Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ma elmentünk a kisfiammal,...

Berni86 kérdése:

Ma elmentünk a kisfiammal, aki 7 hónapos a Kaposvári orvosi ügyeletre, mert már ötször volt hasmenése és estére már hőemelkedése volt, hol lehet panaszt tenni egy doktornő ellen?

Figyelt kérdés
Odaértünk az hagyján hogy senki nem volt és mi 20 percet vártunk rá mert kétszer szóltak rá,mivel aludt!Amire beértünk elaludt a kisfiam,erre ő megkérdezte,hogy Mi késztetett engem arra hogy este 22:30 kor egy ilyennel beviszem a gyereket,mert lehet csak a foga jön,erre én mondtam,hogy nem hoztam vna be ha nem lenne hőemelkedése!Feltettem a vizsgálóasztalra és mondta,hogy ne vetkőztessem le:ruhán keresztül megnézte a hasát,meg kifeszítette alvás közben a száját és erre,hogy vagy vírus vagy a foga és felírt valami gyógyszert,erre én megfogtam a gyereket és ott hagytam!Ilyen egy hülye nőt!Na holnap elmegyek a házi orvosunkhoz!

2016. jan. 3. 23:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de Te voltál hülye és nem az orvos.. Én a fogzásra tippelnék, azért ment a hasa és volt höemelkedése. Ezért tuti nem rángattam volna a gyereket este 10kor ügyeletre. Adtam volna neki lázcsillapitot, vagy höemelkedésre még azt sem, csak ha feljebb megy neki. Ma meg elvittem volna a gyerekorvoshoz...
2016. jan. 4. 09:51
 12/19 anonim ***** válasza:
98%
Hasfogó kaja és csak ha belázasodik, akkor csillapítani. Ez nem ügyeleti eset.
2016. jan. 4. 11:33
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel valóban felesleges volt ügyeletre rohanni, elég lett volna betelefonálni, hogy mit tudsz tenni.

Ez valószínűleg az a bizonyos hányásos-hasmenéses vírus, ami mostanában ütötte fel a fejét. Én is belestem, 4 napot töltöttem ágyban fekve, pedig felnőtt vagyok.

Ilyenkor diétáztatni kell a gyereket, bár mondjuk nálatok 7 hónaposan még ez nem igazán megoldható, viszont arra kell mindenkinél figyelni, hogy ne száradjon ki, vagyis a folyadékpótlásra. Amikor meg lecseng a vírus, általában max. 3-4 nap után, akkor átmegy rajta magától.

És ez nem igényel különösebben nagy kivizsgálást, tehát semmi hibát nem követett el az orvos. Ez csak egy vírus. Gond abból lehet, ha kiszárad, de mivel ez nem állt fenn nálatok, így akkor is rendben lett volna minden, ha csak betelefonálsz.

2016. jan. 4. 11:53
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy aggódsz, gondolom első gyerek, de azért egy kis hasmenés, meg hőemelkedés tényleg nem ügyeleti eset. Őszintén szólva én ilyennel még a háziorvoshoz sem viszem a gyerekeim, csak ha 1-2 napon belül nem javul a helyzet, nemhogy ügyeletre. Tök igaza volt a doktornőnek, még ha bunkón is fejezte ki magát. Csak gondolom már neki is tele a bugyra azzal, hogy sokan ilyen csip-csup dologgal odaállítanak.

A hasmenést legtöbbször valamilyen vírus okozza, általában orvosi beavatkozás nélkül átmegy az emberen, (még a babán is) ha elhúzódik, akkor érdemes elmenni az orvoshoz, de akkor sem az ügyeletre! A hőemelkedés meg semmi.

2016. jan. 4. 14:37
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyennel már a dokinkat se hívom fel,csak 2 nap után....ezt nem lehet megúszni,minden gyerek keresztülmegy rajta.Ez alól a mi 3 gyerekünk közül egyik se volt kivétel.Ha még szoptatod tedd cicire amikro csak tudod,minden korty kincset ér.Adj Neki Hipp ORS 200 Sárgarépa-rizs,vagy Alma italt,ez kifejezetten hasmenéses babáknak(4 hónapos)/gyerekeknek való.Kérdezz rá a gyógyszertárban.De vehetsz Humana Elektrolyt-ot is,ez a sókat,ásványi anyagokat pótolja,illetve megelőzi,hogy kiszáradjon a kicsi és felboruljon a só háztartása.Ha magasra szökik a láza,kiszárad a szája,több órán keresztül száraz a pelenkája,beesik a kutacsa,na,akkor ne késlekedj,hívd/menj a dokihoz.
2016. jan. 4. 15:03
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
A 15 vagyok.Mármint 4 hónapso kortól adható a Hipp ORS 200
2016. jan. 4. 15:04
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

És tényleg, miért 22.30-kor vitted oda egy sima hőemelkedéssel? Ezért van a lázcsillapító, ha meg már előtte sem volt jól, nem vártam volna éjszakáig, hogy orvoshoz vigyem. Szóval, nincs igazad. Hasmenés+ hőemelkedés+ 7 hónap, az gyanúsan fogzás.

"Na holnap elmegyek a házi orvosunkhoz!", ezt kellett volna pont csinálni, kivárni az időt, vagy felhívni az orvosodat, hogy mitévő legyél. A stílus megint más dolog, de így leírva nem tudhatjuk, hogy ki volt a bunkó.

2016. jan. 4. 16:59
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Keresem, hogy mitől lenne bunkó, de a leírásodban nem találom.... Hasmenéssel (hacsak nem áll a kiszáradás szélén), hőemelkedéssel indokolatlan egy gyereket ügyeletre vinni.
2016. jan. 4. 19:01
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
azt értem, ha első gyerekesek ennyivel rohannak a gyerekorvosukhoz (szerintem ő is mosolyog egyet), na de ügyeletre? :)
2016. jan. 4. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!