Gyerekek VAGY munka, szerintetek is önző vagyok?
5 éve hajtok egy előléptetésért a cégnél, be is ígérték, sok jó eredményt értem el, minden főnököm elégedett volt, értékeléseim is jók voltak. Közben megszületett 2 kigyerekünk és sok munka árán sikerült jóváhagyatnom, hogy reggel 7-től délután 4-ig dolgozom, ami valami fantasztikus (általában 6-ig dolgozik mindenki). Még nappal hazaérek, érdemi időt tölthetek a gyerekekkel (3 és 1 évesek)....DE
A beígért előléptetésre kitúrtak és egy tök tapasztalatlan senkit raktak oda, én pedig gyakorlatilag a személyi asszisztense lettem. Mindenben én segítek neki, mert nem ért hozzá, most tanulgatja a managerkedést. Ráadásul folyamatosan ellenőriz, már ott tartunk, hogy mindent le kell neki jelentenem. Ha csak egy kollégához átmegyek, hogy mutasson meg pár dolgot már arra is rákérdez, és persze minden után írnom kell neki egy összesítő e-mail hogy mit csináltam. Amit eddig csinálhattam nagy szabad kézzel (és a főnökeim teljes megelégedettségére), most teljes kontrol alatt van illetve hát elfelejthetem az előléptetést egy jó időre az tuti.
Szóval hatalmas vívódás és fél évi idegbetegség után úgy döntöttem váltani fogok. Jelentkezek állásokra, volt pár behívásom is. Úgy néz jobb fizetést is tudnék kapni, mert mindenhol kiröhögnek az alacsony jelenlegi bérezésemmel.
Csak hát fel kell adnom ezt a remek munkaidőt az tuti, jó eséllyel 9-18-ig kell majd dolgoznom. Illetve valószínűleg sokat kell majd utazgatnom is havi-kéthavi 1 hét körülbelül.
A férjem támogat, illetve sok szabija van, nagyi is be tud segíteni illetve fizetett szitterünk is van otthon és ő is mondta segít amiben kell. De hát akkor mégsem az anyja lesz a gyerekekkel...emiatt szakad meg a szívem.
Férjem szerint inább kevesebbet legyek a gyerekekkel de ne legyek ennyire idegbeteg, mert kb már belebetegszem a munkahelybe, annyira megalázottnak érzem magam.
Na szóval itt tartok, keresek állást, vívódom, hezitálok.
Ti hogy látjátok? Tudnék egy nagyot lépni a karrieremben, jóval több pénzt is keresni, de olyan áron, hogy kevesebbet látom a gyerekeimet. Bevallom én inkább a váltás mellett vagyok...emiatt önző karrierista nő vagyok akit nem érdekelnek a gyerekei?
Én keresnék állást,de nem olyat,ahol este 6-ig ( vagy ki tudja meddig) nem érek haza!
Ha idősebbek lennének a gyerekek,akkor oké lenne,de még túl kicsik.
Van olyan munkahely,ahol tudsz gyerek mellett is karriert építeni,csak kevés! Ahová be kell járni,az nem ez a kategória!
És csak egyszer kicsik a gyerekek...
Már legalább fél éve keresek állást, több mint 100 helyre jelentkeztem. Lehetetlen előre letárgyalni a munkaidőt, próbáltam. Volt olyan hely ahova 350-en jelentkeztek, na most ha én még munkaidőt kötök ki, akkor egyből ugrik száz másik a helyemre aki szívesen dolgozna estig...szóval ez nem megy.
Másrészt pedig otthon idegbeteg vagyok, a férjem már szinte folyamatosan panaszkodik, hogy nem bírja tovább. Ideges vagyok a gyerekekkel, vele, mindenkivel és persze gyomorgöcs, emésztési zavarok, fejfájás, beállt nyak, hátfájás, szépen amortizálódik le a testem is az idegességtől.
Ezek miatt a családom azt mondja váltsak, kerül amibe kerül.
Ők azt mondták, hogy most még kicsit a gyerekek, nem fognak erre a korszakra emlékezni (ami 5 éves koruk előtt történt), tehát az, hogy 2 órával hamarabb érek haza nem számít annyira. Ráadásul nyilván akkor reggel sem 7-re hanem 9-re mennék be, tehát akkor a reggelek meglennének együtt.
És ha most váltok és bedolgozom magam az új helyre, talán 2-3 év múlva sikerül ott is kialkudnom valamit.
Ráadásul itt olyan váltásról lenne szó, hogy bekerülhetnék a középvezető kategóriába a jelenlegi csicska kategóriából, a fizu is kb 40-50%-al lenne több.
"Ráadásul nyilván akkor reggel sem 7-re hanem 9-re mennék be, tehát akkor a reggelek meglennének együtt.
És ha most váltok és bedolgozom magam az új helyre, talán 2-3 év múlva sikerül ott is kialkudnom valamit"
Milyen munkahelyre kell 9-re járni?? Meg honnan tudod, hogy nem 7re kell menned?
Most akkor már van valami konkrét ajánlatod??
Ezért vagy idegbeteg, mert munka is meg kicsi gyerekek is, jaj de a munkám, jaj de a gyerekek.
Itt minden munkahely 9-18-ig van, ez a normális.
Talán írhattam volna, hogy külföldön vagyok, ha ez számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!