Adél és Léda. Túl egyforma név?
Mindkét név nagyon tetszik nekünkkülön-külön is, viszont nem tudom, hogy nem lenne-e sok a születendő ikerlányainknak adni.
(A Léna név nem tetszik, csak a Léda)
Gondoltunk még a Léda helyett az Alízra, esetleg a Líviára vagy a Lídiára.
Mit gondoltok?
Szerintem az Adél és Léda sokkal különbözőbb, mint az Adél és Alíz páros. Igen, visszafelé ugyanaz, de visszafele nem fogja senki mondani. Így pedig, mindkét lánynak más betűvel kezdődő, 2 szótagos neve lenne. Nem hiszem, hogy ezt kevernék. Én speciel az Adélt könnyebben keverném össze az Alízzal, mivel ugyanaz a kezdőbetű és az elég meghatározó egy név karakterénél.
Ennek ellenére én a Lédát saját gyerekemnek nem adnám. Nekem Brüll Adél, Ady múzsája jut eszembe, végülis ez nem olyan negatív. De mitológiai vonatkozása is van, mégpedig, hogy Léda megcsalja a férjét Zeusszal és még aznap a férjével is lefekszik és 4 gyereke 2 külön apától születik. Ez elég negatív számomra. :/
Ennek ellenére szerintem jó ez a névpár ikreknek, ha titeket ez nem zavar és nektek ez tetszik. :)
Ha mégse Adél és Léda maradna, akkor nekem még tetszik
a Lívia is.
Ami nem volt a felsorolásotokban, de szerintem passzolna még az Adél mellé:
Adél - Linda
Adél - Liza
Adél - Lotti
Adél - Luca
Adél - Dalma
Egyik ismerosomnek harmas ikrei lettek. 3 csodaszep kislany.:) Őket Elvirának, Elmirának és Elfridának hívják.
Sztem az Adél az mindenképp maradjon, legalabbis nekem tetszik. A Léda már sok nekem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!