Mit tudok tenni a házi orvosommal ha lekezelő és bántó amit mondt? De lehet csak én érzem így . Nem akarja a köteleségét végezni.
Szabad orvosválasztás van Magyarországon, neki nem is kell szólnod, ha átmégy hozzá. Az új dokid fogja kikérni a régitől a dolgaidat, neked semmi teendőd.
Az én doktornőm nagyon gondos, alapos szakorvos, beutal mindenhová, amit úgy ítél, hogy kellene. Ha viszont így kommunikál veled, hogy tényleg olyan szavakat használ, amit leírtál, és nem vagyok hajlandó megismételni, mert felháborít, akkor panaszold be. Így nem lehet beszélni egy emberrel orvosként!
Egyébként az én háziorvosom csak nőgyógyászati szakvélemény ellenében írja ki a kismamákat táppénzre és csak akkor, ha nem tud a munkaadója más munkakört biztosítani neki (ahogyan ez törvény adta jogod volna) és erről igazolást ad, "csak úgy" nem. Csak ha veszélyeztetett és indokolt a tp. (én nem vagyok táppénzen, home office-on vagyok, csak elmondta, hogy ő hogy szokta ezt).
33hkm
Igen, elvileg távolléti díjat kellene fizetnie a mukahelyednek! De! Ez csökkentheti a leendő csed és gyed összegét, mivel olyan, mintha dolgoznál, viszont nem kapsz pótlékokat és prémiumot sem, amik nélkül csökken a fizetésed, viszont a csed és gyed összegébe bele kell számítsák. Már persze, ha kapsz pótlékot, van túlórád és prémiumod. Ebben az esetben a táppénzzel jobban jársz 7-8 hónapig, mivel a táppénzes időszakot nem veszik bele a csed és gyed összegének a kiszámításánál.
Engem egyébként nőgyógyász tartott táppénzen, nem háziorvos. Ha háziorvos tart táppénzen, akkor a nőgyógyásznak kell adnia szakorvosi véleményt, hogy miért vegyen a háziorvos táppénzre. Amúgy én másik háziorvoshoz mennék át.
Az első és második valaszadó nagyon jól megírta, ne táppénzre menj, mert a tavolléti díj egyenlő a fizetéseddel, a táppénz pedig csak a 60-70%-a. Nem emlékszem melyik.
A nőgyógyásznak kell javaslatot tennie a háziorvos felé, aki az alapján kiír.
És válts háziorvost. Minél hamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!