Nálatok összesen körülbelül mekkora költséggel járt az összes babafelszerelés beszerzése?
A párommal két év múlva tervezzük a babát és szeretnénk anyagilag is a lehető legjobban felkészülni rá. A babafelszerelések alatt például a babaszoba berendezését értjük (bababútorok), a baba ellátásához szükséges felszereléseket (mellszívó,0 cumik, cumisüvegek, sterilizáló, cumisüveg melegítő, játékok, biztonsági felszerelések mint a kamera, légzésfigyelő, babamérleg, fürdetőkád, stb.) és a többi kellék, mint a babakocsi, mózeskosár, babahordozó, stb.
Elsősorban csak az induló dolgokra gondolunk, az olyan fogyó cikkek mint a pelenka meg a ruhák azok úgyis folyamatosan kellenek majd, és folyamatos költséget jelentenek, ezért azokat nem gondoltuk itt felsorolni.
Egy körülbelüli összeg megfelel, a legolcsóbb megoldásoktól akár a legdrágábbig is. Szeretnénk a ti tapasztalt válaszaitokból kiindulni. Előre is köszönjük!
Hú, hát lássuk:
Babakocsi (hordozóval, mózeskosárral, sportrésszel): 75 ezer (utolsó darab, 50% kedvezménnyel)
Kiságy: 10 ezer (használt)
Komód: 30 ezer
Pelenkázó lap: 5 ezer
Pelenka kuka: 8 ezer
Légzésfigyelő: 20 ezer
Mellszívó: 10 ezer (ehhez volt egy cumisüveg ajándékba, úgyhogy én már csak egyet vettem, csak hogy legyen)
Cumisüveg: kb. 2 ezer (de most felfelé kerekítettem, ennyi nem volt)
Cumik: kb. 2-3 ezer
Sterilizáló folyadék: asszem 1 ezer
Babakád: 3 ezer + szűkítő 1.500
Amit még nem vettünk meg, az a csatos hordozó, szeretnénk majd azt is használni, mert sokat buszozunk, és azzal könnyebb, mint babakocsival. Ezt 25 ezerért már kinéztem, de nem rendeltük még meg, mert még úgyis ráér, nagyon picinél még nem lehet használni.
Most más nem jut eszembe, pedig tuti vettünk mást is...
A babaruhákat nem tudnám leírni, mert azokat teljesen össze-vissza szereztük be, volt, amit a Tesco-ban, volt, amit a Brendonban, vásároltam Vaterán is ezt-azt, meg Facebook csoportban is. Meg olyan is van, amit ajándékba kaptunk.
Amit nem vettünk, de írtad:
sterilizáló: inkább a kifőzés híve vagyok, nekem egyszerűbb, plusz nincs mikrónk, úgyhogy a mikrós sterilizáló amúgy is kiesik. Mellette sterilizáló folyadékot használok még, nekem ez tökéletesen megfelel így.
cumisüveg melegítő: az első gyerekkel volt ilyenem, nem szerettem, nekem nem jött be. Én inkább az oldschool módszert használom: beleállítom az üveget meleg vízbe.
kamera/bébiőr: nekünk elég a légzésfigyelő, egyelőre közös a szoba, a lakás meg nem olyan nagy, bárhonnan meghallom a hangját a babának.
Mérleget szintén nem vettünk, az elsőt folyamatosan méricskéltem, aztán csak ideges lettem tőle.
Valóban az összeg nagyon változó egyénenként, meg lehet oldani fillérekből is, és persze a határ lehet a csillagos ég is. Ez mind függ az igényektől, és persze -ami a legfontosabb - az anyagi helyzettől. Mert ha nincs rá keret, akkor nincs mit tenni. Ha viszont valaki megteheti, hogy drágább és minőségibb holmit vegyen, akkor hülyeség lenne a baba biztonságán és kényelmén spórolni, csak azért hogy nehogy egyesek szerint túl sokat költsön.
Biztos én is le leszek pontozva, de mi is egy jól szituált pár vagyunk havi több milliós keresettel. Szeretem a szép, minőségi dolgokat, nincs ez máshogy a babaholminál sem. Viszont nem költök ész nélkül, csak azt veszem meg, amit tényleg hasznosnak gondolok és mindent felforgatok, hogy a kiszemelt terméket a lehető legkedvezőbb áron vegyem meg.
Nálunk így alakultak a költségek kb, de rengeteg minden ajándékba kaptunk, amit az ajándéklistánkról választottak a szüleink, rokonaink, barátaink. Lehet sokaknak ez is fura, de nálunk így szokás.
Vettük:
- bababútor szett (kiságy, pelenkázókomód, kisszekrény): 130 ezer Ft
- 2 in 1 travel system: 105 ezer ft netről rendelve (bolti eredeti ára 160 ezer Ft)
- babahordozó ( autósülés meg ugye a 3. elem, ami a babakocsira rakható): 45 ezer Ft (eredeti ára 75 ezer, de megvártuk, hogy leárazzák)
- cumisüveg melegitő Avent: 3500 ft szintén akcióban
- ruhapelenkák: 6 ezer ft
- törölközök: 6 ezer ft
- terhespárna (3 in 1, később szoptatós és babapárna): 18 ezer ft - sokáig drágálltam, de férjem megvette ajándékba - egyik legjobb befektetés volt, szuperjó!
Ajándék:
- ágymatrac: 40 ezer ft
- rácsvédő: 15 ezer ft
- hálózsák: 10 ezer ft
- plédek: 10 ezer ft
- lepedők: 9 ezer ft
- zenélő forgó az ágyra: 13 ezer ft
- anti reflux párna: 5500 ft
- éjszakai fény: 6500 ft
- pelenkázópárna: 8 ezer ft + huzat: 5500 ft
- tisztasági szett: 9 ezer ft
- kiskád: 12 ezer ft
- 3 in 1 bölcső - relaxfotel: 30 ezer ft
- légzésfigyelős babyőr: 27 ezer ft (alapár 45 ezer ft, de itt direkt kinéztük hol a legolcsóbb és tippet adtunk az ajándékozónak, hogy feleslegesen ne fizessen többet érte)
- rengeteg apróság (játékok, rágókák, etetőkanál, cumik, törcsik, orrszívó, bili, dekor): ezeket nem tudom beárazni
Biztos így is kihagytam dolgokat, de több nem jut eszembe.
Még csak most fogok szülni bármelyik pillanatban, szóval nemsokára meglátjuk mindenünk megvan-e.
Komód a ruháinak: 14 000
Oldalkocsis kiságy/babaöböl, matrac, rácsvédő össz.: 40 000
Hordozókendő: 15 000
Babakocsi, autósülés, mózes: 180 000 (kaptuk, mi 50-ért vettünk volna szintén valamilyen travel systemeset)
Mellszívó cumisüveggel: 36 000
Légzésfigyelő: 8000 (használtan)
Orrszívó: 1900
3 tejtároló a mellszívóhoz(mellszívó cumisüvegfeje rátehető): 3000
Tejgyűjtő kagyló: 3000
Pelenkázó feltét: 6000
Kiskád: 2500
Szoptatóspárna: 12000
Pelenkatartó kuka: 1500(használtan)
Lepedők a kiságyra, molton nedvszívó össz. 7000
Kaptunk: cumisüvegtisztító kefe, babahajkefe, cumi, textilpelenka, ezek nem tudom mennyibe kerültek
Összesen kb.: 400 000 ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!