Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » PC játékok - Grand Theft Auto...

PC játékok - Grand Theft Auto és Mafia egy 11 éves gyereknek?

Figyelt kérdés

Kérem a segítségeteket, hogyan gyozzem meg a partneremet, hogy ezek a PC játékok nem valók 11-éveseknek.

Az, hogy rajta van a +18 jel, nem jelent neki semmit, mert "csak" lovoldoznek és gyilkolásznak benne ...

2015. dec. 26. 16:33
 1/4 anonim ***** válasza:
teljesen igazad van, ezek felnotteknek szolo jatekok.
2015. dec. 26. 16:43
 2/4 anonim ***** válasza:
A te gyerekedről van szó? Nekem a megfogalmazásból úgy tűnik, hogy nem közös gyerek. Ha a tiéd, akkor egyszerűen mondd meg, hogy nem engeded és kész. Ha az ő gyereke, akkor nem nagyon tudsz mit csinálni. Egyébként tényleg nem való ekkorának, még a férjem szerint sem, pedig ő azért eléggé laza az ilyesmiben, és sok lövöldözős játékra rábólint, de pl. a gta-ra pont nem.
2015. dec. 26. 16:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Maffiában inkább dominál a gondolkodós megoldós részek mint a gyilkolászás

pl van benne autóverseny, szállításos feladat, logikai feladat,

ok van benne lövöldözés is de nem egy gyilkolászós játék ahol állandóan lövöldözni ölni kell

de ha azt szeretne venni akkor ott a Siberia 1-2, Spore, vagy kalandjátékokat, Need for speed széria pl, vagy más ilyen, Minecraft - egy sandbox játék részint online szerveren is lehet

a 18+ nem véletlen van rajta az tényleg nem való egy 11évesnek

bár kérdés h ki az a 11éves gyerek ?? milyen játékaik vannak a gépen stb...

mert ha teszem azt végigjátszotta a Call of duty-t akkor már mindegy neki

2015. dec. 26. 19:16
 4/4 anonim válasza:

Én kicsi korom óta ezeken a játéksorozatokon (régi-régi elődjeik) nőttem fel, és teljesen normális felnőtt ember és felelősségteljes szülő lett belőlem, sőt sokat tanultam is belőlük.

Ha a gyerek mellett jó a szülői és kortársi példa, nem kell parázni. :) Valahonnan a gyereknek is meg kell tanulnia a viszonyítópontot, hogy mi a jó és mi a nem. Ha mindig csak mesélnek róla, hogy ki a csúnyabácsi, és eltiltják tőle, hogy tapasztalatot szerezzen a vizuális élményekkel, csak annál inkább érdekelni fogja és annál hajlamosabb lesz rá később, hogy VALÓBAN gáz legyen a gyerekkel. A személyiség fejlődéséhez és erősödéséhez JÁTSZANI kell, tapasztalatot, viszonyítópontot szerezni, a játék az emberi lélek, sőt minden élőlény veleszületett fejlődési szükséglete... GTA és Mafia teljesen rendben van ebből a szempontból.

Mi az amit ne engedj meg nekik?

Olyan vizuális ingert, amit viszont FELDOLGOZNI nem tudnak, mert TÚL ERŐS. Pl leszakadt végtagokat, fejeket ne lássanak átlagban kb 13 éves korig, na olyan játékokat ne szerezzetek be neki. Én se tudtam kicsiként olyanok miatt jól aludni. (Zárójelben: egyébként mit csináltam? Nem kapcsoltam be többet, mert meg tudtam tanulni a saját bőrömön(!).) De GTA-ban és Mafiában nincsenek is ilyesmik - amúgy a forgalmazóknál is komoly szabályozás van erre. Az ilyen GTA-féle játékokban három dolog van, fegyver és vér, illetve halál, ettől a háromtól szoktak a szülők félni. De ezek egy 11-éves gyereknek gyenge ingerek, nem lesz gáz vele.

Kivéve persze, ha egészen idáig csak bájos mesefilmeken szocializálódott, és teljesen védtelen a külvilágával szemben.

Bocs, nem kioktatásnak szántam, csak nekem ebben már volt és van tapasztalatom, és sok dilemmát hallottam már, gondoltam megosztom a gondolataim. :))

2015. dec. 27. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!