Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második gyermeketek születése...

Második gyermeketek születése után mikor kezdetek el otthon takarítani, főzni stb?

Figyelt kérdés
Pár hetes a babám. Egy hetet volt itthon a férjem, azalatt az idő alatt mindent meg csinált. Mióta dolgozik nyilván kevesebbet segít, de időnként felporszivozik, megfőz. Más segítségem nincs rajta kívül.
2016. jan. 20. 15:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szombaton jöttünk haza, következő kedden már főztem. Na nem azért, mert annyira muszáj volt, hanem, mert már én akartam. A terhességem végén már annyira lomha voltam,hogy szinte semmihez sem volt kedvem. Ahogy megszültem, sokkal energikusabb lettem.

Ráadásul a nagynak pont akkor volt az oviban őszi szünet, de ettől még szerencsére, amit akartam, meg tudtam csinálni. Oké, nem álltam neki pacalpörköltnek, de azért a bolognai-n túl is több mindent megcsináltam.

2016. jan. 20. 15:14
 2/12 A kérdező kommentje:
* kezdtetek
2016. jan. 20. 15:18
 3/12 anonim ***** válasza:

3 hetes a kicsi, 4 éves a nagy. Háztartásban alapdolgokat csinálok kb 1 hete: mosogatás, felmosás, mosás-teregetés. Nagytakarításba nem kezdek még pár hétig.

Főzni nem főzök még. Eddig hozott a család, ettől a héttől rendelek. A következő 2 hétre is rendeltem már, aztán majd meglátjuk. De a férjem eszik a munkahelyén, a lányunk az oviban, annyira nem létszükséglet hogy főzzek.

2016. jan. 20. 15:28
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

2 év és 2 hónap volt a két nagyom között. A 4. napon haza jöttünk, már aznap délután csináltam amit kellett, másnap boltjárás,kertészkedés... Nem akartam eltunyulni és nem is szeretem ha az én dolgom más csinálja. Volt hogy úgy jöttem haza,hogy gyakorlatilag a konyhaszekrényben közel sem ott voltak a dolgok,mint ahogy a helyük lenne....

4 gyerkőcöm van

2016. jan. 20. 15:44
 5/12 anonim ***** válasza:
3-dik gyerek, nyári szünet első napján született :) Pénteken hazajöttünk,hétfőig volt itthon a férjem. Hétfőn már főznöm kellett.
2016. jan. 20. 15:45
 6/12 anonim ***** válasza:
Aznap, amikor hazamentünk. Mindhárom gyerekkel.
2016. jan. 20. 15:57
 7/12 anonim ***** válasza:
57%
Mikor kezdtem el főzni? Ahogy hazajöttünk rá kb 3 hónapra... addig rendeltünk kaját meg kaptunk rokonoktól. Biztos vannak hős anyák, de amikor a gyerek meg éjszaka is 3 óranként ébredt enni akkor örültem ha épp van időm aludni. Az enyem egyebként korababa, 3 hónapot voltunk a kórházban mire hazajöhettünk a születése után. Örültem hogy végre velem van és együtt lehetünk, a francot se érdekelte a főzés meg a talarítás, arra lesz még rohadt sok évem, a gyerek nem sokaig lesz ilyen pici. A férjem normális ember, ő mondta hogy rendeljünk kaját, és egyaltalán nem drága kajákról van szó, menü 800 ftért. Én is egyedül vagyok, senki nem segít, nekem kell megoldani mindent de a férjem azért se szól ha szalad a lakás és inkább a gyerekkel foglalkozom :) Nem azért szültem egyébként a gyereket hogy aztán lerakjam a sarokba, légy boldog egyedül mert én megyek kapálni már pár hetes korodban... nekem furik az ilyen hozzáállások de persze mindenki más :)
2016. jan. 20. 16:16
 8/12 anonim ***** válasza:

A masodik gyerekkel szules utan 4. nap mentunk haza a korhazbol. Aznap Anyosom kuldott ebedet, masnap a ferjem hozott, majd jottek latogatoba a sogoromek es ok is hoztak. Tehat 3 napig nem foztem, utana mar igen.

Mondjuk en jol ereztem magam, semmi bajom nem volt, a korhazban toltott 3 nap is a pihenesrol szolt, mert a gyerek nagyreszt aludt.

Fozni is szeretek, igy nem is bantam, csinaltam onnantol kezdve mindent, amikor tudtam. (14 honap volt a gyerekek kozott, igy a napirend eleg kesze-kusza volt eleinte, de arra jutott idom, amire akartam.)

Az elso gyerek kulfoldon szuletett, ott nem is ejszakaztunk a korhazban, szulest koveto nap mar mostam. A ferjem fozocskezett par napig, de utana mar en szerettem volna, mert az idombe belefert boven.

2016. jan. 20. 17:06
 9/12 A kérdező kommentje:
Már bocs de ne általánosits kérlek. Szó sincs róla h le tennem a sarokba a gyereket, sőt tovább megyek igény szerint szoptatom, kötődően nevelem és soha nem hagyom sírni. Emellett oda figyelek a 3 évesemre is. De tudod nem mindenki engedheti meg magának h napi 800 Ftert rendeljen menüt és ugye nekünk kell napi 3-4 adag. Rokonok meg nem járnak akik ki n.yaln.ák a s.e.gg.én.már bocs
2016. jan. 20. 17:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem is értelek kérdező, én nem szóltam be neked miután te nem is írtál magadról semmit. Örülök ha neked van időd igény szerint szoptatni, főzni meg még aludni is. Nekünk jó volt a menü, mégha nem is olyan finom mintha főzök, tudtam a gyerekkel lenni. Elhiszem ha valakinek ez nem fér bele és persze akinek alvós babája van annak könnyű az első pár hétben, eszikalszik. A rokonok meg nem nyaljak a seggünk, hanem normálisak és én is viszonzom ha tudom hogy szükseg van ra. Sajnálom ha neked nincs olyan ismid aki néha megdobna egy kis kajával. Mi sokmindenen vagyunk keresztül, hasadékos a babám, 2 műtétje is volt az évben, a legkisebb gondom is nagyobb volt mint a főzés.
2016. jan. 20. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!