Miért alkalmaznak bébiszittert?
Sok családban gyakori (lehet, Magyarországon még nem annyira elterjedt), hogy szinte a bébiszitter neveli a gyerekeket.
Azt értem, ha pl. valaki egyedülálló, vagy pl. beteg a gyermek és emiatt dolgozni kényszerül a szülő, de simán van olyan is, mikor otthon van a szülő, különösebb dolga nincs /nem is lenne a gyermeknevelésen kívül, mégis másra bízza a gyermekét.
Az ilyen szülők egyáltalán miért vállalnak gyermeket?
Őszintén! Én "alkalmazok", pedig itthon vagyok a gyerekkel, aki 3 hónapos.
Na ezt úgy kell elképzelni, hogy anyukám sajnos már meghalt, viszont a legjobb barátnője már a nagyfiam is imádta. Sokat is volt vele, ha anyuhoz mentünk stb. Teljes mértékben ért a gyerekekhez.
Most a kicsi 3 hónapos és heti kétszer minimum szeretnék elmenni futni, és nem mindig tudom úgy alakítani,hogy apa tudjon rá vigyázni. Anyósom még aktívan dolgozik. Így igen, van,hogy megkérem anyu barátnőjét, hogy vigyázzon a kicsire. Talán annyiban más,mint egy "normál" bébiszitter,hogy nem fogad el pénzt, így mindig valami mással kompenzálok.
És igen, lehet,hogy jobb lenne ha este járnék futni, de 3 oka van, amiért nem. Az egyik,hogy nem szeretek este sportolni, a nagy fiunk 4 éves, ha hazajön az oviból, akkor már vele is szeretek lenni, ill. mert megtehetem,hogy "alkalmazzam" anyu barátnőjét. Ennyi!
Azért lássuk be, hogy az abszolút nem egy természetes állapot, hogy az ember tok egyedül van otthon fd egész nap a gyerekkel.
Manapság így van, mert nem divat a nagy és több generációs család, a nagyszülők másik városban, stb.
Lényeg a lényeg az egy teljesen jogos és természetes igény, hogy legyen valaki az ember mellett, aki segít. Pláne több gyerekkel. Ha tehetném én is alkalmaznék. Nem hiszem, hogy rosszabb anya lennék akkor ha nem kéne mindig ketté szakadnon,mikor a két gyereknek egyszerre van rám szüksége.
Jó lenne néha egy -egy óra mikor csak a nagyra vagy épp csak a kicsire tudok figyelni, esetleg tovább is tudnám képezni magam ha nem takarítani kéne alvás időben, stb-stb.
Aki megteheti és ettől kiegyensúlyozottabb lesz, cserébe kevesebb, de minőségi időt tud a gyerekekre szánni, az miért ne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!