Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te elválnál a feleségedtől ha...

Te elválnál a feleségedtől ha nem lehetne gyereked tőle mert kiderűl, hogy nemzőképtelen, steril vagy?

Figyelt kérdés
Szeretem, ő is engem,de nem tudok döntenni,hogy mi tévő legyek, kényszerítsem láncoljam magam mellé örökre? Vagy váljak el és akkor mástól lehet gyereke! Most azt mondja, hogy ha nem lehet akkor nem lesz gyerekünk, csak félő, hogy később fog rádöbbeni, hogy miattam szalasztotta el a gyereket és akkor már késső lesz és ezután én leszek a főgonosz!,amit nem szeretnék! Ő ennek ellenére velem akar maradni! Örökbefogadás egy kicsit távol áll tőlem.(egyenlőre) Mit tegyek? Tudom sokan segítennének stb, de csak komoly hozzászólásokat várok ami tudom itt nem dívat! Miért is írok ide...? (Én a vállás mellet vagyok amúgy!) Mndenkinek saját magának kell az életében döntennie, hogy mit tegyen, én is magam döntök csak kíváncsi vagyok mások, hogy gondolkodnak e témában!?

2016. jan. 11. 23:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ne válj el tőle, ha szeretitek egymást. Hiszen azért vetted el mert szereted és azért ment hozzád mert szeret. Na és ha elváltok? Meg tudnád tenni annak ellenére, hogy más probléma nincs csak hogy nem jön össze a baba? Tudom hogy ez pont elég nagy baj, én nem is úgy értettem, csak boldogtalanok lennétek egymás nélkül. Hiszen mint férj úgy ment hozzád és azért aki vagy! Nem mint apához. Érted? Szeret téged, ha ezt mondta hogy akkor bevállalja azt is hogy ne legyen babátok. Keressetek más megoldást szerintem.
2016. jan. 12. 06:01
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha elém odaállna a jövőben a férjem,hogy elválok,mert nem lehet gyerekünk,azt mondanám : váljunk,de elég sz.r ez kifogásnak...Ha a feleséged elfogadja,akkor had döntsön ő a jövője felől. Honnan tudod amúgy is mit hoz még a jövő. Lehet el akar majd válni,lehet nem.Lehet lesz donorral babátok,vagy örökbefogadva.Az is lehet teljesen elfogadja az asszony a dolgot és sosem lesz gyereketek.
2016. jan. 12. 07:08
 13/23 anonim ***** válasza:
68%
Biztos, hogy lombikkal se lehet? Utána jártatok, több orvosnál, meddőségi központban? Lombikhoz elég ha egyetlán árva kósza spermiumot ki tudnak halászni tőled.
2016. jan. 12. 07:52
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy, mi biztos nem váltunk volna el, ha bármelykünknél kiderült volna ilyen. Sajnos szóba került, mert nehezen jött össsze a baba. De az biztos, hogy nem engetük volna el egymást, a szerelmünk, az összetartozásunk a legfontosabb. A problémát peidg megoldottuk volna (spermabank, örökbefogadás- elég rossz hozzállás, hogy tőled ez távol áll...)
2016. jan. 12. 07:56
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Herebiopsziával sem lehet annyi spermát nyerni tőled, amennyivel legalább egy-két lombikot végig tudtok csinálni?
2016. jan. 12. 08:07
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést az őszinteségemért, de tényleg emiatt akarsz elválni vagy ez csak ürügy?

Vannak megoldások, az örökbefogadás többéves procedúra, úgyhogy lesz még bőven időd gondolkodni rajta, de gondolom van lehetőség donorsperma használatára is.

2016. jan. 12. 08:47
 17/23 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ez csak ürügy. Neked pont kapóra jön ez a diagnózis, hogy legyen okod elválni.

Normális, ép eszű ember ugyanis nem fog elválni azért, mert neki nem lehet gyereke, és mi van, ha majd egyszer zavarni fogja a feleségét...

