Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adél és Léda. Túl egyforma név?

Adél és Léda. Túl egyforma név?

Figyelt kérdés

Mindkét név nagyon tetszik nekünkkülön-külön is, viszont nem tudom, hogy nem lenne-e sok a születendő ikerlányainknak adni.

(A Léna név nem tetszik, csak a Léda)

Gondoltunk még a Léda helyett az Alízra, esetleg a Líviára vagy a Lídiára.

Mit gondoltok?

2016. jan. 10. 00:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az Adél és Léda neveket semmiképp sem adnám, de még az Alízt sem, ha a másik Adél. A Líviát igen, ha csak a felsoroltakból kellene választani.
2016. jan. 10. 09:12
 12/16 anonim ***** válasza:
Adél és Aliz párosra szavazok! :)
2016. jan. 10. 16:23
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem az Adél és Léda sokkal különbözőbb, mint az Adél és Alíz páros. Igen, visszafelé ugyanaz, de visszafele nem fogja senki mondani. Így pedig, mindkét lánynak más betűvel kezdődő, 2 szótagos neve lenne. Nem hiszem, hogy ezt kevernék. Én speciel az Adélt könnyebben keverném össze az Alízzal, mivel ugyanaz a kezdőbetű és az elég meghatározó egy név karakterénél.

Ennek ellenére én a Lédát saját gyerekemnek nem adnám. Nekem Brüll Adél, Ady múzsája jut eszembe, végülis ez nem olyan negatív. De mitológiai vonatkozása is van, mégpedig, hogy Léda megcsalja a férjét Zeusszal és még aznap a férjével is lefekszik és 4 gyereke 2 külön apától születik. Ez elég negatív számomra. :/

Ennek ellenére szerintem jó ez a névpár ikreknek, ha titeket ez nem zavar és nektek ez tetszik. :)

Ha mégse Adél és Léda maradna, akkor nekem még tetszik

a Lívia is.

Ami nem volt a felsorolásotokban, de szerintem passzolna még az Adél mellé:

Adél - Linda

Adél - Liza

Adél - Lotti

Adél - Luca

Adél - Dalma

2016. jan. 10. 17:59
 14/16 anonim ***** válasza:
Érdekes módon nem találom rossznak. Talán annyi ellenvetés, hogy az ikreknél a pszichológusok javasolni szokták, hogy erősítse a szülő a gyerek saját, a testvérétől független identitását, így az egyforma ruha vagy majdnem egyforma név nem biztos, hogy szerencsés. Adél és Alíz jobb ebből a szempontból. Vagy a Lídiához tök el tudnám képzelni mondjuk az Ágotát.
2016. jan. 11. 08:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Adél-Lívia..én ezt adnám.
2016. jan. 12. 15:02
 16/16 anonim válasza:

Egyik ismerosomnek harmas ikrei lettek. 3 csodaszep kislany.:) Őket Elvirának, Elmirának és Elfridának hívják.

Sztem az Adél az mindenképp maradjon, legalabbis nekem tetszik. A Léda már sok nekem. :)

2016. jan. 13. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!