Új Csoknál számít ha párom khr listás ha csak a támogatást szeretnénk hitel nélkül?
A khr lista csak akkor számít ha hitelt is akartok felvenni.
Ha csak az alap támogatást hitel nélkül akkor nem vizsgálják, hogy rajta vagytok e a khr listán.
Viszont van olyan bank sajnos amelyik elutasítja a csok intézését ha nem veszel fel hitelt mellé. Ezt elvileg nem tehetné meg de megteszik.
Mi erstesek vagyunk ott kérdeztem meg ők intézik akkor is ha nem kérünk hitelt.
Az otp-ről viszont sok helyől hallottam hogy nem akarják intézni ha nem akarsz hitelt.
A.10 milliós támogatás nem.jár, Kiszamolo.hu-ról másolok be, ő körül járta a témát.
"A feleségem fenn van a KHR listán (a rossz adósok listáján, régebbi néven BAR-listás). Én azért kérhetem még a 10 milliós támogatást?
Sajnos nem. Egyikőtök sem lehet rajta, ha együtt veszitek igénybe:
(7) A 4. § (1) bekezdés c) pontja szerinti összeg akkor igényelhető, ha az igénylő és házastársa vonatkozásában a családok otthonteremtési kedvezménye igénylésének időpontjában a központi hitelinformációs rendszerről szóló 2011. évi CXXII. törvény 11. § (1) bekezdése szerinti tartozás a központi hitelinformációs rendszerben (a továbbiakban: KHR) nincs nyilvántartva vagy az igénylő a KHR-ben szereplő tartozását már legalább egy éve teljesítette.
De a támogatott hitel nem kell, csak a 10 millió ajándék. Azt sem kapom meg, ha BAR listás vagyok?
Azt se.
Fent vagyunk a KHR listán, de nekünk nem a 10 millió kell, hanem egy-két gyerekre szeretnénk megkapni az új lakáshoz járó támogatást vagy használt lakást szeretnénk venni. Mi se kapunk semmit?
Akkor megkapjátok a támogatást, a KHR listás kitétel csak a 10 milliós támogatásra van.
Mennyi időnek kell eltelnie azután, hogy rendeztem a tartozásom, ami miatt KHR listás lettem vagy lett a feleségem?
A visszafizetés után (vagy ha a bank leírta veszteségbe a tartozást és nem tart rá tovább igényt) még egy évnek kell eltelnie.
A 10 milliós támogatásnál számít, ott nem lehet khr-listás. (Előre beígért gyerekeknél pedig házasnak is kell lenni.)
Így van, ahogy írják, február 1-től lehet menni a bankokhoz.
További kérdésekhez ajánlom a kiszamolo.hu oldalt, ott nagyon sok kérdést tisztáz, és jól összefoglal az oldal szerkesztője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!