Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek nincs segítség hogyan...

Akiknek nincs segítség hogyan oldják meg?

Figyelt kérdés
Bár még csak terhes vagyok nagyon félek hogyan fogjuk megoldani ha pl beteg a gyerek,óvoda,iskola,stb. Én 12 órában dolgozom nappal/éjszaka.Párom 8-tol 5-ig.Este pedig másodállásban bár az kötetlenebb kicsit.Váltani nem fogok tudni,biztos állásom van helyben.De hogyan lehet megoldani ha senki nincs itt aki tudna segíteni ebben.Szülők több száz km-re.Párom családja nem akar semmiben részt venni.Nem érdekli őket az unoka,nem kell nekik hogy idézzek! Ez változni nem is fog.A párom testverét is kicsinek egyedül hagyták az üres lakásban kaja nélkül stb.Szóval nem is bíznánk rájuk. Hogy lehet ezt összeegyeztetni?
2016. jan. 24. 14:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

vagy fogadsz valakit penzert, vagy felmondasz.

Maskepp nem megy.

2016. jan. 24. 15:01
 2/12 anonim ***** válasza:
Nálunk sem volt segítség, mivel mindegyik nagyszülő még jó messze van a nyugdíjtól, úgyhogy nekünk kellett megoldani, hogy itthon maradjunk betegség esetén. Most pont nem, mert már nagyon nemsokára megszületik a tesó, de azért a nyolcéves nagynál az elmúlt években sokszor meg kellett oldani. Elég necces volt, főleg addig, amíg nem voltunk a férjemmel összeházasodva, mert nem közös gyerek a nagy, de pici kora óta együtt neveljük. Így viszont sokáig csak én maradhattam itthon vele táppénzen. Mióta házasok vagyunk, szerencsére nem kellett nekem sem aránytalanul sokat kihagynom a munkahelyemen, mert fel tudtuk osztani egymás között.
2016. jan. 24. 15:04
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
Ilyen körülmények között nem csak az a gond, hogy mi van ha beteg, hanem már önmagában az óvodába, iskolába hordás, onnan elhozni, stb. Muszáj lesz kitalálni valami megoldást, de még éveitek vannak addig.
2016. jan. 24. 15:15
 4/12 A kérdező kommentje:
Azért agyalok már most rajta hátha valami iskolát elvégeznék más munka miatt.Bár szeretem a munkám..Vidéken élünk kisvárosban itt vettünk lakást eladni nem tudnánk (hitel) nagyon nehez volt hozzájutni is! Viszont ha más városba utazgatnék munka miatt nem lenne jobb sőt.Elég nehéz....
2016. jan. 24. 15:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a parod 8-5 ig van akkor vinni hozni talan tudja.Ha beteg akkor azert nektek is jar tappenz neha..ha sokat beteg akkor tenyleg muszaj lesz egy fizetos felugyelet.
2016. jan. 24. 15:20
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

Nem értem miért írta valaki, hogy fel kellene mondani. Mindkettőtöknek jár szabadság és táppénzre is el lehet menni. Vagy fizethettek is valakinek.

A lányunk szeptember óta jár oviba, azóta 1 napot voltam vele táppénzen. Szerintem ez senkit nem zavar a munkahelyemen. Az óvodai szünetben szabadságon voltam, de a gyermektelen kollégáim is szabadságon voltak Karácsony környékén.

2016. jan. 24. 16:08
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

1 nap az semmi.

Egy csomo gyerek 1 hetet jar, egy hetet beteg, foleg az elejen. Ezt nem sok munkahely toleralja.

2016. jan. 24. 16:13
 8/12 A kérdező kommentje:

Nálunk problémás az ünnep.Karáxsonykor pl nem lehet szabadságot kivenni.Meg a szabadságot közölni kell egy hónappal előbb mert a beosztás úgy készül.(kórház).

Az érdekes lenne ha ezért kéne felmondani...Azért is kérdezem,ki hogyan oldja meg.Mert biztos nem lehetetlen bár most annak tűnik.

2016. jan. 24. 16:14
 9/12 anonim ***** válasza:
68%
Nem igaz, hogy a gyerekek 1 hetet járnak, 1 hetet betegek felváltva. Ez ritka, még az elején is. A legtöbb gyerek szeptember óta 3-4-szer volt beteg. Ha ezt a 2 szülő megfelezi, akkor ez 1-2 hét hiányzást jelent 5 hónap alatt. Ezt simán tolerálja egy olyan munkahely, ahol az anya a szülés előtt dolgozott és már bizonyított.
2016. jan. 24. 16:56
 10/12 anonim ***** válasza:
11%
Hát 9-es pedig itt nálunk is ez a helyzet és nem vagyunk az oviba egyedüli esetek. 1 hét ovi 2 hét itthon még most is pedig már középsős. A többieknél is ilyesmi az arany a csoportba.
2016. jan. 24. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!