Miért alkalmaznak bébiszittert?
Sok családban gyakori (lehet, Magyarországon még nem annyira elterjedt), hogy szinte a bébiszitter neveli a gyerekeket.
Azt értem, ha pl. valaki egyedülálló, vagy pl. beteg a gyermek és emiatt dolgozni kényszerül a szülő, de simán van olyan is, mikor otthon van a szülő, különösebb dolga nincs /nem is lenne a gyermeknevelésen kívül, mégis másra bízza a gyermekét.
Az ilyen szülők egyáltalán miért vállalnak gyermeket?
Nagymamámat is nevelőnő nevelte az 1900-as évek elején.
Szóval ez mindig is így volt a gazdag családokban.
Gondolod Katalin hercegnő pelenkáz, meg büfiztet?
Talán azért, mert ők nem feltétlen a gyerek szeretete miatt vállaltak hanem hogy legyen aki továbbviszi a nevet, meg legyen örökös.
"Gondolod Katalin hercegnő pelenkáz, meg büfiztet? "
Én el tudom képzelni, hogy igen. Lehet ugyan, hogy nem annyira gyakran, mint egy "mezei anyuka", de szerintem gondoskodik a saját gyermekeiről. Szerintem Dianának is fontos volt ez, nem hiszem, hogy semennyire nem vett részt a saját gyermekei nevelésében, gondozásában.
Figyelj kedves kérdező! Én otthon vagyok és tulajdonképpen a háztartáson és a gyereken kívül nincs más dolgom. Mégis fogadnék egyszer-egyszer bébiszittert:-)
Én csak hátra dölnék,pihengetnék,vagy elmennék kikapcsolódni. Kicsit hátra hagyva a pelenkát,a hisztiket,az öltöztetést-vetköztetést. Van anyuka aki nem?! :-)
Amúgy azért bizzák másra mert megengedhetik maguknak. Ennyi. Ugye a gazdagabbak. Ő nekik mást jelent a gyermeknevelés-vállalás mint nekünk sima "mezei anyukáknak" ;-)
Ez amerikára és angliára jellemzö.
Èltem mindegyik országban Au-pair lányként, és 9 éve élek Németországba(itt születtek a gyerekeim).
Angliába és Amerikába nagyon jellemzök a nannyk de csak egy magasabb anyagiakkal rendelkezöknél. Ez egy státuszszimbolum, hogy én megtehetem. Ès ami fontos, van nagyon olcsó munkaerö hozzá, rengeteg a fekete munkás, és egyszerü öket felfogadni.
Németországban pl nem jellemezö az állandó nanny, aki megteheti, oda 1-3x jön hetente takarítónö. Eleve a németeknél inkább az a divat, hogy akár még jól keresö anyaukák is csak félnapot dolgoznak. Ezzel mutatják, hogy elég félnapot dolgoznom, ezzel sikeres vagyok és egyben jó anyuka is. Itt elve az ovi sok helyen nincs is nyitva délután, de max 16:30-ig a legtöbb helyen. ès még az au-pair lányok sem annyira jellemzöek, eddig csak magyar családoknál tudok au-pair lányt.
Nalunk ket gyerek van. Volt, hogy ott maradt nalunk a bebiszitter akkor is, amikor otthon voltam.
Egyszeruen arrol volt szo, hogy tanfolyamra jartam delelottonkent, delre hazaertem ugyan, de a bebiszitter meg egy-ket orat ott volt. Eleg sokat kellett tanulnom es ezert inkabb elvonultak meg akkor egybol felkeszulni a kovetkezo napra nyugodtan, mint arra varjak, hogy este valamikor elaludjanak a gyerekek es akkor essek neki a tanulasnak. Minden nap 5-kor keltem, nem akartam ejjel tanulni, mert mar nem is fogott ugy akkor az agyam, masreszt nyilvan a kialvatlanul a gyerekekkel is turelmetlenebb lettem volna.
Vizsgaidoszakban volt, hogy hivtak a bebiszittert delelottokre, pedig nem kellett epp bemennem suliba, de igy delelott nyugodtan tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!