Ekcéma? Mitől lehet?

Figyelt kérdés

[link]

15 hós kisfiam combján hátul és a hónaljánál is ilyen ekcéma szerű foltok vannak. Egyre nagyobbak és fürdéskor felerősödnik a szine.

Van még a vádliján is egy kisebb és a könyöke felett apró foltok. És a szája mellett is nő. Csecsemőként a karján volt egy nagy akkor kaptunk elocolm 0,1 kenőcsöt. Valahol olvastam , hogy tejfehérje allergia is okozhat ekcémát. Nagyon rossz alvó születése óta. Eddig a fogzásra fogtuk. 16 foga van. A tünetek még amik vannak: sokat pukizik és sokszor laza a széklete ( büdös ). Kérjek gasztrós kivizsgálást? Segítene valaki akinél hasonló ekcéma volt mi okozta?

Bocsánat ha kacifántosan írtam ( kevés alvás) .

2016. jan. 7. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Lányomnak is volt másfél évesen. Vervetelbol kimutatták a tejfehérje allergia legenyhébb változatát, ezért fel évig tejmentes dietan volt. Semmi más tünete nem volt, csak az ekcéma. Akkoriban elég durva foltjai voltak a hasán es a fenekén, de en nem vagyok benne biztos hogy a tejallergiátol volt, mert azóta is kijön rajta, de csak télen, amikor beköszönt a hideg. (Ha a tejtol lett volna, akkor nyáron is kijött volna nem? - gondolom en) Azóta évről évre gyengébb, most 6 éves es idén is kijött most a mínuszok beköszöntével, de alig észrevehető, inkább csak apró száraz foltok vannak a hasán, ami sima testápolóval bekenve elmúlik.
2016. jan. 7. 21:48
 2/4 A kérdező kommentje:
A hasan nalunk is vannak foltok de az a pelenka vonalaban. Es az valobanszaraz tapintasu. A combjan masabb jellegu az ekcema. Koszonom a valaszt. Mindenkepp megmutatom orvosnak. Nyaron is volt ekcemaja de akkor a karjan. A tehentejet 1 evesen vezettem be. Nem nagyon issza. De eleg sok tejtermeket eszikm kefir, natur joghurt. Illetve 2* iszik humana babyfitt tapszert.
2016. jan. 8. 08:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez nem csalánkiütés inkább? Szerintem az atópiás dermatitisz (ekcéma) nem ilyen.
2016. jan. 8. 15:26
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem. Tuti nem csalán. En csalanos voltam gyerekkent az nem igy nez ki. De ez tenyleg nem atopias dermatitisz. Masfajta ekcema. Dokino telefonban annyit mondott hogy a virusos megfazastol is felerosodhetnek az ekcemak. Hat nemtudom... most a kenocstol javult valamennyit. De furdes utan meg mindig piros a combja.
2016. jan. 9. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!