Szerintetek passzol ez a két név?
Sziasztok!
Mindenképpen két nevet szeretnénk adni neki, mert a Tóth elég gyakori. Az egyik név a vagy Éva vagy Sára lesz (családból).
Erre gondoltunk: Tóth Teodóra Éva, esetleg Tóth Éva Teodóra
Szerintetek a Teodóra és az Éva összepasszolnak? Előbbi nem túl "modern" esetleg az Évához?

Köszi!
A két nevet azért is szeretnénk, mert a fiúnknak is kettő van. Ott a két név kevésbé különleges, mint a Teodóra. Így ha már neki kettő van, akkor a lányunknak is kettőt adnánk. :)
A Teodórát fogjuk használni, de nem zavarna, ha ez a második neve lenne. A fiúnk is T betűs és neki is a második keresztneve lett, mert így nem olvadt egybe a vezetéknévvel.
Így akkor lehet, hogy a Tóth Éva Teodóra lesz a nyerő.:)

egyébként ahányszor ujra ovasom, annyiszor tetszik hol az egyik, hol a másik :D
a Toth Teodora Éva is tetszik :))

Nem rossz a párosítás, de a Tóth Éva Teodóra sorrend jobban hangzik szerintem.
A Tóth Teodóra szép így önmagában, már nem hiányzik utána semmi, így szép és befejezett.
Viszont én mindenképp azt a nevet tenném a helyetekben előre, amin szólítani fogjátok, mert az iskolában vagy bárhol az első nevén fogják szólítani, ameddig nem kéri külön, hogy ne azon szólítsák.
Köszönöm a tanácsot, meggondoljuk.
Van több ismerősöm akik a második nevüket használják és soha nem volt belőle problémájuk. Az oviban a szülők mondták, hogy a második nevét használja, a suliban pedig ők maguk szóltak. Nem volt ebből hátrányuk.

nekem nem tetszik a Teodora, túl hangsúlyos így a t betű az egész névben, és így olyan "köpködős" lesz, nem bántásból
inkább pl egy Nikolett(a) sokkall jobb lenne
Tóth Éva Nikolett(a)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!