Hogy oldjátok meg a játékok tárolását?

17 hónapos a lányom, 3 éves a fiam.
Egy sarokban vannak a játékaik, nagyobb műanyag dobozban.
Összeszedem, szétszórják...
Úh este miután lefeküdtek vagy megfürödtek és már nem játszanak, összeszedem és reggelig rend van.
Szerintem ezt nem igazán lehet megoldani. Úgysem hagyják összerakva. Mindent meg nem lehet elrakni a padlásra...
:)

A második nagyon rosszul csinálja. Még időben kell hozzászoktatni a gyerekeket, hogy el kell pakolni.
Kérdező, ne legyen a játszósarokban az összes doboz játék, csak a most kedvelt játékok, a többit tegyétek el, és majd később cseréljetek dobozt. Így nem lesz mit elszórni "unalmukban", hogy nem tudnak választani a sok közül.

nálunk úgy van megoldva, hogy addig nincs más játék, amíg azt el nem pakolja, amit elővett. tehát max 2-féle játék vagy 2 doboz tartalma lehet szanaszét. de a 3. féle játék elővételéhez össze kell már pakolni legalább az egyiket.
ebben a korban mondjuk az már megfelelő segítségnek, összepakolásnak számít, ha ő adogatja, miközben te visszadobozolod. vagy egykupacba hordja, hogy el tudd tenni.

En havonta atvalogattam a jatekokat, tobb doboznyit felraktunk a padlasra, kovetkezo honapban csere. Csak a legkedveltebbek maradtak mindig lent. Igy nem untak meg es nem is volt annyi jatek egyszerre lent, hogy az egesz nappalit beteritsek vele.
A legokat muanyag dobozokban tartjuk szinek szerint valogatva, a tobbi jatekhoz, konyvekhez pedig ikeas taroloszekrenyt vettunk azokkal a kocka alaku polcokkal.
Nekem tokeletes az, ha csak beszornak mindent a dobozokba, nem varom el, hogy valogatva pakoljanak ossze, csak dobaljak bele es keressek elo legkozelebb, ami kell. Igy hamar vegeznek vele, rendezetten is nez ki a szekreny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!