Ma elmentünk a kisfiammal, aki 7 hónapos a Kaposvári orvosi ügyeletre, mert már ötször volt hasmenése és estére már hőemelkedése volt, hol lehet panaszt tenni egy doktornő ellen?
Ezzel valóban felesleges volt ügyeletre rohanni, elég lett volna betelefonálni, hogy mit tudsz tenni.
Ez valószínűleg az a bizonyos hányásos-hasmenéses vírus, ami mostanában ütötte fel a fejét. Én is belestem, 4 napot töltöttem ágyban fekve, pedig felnőtt vagyok.
Ilyenkor diétáztatni kell a gyereket, bár mondjuk nálatok 7 hónaposan még ez nem igazán megoldható, viszont arra kell mindenkinél figyelni, hogy ne száradjon ki, vagyis a folyadékpótlásra. Amikor meg lecseng a vírus, általában max. 3-4 nap után, akkor átmegy rajta magától.
És ez nem igényel különösebben nagy kivizsgálást, tehát semmi hibát nem követett el az orvos. Ez csak egy vírus. Gond abból lehet, ha kiszárad, de mivel ez nem állt fenn nálatok, így akkor is rendben lett volna minden, ha csak betelefonálsz.
Elhiszem, hogy aggódsz, gondolom első gyerek, de azért egy kis hasmenés, meg hőemelkedés tényleg nem ügyeleti eset. Őszintén szólva én ilyennel még a háziorvoshoz sem viszem a gyerekeim, csak ha 1-2 napon belül nem javul a helyzet, nemhogy ügyeletre. Tök igaza volt a doktornőnek, még ha bunkón is fejezte ki magát. Csak gondolom már neki is tele a bugyra azzal, hogy sokan ilyen csip-csup dologgal odaállítanak.
A hasmenést legtöbbször valamilyen vírus okozza, általában orvosi beavatkozás nélkül átmegy az emberen, (még a babán is) ha elhúzódik, akkor érdemes elmenni az orvoshoz, de akkor sem az ügyeletre! A hőemelkedés meg semmi.
És tényleg, miért 22.30-kor vitted oda egy sima hőemelkedéssel? Ezért van a lázcsillapító, ha meg már előtte sem volt jól, nem vártam volna éjszakáig, hogy orvoshoz vigyem. Szóval, nincs igazad. Hasmenés+ hőemelkedés+ 7 hónap, az gyanúsan fogzás.
"Na holnap elmegyek a házi orvosunkhoz!", ezt kellett volna pont csinálni, kivárni az időt, vagy felhívni az orvosodat, hogy mitévő legyél. A stílus megint más dolog, de így leírva nem tudhatjuk, hogy ki volt a bunkó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!