Megmondta, hogy így is szeret, és veled marad. Mi a franc bajod van tulajdonképpen??? Más összetenné a két kezét, ha ilyen felesége lenne. Te meg eldobod?!

Nehogy azt hidd, hogy könnyen fogsz találni helyette valaki mást, főleg a te korodban, amikor a: más gyerekét fogod nevelni, mert a legtöbb nőnek már van gyereke, b: szóba se áll veled, mert ketyeg a biológiai órája, és alig várja, hogy találjon valami spermadonort, akihez hozzámehet.

Két gyerekem van, most jön a harmadik, ennek tükrében értelmezd, amit írok: nem a gyerek tesz boldoggá, és nem (csak) a gyerek az élet értelme!

Rengeteg dolog van, amit átélhettek ketten, gyerek nélkül, sőt sok olyan is, amit gyerek nélkül könnyebb. Pl. lehetne életcélotok, hogy minél több helyre eljussatok, bejárjátok az országot, vagy a fél világot.

Ha ennyire a gyerek az élet értelme, miért megy tönkre rengeteg házasság a gyerek érkezése után?

Egy jó házasságért sokat kell tenni, rengeteget, naponta, és mindkét félnek.

Ha te úgy érzed, eldobod a feleséged, hogy "lehetősége legyen szülni", akkor egy érzéketlen, lelketlen marha vagy, akit egyáltalán nem érdekelnek a felesége érzései. Meg se érdemled.

És talán igen, jobb lenne neki ha elválnátok, hogy te nyugodtan csajozhass, ő meg találjon olyan férjet, aki megbecsüli, és vigyáz rá, hogy el ne veszítse.

2016. jan. 12. 09:09
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha fennállna nálunk,ilyen akkor sem hagynám el a párom,Őt választottam,mindennel együtt.Úgy gondolom elsősorban társat választunk magunk mellé,nem apát a gyerekünknek. Nekem legalábbis a Párom ugyanolyan szinten van,mint a gyerekem, nem vallom,hogy a gyereked a tied párod lehet több is, úgy gondolom,azért választottam a párom mert Vele akarom leélni az életem,nincs csere meg elhagyás.
2016. jan. 12. 10:12
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek az kb. 18-20 évet van veled, a társad pedig életed végéig, dehogy válnék el emiatt! És mindezt úgy mondom, hogy 3 gyereket szeretnék, amennyiben megadatik, de ha ez csak azon az áron lehetne, hogy ne a férjemmel vállaljuk, akkor nem! Egyébként sem tudnék akárkitől gyereket vállalni, egyedül a férjem mellett éreztem azt, mikor még házasok sem voltunk, hogy vele igen, korábbi kapcsolataimban nem is vállaltam volna.

Menjetek el családállításra, ott kiderül, hogy a feleséged tényleg komolyan mondja-e. A másik dolog meg, mi van, ha mégis besikerül a gyerek? Nagyon sokaknak mondták már az orvosok, hogy nem lehet gyerekük, alcsony a spermaszám, vagy túl lassúak, stb. aztán a nő spontán teherbe esett. Van, ahol emiatt a férfi nem is akart hinni a nőnek, hogy tőle van a gyerek, pedig igen!

Mindent megtettél, hogy változtass a helyzeten, vagy csak volt kivizsgálás, és kétségbeestél? E-vitamin kúra? Aviva torna heti 2-3x? Étrendváltás (cukor, fehér liszt, krumpli, stb kuka) megvolt? Vagy csak szimplán feladod?

2016. jan. 12. 10:41
 20/23 anonim ***** válasza:
Egyébként mega házasság jóban-rosszbanról szól, én erre tettem ígéretet, mikor hozzámentema férjemhez. Fordítva is gondolj bele: te elhagynád a feleséged, ha kiderül, hogy miatta nem lehet gyereketek?
2016. jan. 12. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!