Van olyan anyuka, aki most várja második babáját, és a kettő közt max 1,5-2 év a különbség?
11 hónap korkülönbséggel szültél 2 gyereket?!
azt hogy csináltad?
1.kisfiam: 2008.07.18
2.kislány 2009.06.12
6 hetes elvonás után sikerült ujra terhesnek lennem:-))
igen persze, úgy is érdekel.
de nemcsak ruha, hanem az összes többi dolog.
Én cak példának írtam, hogy ruhákból tuti nem veszek újakat, viszont a többit nem tudom, de érdekel mindenki véleméyne
Szia!
Nálunk majdnem napra pontosan 18 hónap a korkülönbség.
A nagynak vettünk egy állítható hosszúságú ágyat, így a kicsi megkapta a rácsos ágyat. Vettünk a picinek egy cumisüveget. Egy-két első ruhát, amit majd neki is félrerakunk. Majd ha akkora lesz, cipőt mindenféleképpen újat veszek, bár a nagynak van egy cipője, amit kb. kétszer tudott felvenni, azt még megkapja a kicsi.
A tartós dolgok adottak: bébiőr, légzésfigyelő, babakocsi, babahordozó (erre azért varrtam egy új huzatot, mert már sok babát kiszolgált). Valószínűleg majd egy új gyerekülés is kell, mert a nagyobb elég kis termetű, kis súlyú és nem fogja kinőni, mire a testvérkéje tudná már használni - de ez még egy kicsit arrébb van.
Textilpelust venni kellett, mert a kicsi nagyon sokat bukik.
Szia, nekem 22 hónap lesz a különbség.
A rácsos ágyat megkapja a kicsi, a nagynak veszünk majd újat. Testvérfellépőt veszünk még, először a nagy babakocsira, aztán meglátjuk a kisebb sportkocsira is kell-e.
Textilpelenka, babakocsi, hordozó, cumisüveg, légzésfigyu, ruhák, kiskád, stb mind megvannak.
Mellszívó és mérleg kell majd még, azok kölcsön voltak itt.
11 hó korkülönbséges
mi beszereztünk pár darab,csajosabb ruhát(max ha 10.000ft-ot elköltöttünk)
meg textilpelenkákat vettünk
meg ugye ami kellett kisméretű pelus
azonkivül semmi mást:-)
cumisüvegek rengeteg van,nem kellett venni,csak pár uj cumit vettünk rá
3 db kiságyunk van,igy azt se kellett,a nagyobb pont kinőtte a hordozót,és a babaülést,igy azt se kellett...
az első gyerekre elment közel 500.000ft, másodikra max.25.000ft...
Szia, nálunk 22 hó van a két lány között.
Kisruhát nem vettem a kicsinek :-)
A nagy kapott egy új rácsos ágyat (sima ágyban nem marad meg), 70x140-est, amelynek levehetőek később a rácsai. A kicsi költözött a régi kiságyba.
A kicsi kapott névre szóló plédet (a nagynak is van).
Fürdető kádat nem kell venni, ahogy pelenkázó szekrényt sem.
A babakocsi és a babahordozó is jó még.
Textilpelenkából szinte egy sem bírta ki a két évet, tehát abból új garnitúra kellett.
Ezenkívül vettünk egy mei-tait. Ebben hol a nagyot, hol a picit cipelem :-)
Orrszívót vettem újat, mindkettőre ráírtam, hogy melyik kié :-)
A nagy most kap székmagasítót, mert a kicsi megy az etetőszékbe, de a nagy még nem éri fel normál székről az asztalt.
Játékok minimálisan, csak amit kapott a látogatóktól, hiszen sokmindent örökölt.
Utazóágyat viszont vettem mégegyet, használtan 3000ért. Ezt a nagy kapta, az emelőbetétes lett a kicsié. Az összes rokonunk messze lakik, így látogatóba mindig egész hétvégére megyünk.
Az egyik hozzászólónak : pihenőszék :-)
Hát mi pont hogy elpakoltuk, szinte életveszélyes volt, ahogy a nagy próbálta benne ringatni a húgát. Egyszerűen nem lehetett fél percre sem hátat fordítani nekik :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!