Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít a "testvé...

Titeket nem idegesít a "testvérben az erő" plakát meg tv reklám?

Figyelt kérdés

Egy fiunk van, és nem lesz testvére. Akkor mi nem is vagyunk család? És egy önző disznó lesz a fiam? Csak mert nincs testvére?

Titeket ez nem idegesít?

Azért nem vagyunk család, mert felelősségteljesen vállaltam gyereket? És nem ész nélkül szülök, mert "kell a testvér" (meg a 10 millió)?

Ne értsetek félre, nem bántom a sokgyerekes családokat, akik el is tudják tartani a gyerekeket, de miért kell megkülönböztetni valakit, aki úgy döntött egyet vállal, mert annyit bír?

2015. dec. 31. 18:05
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
57%
én nagyon remélem hogy tudok testvert adni a lanyomnak. nem a 10 millioert. meg sem kaphatjuk. hanem mert nekem nagyon jo hogy testverek kozt nottem fel. ezert nem idegesit a plakat. de nem gonsolom hogy barkire ra kellene eroltetni egy masodik gyereket. de nem is ez a plakat celja. a mai nyugdij rendszer sajnos mar nem sokaig tarthato fennt ha nem novelik a nagycsaladosok szamat akkor csak almodhatunk a nyugdijrol. a kormany ezt felismerte es osztonozni probal. aki nem tud vagy nem akar masodik babat becsukja a szemet es kesz....nem kell rajta fennakadni. nem nekik szol a plakat ahogy a 10 millios "ajanlat" sem.
2015. dec. 31. 21:31
 22/34 anonim ***** válasza:
73%
Idegesit és bántó is...Főleg azért,mert mindem vágyam volt egy kistesó a lányomnak,de nem adhatom meg neki,mert tavaly mindent kivettek,méhtestrák miatt...Igy örülhetek ha felnevelem az egy szem gyerekem.Nem hiszem hogy emiatt rosszabb ember lesz:(
2015. dec. 31. 22:08
 23/34 anonim ***** válasza:
50%

Őszintén megmondva én egy plakátot sem láttam még, de a tv-ben sem hallottam a reklámot. Én tervezek testvért a lányomnak, és kettőt. DE! Jelenlegi páromtól. Lányom apjának tuti nem szültem volna többet, és nem éreztem volna kevesebbnek magam. A lányom 3 éves és mindenben segít, nem önző. Amit nevelsz,olyan lesz,nem testvér függő. Anyukámnál egyik tesóm egy undorító önző kis...És ott van neki másik öcsém és a húgom is,mégis egy önző alak.Viszont a három gyerekre egyszerű az okom.Könnyebb hármat, mint kettőt eltartani.És nem a 10+10 millióról van szó, simán az adókedvezményről,ingyen tankönyv, féláras étkezésről.

Egyébként meg munkát nem biztosítanak a mai fiataloknak,így mindegy mennyi születik, ha nem lesz mit csinálnia.Én se találok munkát egy gyerekkel,kettővel és hárommal sem fogok, csak közmunkát.Ahogy elsőnek én maradtam otthon a gyerekkel,ki is rúgtak...

A boldogság a legtöbb, amit adhatsz a gyereknek,a szeretet, a támogatás, nem egy testvér. Akkor az a bizonyos csoport de boldog lehet,mind adja a tesót sorban,bár enni nincs mit,példát se tud mutatni a 13-14 éves anyuka...

2016. jan. 1. 07:05
 24/34 anonim ***** válasza:
91%
Nem idegesít, de baromi jókat röhögök. Amikor kettétöri a sütit....na ne mondja nekem senki, hogy az esetek többségében így feleznek a testvérek. :) :)
2016. jan. 1. 09:19
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, azon én is röhögni szoktam :D Mindig az jut róla eszembe, amikor apukám hozott öcsémnek meg nekem egy doboz édességet, vagy hasonlót, és mindig hozzátette, hogy "osszátok el, de nem testvériesen ám, hanem fele-fele alapon" :D
2016. jan. 1. 12:47
 26/34 anonim ***** válasza:

Csak plakáton találkoztam vele, mert nem nézek tévét, viszont nagyon gáznak tartom, pedig 2 gyerekünk van!

Ez kb. olyan szintű hülyeség, mint a menekültáradat idején a külföldieknek szóló magyar nyelvű óriásplakátok...

Ha csak 1 gyerekünk lenne, akkor sem egy reklám hatására vállalnánk még egyet, hanem mert akarjuk és képesek vagyunk gondoskodni róla is, minden szempontból.

Mondom ezt úgy, hogy 2 testvérem van és a húgom a legjobb barátom a világon. Sok barátnőm volt, akikkel valami miatt egy idő után mindig megszakadt a kapcsolat, de ő 32 éve itt van és minden rossz ellenére bármikor számíthatunk egymásra.

2016. jan. 1. 12:48
 27/34 A kérdező kommentje:

Nekem 3 testvérem van, de aki a legközelebb áll hozzám, az az egyke barátnőm...

Tudom, hogy nem ezért kell többet vállalni, és épp ezért idegesít. Mert nekünk akkor is csak 1 gyerekünk marad, ha Orbán meggebed. De nekem ne nyomja a csapból is, hogy ettől kevesebb a gyerekem, és a testvér a legtöbb, amit adhatok neki. Mert ez hazugság.

Igen, a menekültek miatti plakátolás is zavart, de azt nem éreztem "személyes sértésnek".

Mert nem attól függ egy felnőtt személyisége, hogy volt/van-e testvére. Sokkal különb lesz a fiam, mint egyes 6-8 testvérrel rendelkező gyerek lesz...

Nem ezen múlik.

2016. jan. 1. 13:23
 28/34 anonim ***** válasza:
64%
Ebben a kampányban minden benne van a kormány stílusáról, arról, hogy mit gondolnak az emberekről, hogy mennyi kapcsolatuk van a valósággal. Kb. mint a kabaréba fulladt siralmas-röhejes párválasztó táncos mulatságuk... :-(
2016. jan. 1. 13:58
 29/34 anonim ***** válasza:
82%

Én röhögve mondtam a páromnak,hogy na akkor úgy látom te is selejt vagy,én is selejt vagyok,meg a közös gyerekünk is selejt.Mindannyian egykék.

Anyámnak,apámnak is vannak testvérei,de nincsenek jóban,ugyanazt látom a környezetemben is,alig látok olyan testvér kapcsolatot amit irigyelni lehetne.Annál inkább,hogy meghaltak a szülők,lehet marakodni az örökségen.

Én egyébként szociális területen dolgozom emberekkel,sorsokkal,segítő tevékenységet,szóval annyira csak nem lehetek elcseszett,hiszen akkor a kormány szerint egy önző,bunkó,két ft-ért az anyját is eladó akárkinek kellene lennem.

2016. jan. 1. 17:28
 30/34 anonim ***** válasza:
41%

"Egyébként meg munkát nem biztosítanak a mai fiataloknak,így mindegy mennyi születik, ha nem lesz mit csinálnia.Én se találok munkát egy gyerekkel,kettővel és hárommal sem fogok, csak közmunkát."

Mondjuk én ezért döntöttem el,hogy munkanélküliként nem szülök többet,hanem inkább elmegyek és kitanulok egy olyan piacképes szakmát amire mindig mindenhol van kereslet (ápolónő) nem súlyosbítom a helyzetet azzal,hogy szülök még kettőt,aztán majd az állam eltart.Az a baj,hogy pont az ilyen szaporodik,akit mi egy gyermekesen fogunk eltartani az egész pereputtyal együtt.

2016. jan. 1. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!