Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért alkalmaznak bébiszittert?

Miért alkalmaznak bébiszittert?

Figyelt kérdés

Sok családban gyakori (lehet, Magyarországon még nem annyira elterjedt), hogy szinte a bébiszitter neveli a gyerekeket.

Azt értem, ha pl. valaki egyedülálló, vagy pl. beteg a gyermek és emiatt dolgozni kényszerül a szülő, de simán van olyan is, mikor otthon van a szülő, különösebb dolga nincs /nem is lenne a gyermeknevelésen kívül, mégis másra bízza a gyermekét.

Az ilyen szülők egyáltalán miért vállalnak gyermeket?

2016. jan. 9. 22:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kazalin hercegnő pont nem jó példa, sokat dolgozik, oké, hogy nem gyárban, de nem ül otthon egész nap, így valakinek a gyerekekkel kell lenni. Az a gyerek meg már legalább két éves, itthon is rengeteg, egyébként otthon lévő anyuka küldi közösségbe az ekkora gyerekét.
2016. jan. 10. 10:08
 12/15 anonim ***** válasza:
Magyarországon hosszútávon ez nem jellemző. Egy-két alkalommal fogadnak bébiszittert, de az olyan ritka, hogy lényegében ő neveli a gyereket. Külföldön (Angliától nyugatra) valóban gyakori, egyrészt egy bizonyos jövedelmi szint felett teljesen általános, másrészt Magyarországgal ellentétben ott nincs 3 éves gyes, viszonylag olcsó bölcsi, csana, mint itt, ott örülsz, ha 6 hónapig otthon lehetsz a gyerekekkel, ha vissza kell menni dolgozni, a bölcsi is nagyon sokba kerül, lehet, hogy olcsóbb kifizetni a babysitter havi fizetését.
2016. jan. 10. 12:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Őszintén! Én "alkalmazok", pedig itthon vagyok a gyerekkel, aki 3 hónapos.

Na ezt úgy kell elképzelni, hogy anyukám sajnos már meghalt, viszont a legjobb barátnője már a nagyfiam is imádta. Sokat is volt vele, ha anyuhoz mentünk stb. Teljes mértékben ért a gyerekekhez.

Most a kicsi 3 hónapos és heti kétszer minimum szeretnék elmenni futni, és nem mindig tudom úgy alakítani,hogy apa tudjon rá vigyázni. Anyósom még aktívan dolgozik. Így igen, van,hogy megkérem anyu barátnőjét, hogy vigyázzon a kicsire. Talán annyiban más,mint egy "normál" bébiszitter,hogy nem fogad el pénzt, így mindig valami mással kompenzálok.

És igen, lehet,hogy jobb lenne ha este járnék futni, de 3 oka van, amiért nem. Az egyik,hogy nem szeretek este sportolni, a nagy fiunk 4 éves, ha hazajön az oviból, akkor már vele is szeretek lenni, ill. mert megtehetem,hogy "alkalmazzam" anyu barátnőjét. Ennyi!

2016. jan. 11. 05:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Én olyan helyen voltam au pair, ahol az anyuka nem dolgozott, otthon volt egész nap a legkisebb babája mellett. De ez csak a látszat volt, valójában nagyon is sokat dolgozott, tudományos munkákat írt csak úgy kedvtelésből, hogy majd később kiadja, emellett a házimunka, bevásárlás meg minden az ő dolga volt, és bizony a gyerekekkel is rengeteget foglalkozott. Attól, hogy te csak azt látod, hogy ott lakik az au pair, nem biztos, hogy a szülő egyáltalán nem törődik a gyerekeivel. Biztos meg tudta volna oldani nélkülem is az az anyuka, de ha egyszer anyagilag megtehették, miért ne? Meg hát most már anyukaként én is értem, mennyire jól jöhetett neki az a napi 5-6 óra, amikor én vigyáztam a kicsikre és ő tudott nyugodtan koncentrálni arra, amit épp csinált. Nyugaton élek, úgyhogy megtehetem én is, de még nagyon kicsi a fiam, egyelőre fölösleges lenne, úgyis mindent én akarnék csinálni, ha beledöglök is, az au pair csak állna és bámulna egész nap :) De ha nagyobb lesz a baba, szinte biztos, hogy mi is au pairt fogunk fogadni mellé. Ettől még nem érzem magam rossz szülőnek. Inkább au pair, mint napközi meg bölcsőde. Dolgoztam már magyar bölcsődében, egy gondozóra jutott 8-10 gyerek, mind kicsi 1-2 évesek, akiknek egész nap rengeteg figyelem kell, és nem csak olyan értelemben, hogy nézem, nem tesz-e kárt magában, meg etetem, meg pelust cserélek, hanem lelkileg is szüksége van rá, hogy foglalkozzanak vele. Ezt egy gondozó 9 másik gyerek mellett nem tudja neki kellően megadni. Én sem tudtam, bármennyire is igyekeztem, egyszerűen nem kivitelezhető, és ez nem azért van, mert rosszul tanítják a bölcsődei gondozókat, hanem túl nagy a gyereklétszám. Egy au pair otthon, ahol csak az az egy gyerek van, esetleg még 1-2 testvér, sokkal jobban meg tudja csinálni, még ha nincs is olyan szakképzettsége, mint egy bölcsődei gondozónak. Persze nyugaton a bölcsőde sem egészen ilyen, de au pairt fogadni akkor is olcsóbb és jobb is. Ráadásul ha au pairt fogadok, egy fiatal lánynak adok esélyt arra, hogy elkezdje külföldön az életét. Én legalábbis így kezdtem itt au pairként :)
2016. ápr. 12. 18:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Azért lássuk be, hogy az abszolút nem egy természetes állapot, hogy az ember tok egyedül van otthon fd egész nap a gyerekkel.

Manapság így van, mert nem divat a nagy és több generációs család, a nagyszülők másik városban, stb.

Lényeg a lényeg az egy teljesen jogos és természetes igény, hogy legyen valaki az ember mellett, aki segít. Pláne több gyerekkel. Ha tehetném én is alkalmaznék. Nem hiszem, hogy rosszabb anya lennék akkor ha nem kéne mindig ketté szakadnon,mikor a két gyereknek egyszerre van rám szüksége.

Jó lenne néha egy -egy óra mikor csak a nagyra vagy épp csak a kicsire tudok figyelni, esetleg tovább is tudnám képezni magam ha nem takarítani kéne alvás időben, stb-stb.

Aki megteheti és ettől kiegyensúlyozottabb lesz, cserébe kevesebb, de minőségi időt tud a gyerekekre szánni, az miért ne?

2016. aug. 22. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!