Szoptatas alatti rakszures eredmenye valoban lehet fals?
Nekem is 3 hónappal szülés után P3-as eredményem volt (terhesség legelején még semmi), az orvosom pedig egyből HPV tipizálást csináltatott és kiderült, hogy magas kockázatúval vagyok fertőzött. Mivel továbbra is szoptatni szerettem volna, 5 hónappal szülés után méhnyak conisatio-t végzett el rajtam.
Nekem valós eredményt mutatott.
Azt olvastam, hogy azért nem végeznek szívesen a szoptatás alatt rákszűrést, mert a szoptatás időszaka alatt is megváltozott immunrendszer állapota, hasonlóan a terhességhez. A legyengült szervezetben gyakoribb a gyulladás, a hpv is kijöhet (egyszer elég elkapni, mindig ott lesz, olyan mint a herpesz, akkor okoz gondot, ha legyengül az immunrendszer), ugyanakkor a szoptatás befejeztével sikerülhet beavatkozás nélkül is "meggyógyulni".
Ezzel csak egy pici probléma van, hogy nem mindenki csak pár hónapig szoptat és évek alatt azért el lehet jutni a folyamatos gyulladással a rákig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!