A terhesség legelejétől a szülésig, összesen hány forintot költöttetek orvosra, vizsgálatokra?
Szerintetek mennyi a reális?
Ha volt fogadott orvosotok, szülésért mennyit fizettetek? Ő mondott fix árat, vagy amennyit gondoltatok?
Ha nem volt fogadott orvosotok, adtatok-e hálapénzt?
Nővéreknek, szoptatási tanácsadóknak kell-e/illik-e adni szerintetek?
Terhesgondozás havi 6000 vagy 8000, ha kértem uh-t is. Legtöbbször kértem.
Kombi 9000, ha jól emlékszem.
Chorion biopszia 65000 (pozitív lett a kombi teszt)
4d-s uh 10000
Szülés dokinak 60000, a szülésznőnek 20000 (nem fogadott volt, de egy angyal - Nélküle nem élem túl)
Havi 6-7000 terhesvitamin, magnézium, kálcium.
12 ezer volt havonta a terhesgondozás, mondott fix összeget a dokim, 80 ezer volt a szülés. Szülésznőm nem volt fogadott de nagyon kedves volt az ügyeletes, kapott egy 10-est. Csecsemősökkel vagy 20-al biztosan találkoztam pár nap alatt, mindegyiknek adni sok lett volna főleg hogy babás szobában voltam, én láttam el a babát.
Én adtam a szoptatási tanácsadónak mert nem tartoztunk a könnyű eset kategóriába, nem egyszer volt nálam és sokat segített.
Terhesgondozás 57 ezer volt úgy hogy az utolsó hónapban helyetteshez jártam állami rendelőbe, a doki a szülés napján érkezett haza a nyaralásából. Alkalmanként 7-12 ezer volt attól függően, hogy csak vizsgálat+uh, vagy kenetvétel is történt pluszban.
Kombinált szűrés 30 ezer.
4 D-vel kombinált genetikai szűrővizsgálat 13 ezer.
Szülés 120e. Nem mondott fix összeget. Körbekérdeztem azok között akik nem sokkal előtte szültek nála. Szülésznőnek, nővérnek nem adtunk. Összekészítettünk ugyan egy ajándékcsomagot, de a férjem elfelejtette behozni, amikor hazamentünk.
A patikában összesen ~200 ezret hagytam ott. MaltoferFol, Magnosolv (Mg), Clexane (vérhígító), vitaminok, hüvelykúpok, hüvelyflóra-visszaállító termékek (állandó gyulladás).
=
~420 + (táppénz miatti fizetéskiesés az utolsó hónapban)
Lányomnál 2010ben egyszer adtam a dokinak 5000-et hogy kiirt a 4. hónap körül táppénzre,aztán szülésre nem kért semmit,de adtunk 60-at,szülésznőnek 10et...csak a doki volt fogadott,mindig sztk-ban vizsgált,a szülésznő ügyeletes volt.2x voltunk 4D-n,alkalmanként 10ezerért. Így összesen 95.000.-
Fiamnál 2013ban a doki nem volt ott a szülésen,pont elutazott,így ügyeletes volt a doki és a szülésznő is,különösebb dolguk nem volt velem,összesen kb 30 percet voltak a szobában,akkor jöttek be mikor a tolófájások kezdődtek,kb 4. tolásra kint volt a fiam,kaptam egy szurit a fenekembe és segitett a méhlepénybe,így ezért senki se kapott egy forintot se..a dokinak vittünk be szülés után egy 10-est az sztkba.1x voltunk 4D-n 10 ezerért. A fiam így összesen 20.000.-
Most a 3. picurral ugyan annál a dokinál vagyok,szintén sztkban vizsgál,16. hétben vagyok,eddig a genetikára költöttünk csak 10.500.-
Mi is direkt előre spóroltunk a babavárásra,mert fogadott orvost szerettem volna és programozott császárt esetleg magánklinikán szülni,ha nem találok ehhez orvost (pszichológiai vélemény,egy gyermekkori trauma után nem tudtam volna vállalni a "normál" szülést,mielőtt lefejezne valaki,egy normál vizsgálat is gondot okozott sokszor,még egyszer nem is tudnék babát vállalni ezek miatt...)
Szóval terhesgondozás: havi 8000,10x voltam,így 80 ezer ft.
