Szabó Olívia név szerintetek se jó?
Figyelt kérdés
Nagyon tetszik az Olívia név, de félek, hogy ezzel a vezetéknévvel sokszor félreértenék, és Líviának hinnék. :( Szerintetek?2016. jan. 2. 08:51
1/15 anonim válasza:
Igen, jogos a félelmed, túlságosan torlódik a két o (ráadásul gyakorlatilag olyan, mintha három "o" hang kerülne egymás mellé). Így vagy nagyon hosszan kellene ejtened ("szabóóólívia"), vagy egy fura nagy szünettel ("szabó ... olívia"), hogy elsőre megértsék.
2/15 anonim válasza:
Szerintem se túl előnyös párosítás. Mindig jól kihangsúlyozottan kéne mondani, hogy ne értsék félre.
A Lívia nem tetszik? :)
3/15 anonim válasza:
Nem a legjobb, mert az o betuk torlidasa miatt nehez kiejteni. Az viszont kimondottan jo otlet, h egy ilyen gyakori vezeteknevhez kicsit kulonlegesebb, ritkabb keresztnevet probalsz valasztani es nem az 500. Szabo Eszter lesz a kislanyod
4/15 anonim válasza:
Az Olíviánál az O-n van a hangsúly, szerintem nem olvad vészesen egybe kimondva.
5/15 anonim válasza:
Nekem se folyik össze vészesen. Az én vezetéknevem s-re végződik, a keresztnevem pedig Zsvel kezdődik, megvan a módja, ahogy "kilehet" mondani, kis szünettel. Már hozzászoktam :)
6/15 anonim válasza:
szerintem nem vészes, add ezt a nevet nyugodtan ha tetszik:-) végre egy normális név.
7/15 anonim válasza:
Nekem fel sem tűnt a torlódás, teljesen rendben van ez a név így.
8/15 anonim válasza:
Szabó gyakori név, elbír két keresztnevet akár.
9/15 anonim válasza:
Annyira nem vészes. Ha ez tetszik, akkor emiatt ne keressetek mást. Egy kicsit meg kell nyomni a hosszú ó-t, ennyi.
10/15 A kérdező kommentje:
Második névnek valami jó ötlet? :)
2016. jan. 2. 12:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!