Akiknek nincs segítség hogyan oldják meg?
vagy fogadsz valakit penzert, vagy felmondasz.
Maskepp nem megy.
2016. jan. 24. 15:01
Nálunk sem volt segítség, mivel mindegyik nagyszülő még jó messze van a nyugdíjtól, úgyhogy nekünk kellett megoldani, hogy itthon maradjunk betegség esetén. Most pont nem, mert már nagyon nemsokára megszületik a tesó, de azért a nyolcéves nagynál az elmúlt években sokszor meg kellett oldani. Elég necces volt, főleg addig, amíg nem voltunk a férjemmel összeházasodva, mert nem közös gyerek a nagy, de pici kora óta együtt neveljük. Így viszont sokáig csak én maradhattam itthon vele táppénzen. Mióta házasok vagyunk, szerencsére nem kellett nekem sem aránytalanul sokat kihagynom a munkahelyemen, mert fel tudtuk osztani egymás között.
2016. jan. 24. 15:04
Ilyen körülmények között nem csak az a gond, hogy mi van ha beteg, hanem már önmagában az óvodába, iskolába hordás, onnan elhozni, stb. Muszáj lesz kitalálni valami megoldást, de még éveitek vannak addig.
2016. jan. 24. 15:15
4/12 A kérdező kommentje:
Azért agyalok már most rajta hátha valami iskolát elvégeznék más munka miatt.Bár szeretem a munkám..Vidéken élünk kisvárosban itt vettünk lakást eladni nem tudnánk (hitel) nagyon nehez volt hozzájutni is! Viszont ha más városba utazgatnék munka miatt nem lenne jobb sőt.Elég nehéz....
Ha a parod 8-5 ig van akkor vinni hozni talan tudja.Ha beteg akkor azert nektek is jar tappenz neha..ha sokat beteg akkor tenyleg muszaj lesz egy fizetos felugyelet.
2016. jan. 24. 15:20
Nem értem miért írta valaki, hogy fel kellene mondani. Mindkettőtöknek jár szabadság és táppénzre is el lehet menni. Vagy fizethettek is valakinek.
A lányunk szeptember óta jár oviba, azóta 1 napot voltam vele táppénzen. Szerintem ez senkit nem zavar a munkahelyemen. Az óvodai szünetben szabadságon voltam, de a gyermektelen kollégáim is szabadságon voltak Karácsony környékén.
2016. jan. 24. 16:08
1 nap az semmi.
Egy csomo gyerek 1 hetet jar, egy hetet beteg, foleg az elejen. Ezt nem sok munkahely toleralja.
2016. jan. 24. 16:13
8/12 A kérdező kommentje:
Nálunk problémás az ünnep.Karáxsonykor pl nem lehet szabadságot kivenni.Meg a szabadságot közölni kell egy hónappal előbb mert a beosztás úgy készül.(kórház).
Az érdekes lenne ha ezért kéne felmondani...Azért is kérdezem,ki hogyan oldja meg.Mert biztos nem lehetetlen bár most annak tűnik.
Nem igaz, hogy a gyerekek 1 hetet járnak, 1 hetet betegek felváltva. Ez ritka, még az elején is. A legtöbb gyerek szeptember óta 3-4-szer volt beteg. Ha ezt a 2 szülő megfelezi, akkor ez 1-2 hét hiányzást jelent 5 hónap alatt. Ezt simán tolerálja egy olyan munkahely, ahol az anya a szülés előtt dolgozott és már bizonyított.
2016. jan. 24. 16:56
Hát 9-es pedig itt nálunk is ez a helyzet és nem vagyunk az oviba egyedüli esetek. 1 hét ovi 2 hét itthon még most is pedig már középsős. A többieknél is ilyesmi az arany a csoportba.
2016. jan. 24. 17:50
Kapcsolódó kérdések: