Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnétek segíteni névötlete...

Szeretnétek segíteni névötletelésben?

Figyelt kérdés

Már az ötödik hónapban járunk; a napokban kezdtünk el gondolkozni a neveken úgy komolyabban :) Két nevet szeretnénk neki adni, melyek közül legalább az egyiket szeretnénk, ha bibliai eredetű lenne.

Fiú neveink: Ábel, Ádin, Jákob, Simon, Sion, Keve, Henrik, Bende

Lány neveink: Abélia, Adelin, Betta, Sába, Olívia, Lea, Magdaléna, Debóra, Naomi/Noémi

Szerintetek ezek közül két-két nevet össze lehet hozni?

Nekünk nagyon tetszene az Ábel Simon illetve Jákob Keve, lány nevek közül a Naomi illetve Lea ami kifejezetten tetszik, de együtt valamiért olyan furcsa... :) Nektek mi a véleményetek?

Bármilyen egyéb ötletet, javaslatot szívesen fogadunk!

Vezetéknevünk Lévai.

2015. dec. 20. 14:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Hát nekem a zöme elég meredek. Ami tetszik:

Ábel és Simon

Olívia (nem tennék hozzá másodikat)

A többi félig vagy nagyon fura. És igen, a Naomi Lea meg a Jákob Keve is abszolút az agyonerőltetett kategória. Ordít róla, hogy rengeteget gondolkoztatok rajta! :)

Ami az én világom, pl:

Lévai Levente, Lévai Szabolcs, Lévai Miklós, Lévai András, Lévai Márton, Lévai Bálint. Mind gyönyörű.

Lévai Boglárka, Lévai Dorottya, Lévai Orsolya, Lévai Sára, Lévai Júlia. Szeretteljes, kedves, méltóságteljes, értelmezhető, viselhető nevek. Nem szorulnak örökös magyarázatra.

2015. dec. 20. 21:08
 12/20 anonim ***** válasza:
75%
Én egy keresztnév párti vagyok, ezért nálam a Lévai Simon és a Lévai Noémi a nyerő. A nevek jelentéseit, hangzását is figyelembe vettem.
2015. dec. 20. 21:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekem is az Ábel Simon ugrott be először. :) A lányok közül a Magdaléna és az Olívia tetszik.

Nekem még bejönne:

Simon Máté

Magdaléna Hanga

Olívia Réka

2015. dec. 21. 12:46
 14/20 anonim válasza:
100%
A fiú nevek nem rosszak, de a lánynevek nem igazán tetszenek. Mindegyikről eszembe jut valami: Pl. Lea- bugyival, Debóra- debella, Sába-bába. Az Olívia meg a legrosszabb, arról eszembe jut az olívabogyó, ami úgy néz ki, mint egy érett kullancs :S. A Naomi meg picit cig××yos... mert hát egy fekete nőre asszociáltam, stb. Most tuti lepontoztok, de a kérdezőt a negatív hozzászólások is érdeklik.
2015. dec. 21. 22:59
 15/20 anonim válasza:
Előző vagyok: itt adtak pár ötletet a kedves fórumozók: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
2015. dec. 21. 23:05
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a további válaszokat! Nagyon sok nevet sikerült kihúzni a listáról, így fiú neveknél az Ábel Simon, Jákob és Ádin maradt tutira; lány nevek közül az Magdaléna, Lea és Noémi maradt, valószínűleg ha kislány lesz a pocaklakó, akkor csak egy nevet kap :)

Persze még nézelődünk a bibliai nevek között, annyi gyönyörű név van... :)

Felmerült még az Abigél, Eszter, Lukács és Benjámin is.

Természetesen nagyon örülünk minden válasznak, felpontoztam mindenkit! :)

2015. dec. 22. 08:27
 17/20 anonim ***** válasza:
Az Abigél, Eszter, Lukács és Benjámin mind nagyon szép, bár a Lukácsról lehet az embernek némi obszén képzettátrsítása, de ez már lehet, hogy csak kötözködés a részemről.
2015. dec. 22. 14:19
 18/20 anonim ***** válasza:
37%
bibliai nevet.... Szegény gyerek, már most sajnálom, pedig még meg se született. Biztos valami agyatlan szektások vagytok.
2015. dec. 27. 20:23
 19/20 anonim ***** válasza:

Én nekem a további az elképzelésem:

Fiú név:Lévai Simon Ábel

Lány név: Lévai Lea Magdaléna

Tudom fura, hogy a Magdalénára szavazok ,de nekem tetszik ez a név. :)

2016. jan. 8. 17:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Lévai Lea Olívia

Lévai Lea Noémi

2016. jan. 8. 17:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!