Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek passzol ez a két név?

Szerintetek passzol ez a két név?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mindenképpen két nevet szeretnénk adni neki, mert a Tóth elég gyakori. Az egyik név a vagy Éva vagy Sára lesz (családból).

Erre gondoltunk: Tóth Teodóra Éva, esetleg Tóth Éva Teodóra

Szerintetek a Teodóra és az Éva összepasszolnak? Előbbi nem túl "modern" esetleg az Évához?

2015. dec. 21. 21:39
 1/10 Vilcsianyuja ***** válasza:
Szerintem a Teodóra egyáltalán nem modern, hirtelen Teodóra bizánci császárné ugrik be róla, akinek a mozaik-képe elég gyakran előfordult törikönyvek illusztrációjaként. Szerintem nem rossz ez a párosítás, jobban hangzik a második változat, Éva Teodóra, de ha úgyis Teodórának fogjátok hívni, akkor az első is mehet. Vagy csak simán lehet Tóth Teodóra, mert azért ez nem egy tucat-keresztnév, simán egyedivé teszi a lányotok nevét önmagában is. És még alliterál is :)
2015. dec. 21. 21:52
 2/10 anonim ***** válasza:
a Teodora nem modern. nekem a Toth Éva Teodora jobban tetszik.
2015. dec. 21. 21:57
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

A két nevet azért is szeretnénk, mert a fiúnknak is kettő van. Ott a két név kevésbé különleges, mint a Teodóra. Így ha már neki kettő van, akkor a lányunknak is kettőt adnánk. :)

A Teodórát fogjuk használni, de nem zavarna, ha ez a második neve lenne. A fiúnk is T betűs és neki is a második keresztneve lett, mert így nem olvadt egybe a vezetéknévvel.

Így akkor lehet, hogy a Tóth Éva Teodóra lesz a nyerő.:)

2015. dec. 21. 21:57
 4/10 anonim ***** válasza:

egyébként ahányszor ujra ovasom, annyiszor tetszik hol az egyik, hol a másik :D

a Toth Teodora Éva is tetszik :))

2015. dec. 21. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem rossz a párosítás, de a Tóth Éva Teodóra sorrend jobban hangzik szerintem.

A Tóth Teodóra szép így önmagában, már nem hiányzik utána semmi, így szép és befejezett.

Viszont én mindenképp azt a nevet tenném a helyetekben előre, amin szólítani fogjátok, mert az iskolában vagy bárhol az első nevén fogják szólítani, ameddig nem kéri külön, hogy ne azon szólítsák.

2015. dec. 21. 22:18
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot, meggondoljuk.

Van több ismerősöm akik a második nevüket használják és soha nem volt belőle problémájuk. Az oviban a szülők mondták, hogy a második nevét használja, a suliban pedig ők maguk szóltak. Nem volt ebből hátrányuk.

2015. dec. 21. 22:21
 7/10 anonim ***** válasza:

nekem nem tetszik a Teodora, túl hangsúlyos így a t betű az egész névben, és így olyan "köpködős" lesz, nem bántásból

inkább pl egy Nikolett(a) sokkall jobb lenne

Tóth Éva Nikolett(a)

2015. dec. 21. 23:41
 8/10 A kérdező kommentje:
A Nikolett egyáltalán nem tetszik, a Teodórához pedig ragaszkodunk, de azért köszönöm. :)
2015. dec. 22. 00:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Éva Teodóra! :)

Gratulálok!

2015. dec. 23. 22:52
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) A Tóth Éva Teodóra mellett döntöttünk. :)
2015. dec. 27. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!