Babamozin nem voltunk,a havi uh felvételek megvannak :-)
A szülés 200 ezer ft volt az aneszteziológussal együtt.
Nővérkéknek is vittünk egy ajándékcsomagot,illetve akik személyesen foglalkoztak velünk,ők 5-5 ezret kaptak (ez volt összesen 20.000 ft)
6 napig voltunk bent,nagyon jó volt szerintem,bár vip szoba nem jutott,de utólag nem bánom,mert nem voltunk sokan,mi pl. 3-an voltunk egy szobában az összesen 4 babával :-)
Így 300 ezer ft,de elejétől táppénzen voltam a munkaköröm miatt (másikat meg nem adtak,pedig kértem) Így havi 40 ezer legalább kiesett.
Szoptatási tanácsadóm nem volt,megoldódott minden,rájöttem elég hamar,tejleadó is voltam.
terhesgondozás 110.000
Szülés: 90.000 orvosnak 30.000 szülésznőnek 15.000 (csomag) a csecsemősöknek
panoráma teszt:200.000
mikrodeléciós teszt: 50.000
VIP szoba 40.000
babamozi:15.000
Nem volt fogadott orvosom sem az első gyereknél, sem most a másodiknál. Az elsőnél kereken 0 forintot költöttem (elvből nem adok hálapénzt, ha fogadott orvos lenne, az persze más lenne). Az orvosoknak és a csecsemős nővéreknek ajándékcsomagot adtunk, ennyi a maximum, ami nálam belefér, ezt is azért, mert tényleg kimondottan jó tapasztalataim voltak, és mert elég nehéz szülésem volt, nehezen is viseltem, az orvos mégis végig türelmes volt, és folyamatosan csak dicsért, biztatott.
Második gyereknél csak gyógyszerköltségem volt, összesen nagyjából 10.000 forint (nem egyben), mert meddőségi központba kellett járnunk, nem volt peteérésem, úgyhogy ezt be kellett állítani, illetve progeszteronpótlás kellett az első trimeszterben. De ez sem magánrendelés volt, úgyhogy fizetni itt sem kellett semmit. Februárban fogok szülni, ha meglesz a baba, akkor a férjem akar bevinni a recepciós lányoknak a meddőségibe virágot, meg a két dokinak egy-egy ajándékcsomagot.
Nekünk sosem volt szokásunk ez a hálapénz-dolog, de soha nem is kerültünk emiatt hátrányba sehol. Kedves és udvarias vagyok mindenhol, és általában velem is így viselkednek. Aki ennek ellenére bunkó, az alapból is az, pénzért meg velem nem kell jófejkedni.
Jaj, tényleg, a másodikkal voltunk egyszer 4D-n magánban, az 11 ezer forint volt, akkor összesen kb. 21 ezer forint volt idáig a második terhességem.
Az elsőnél is jó lett volna menni, de akkor valahogy ez kimaradt sajnos.
Elsőnél az első 2 Uh ingyen volt,mert a dokim akkor még rendelt a kórházban, a kombinált teszt úgy emlékszem 12 ezer körül volt,valahogy a 2. vizsgálat is 15 körül,sima UH 6000 Ft volt. Mivel nem ért oda a szülésre így nem kapott a szülésért pénzt,a szülésznő viszont kapott egy ajándékcsomagot,mert nagyon hálás voltam neki. Kb 50 ezerből meg volt.
Most másodszorra már most 16ezernél tartok eddig két Uh-n voltam, a Kombinált teszt+UH 24ezer lesz, a 2. genetikai UH 15, a maradék 3 Uh esetenként 8ezer, ha a fogadott dokim ott lesz a szülésnél akkor még 80ezer.
De én nem bízom a mi kórházunkban senkiben,2 hónapja volt pont,hogy ismerősi körben majdnem meghalt egy kismama,a 8. héten volt Uh,majd pár napot végzett a doki mindkét alkalommal azt mondta minden oké, majd a 12. heti Uhn kiderült 6 hete halott a magzat,és már nagyon rosszul volt,utána 2 hónap volt mire felépült, a gyereket se tudta oviba vinni. Ezek után inkább fizetek egy magánorvosnak akiben megbízom, többet ér az egészség,mint,hogy ingyen megússzam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!