Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Még csak 3 hónapos a pici, de...

Még csak 3 hónapos a pici, de egyre többször jut eszembe, hogy mi lesz majd később? Hogy lesz munkám? Kellek egyáltalán valahova kisgyerekesként? Hogyan lehet abból kilépni, hogy, ha félek a jövőtől?

Figyelt kérdés
Lelkfurim van, mert se erőm se időm se pénzem nincs tanulni és úgy érzem, hogy így nem teszek semmit, "csak" babázom itthon és csinálom a háztartást, de ebből nem lehet megélni majd, ettől még nem fogok majd munkát kapni....Attól is félek, hogy hol találok olyan helyett, hogy tudjam vinni a bölcisbe oviba, hisz a legtöbb munkahely 17:30ig tart, akkor hogy érek oda 5re, mert utána már nem örülnek, ha ott van a gyerek, ha egyáltalán van ott vki olyan későn még. Ki, hogy oldja ezt meg?
2008. szept. 15. 03:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem te vagy sem az első sem az utolsó aki ezeken megy át. Majd meglátod minden kialakul.Neked most az a legfontosabb teendőd, hogy vigyázz ,magadra meg arra a kis életre ami benned van. A szorongás senkinek sem tesz jót!! Ha mégis ugy érzed, hogy nem bírod megoldani a szorongásodat, egy pszihológus segíthet. De szerintem szinte minden kismamában felmerül a kérdés, hogy hogyan tovább...
2008. szept. 15. 06:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem már egy éves a fiam, egy év múlva jár le a gyed-em. Hát engem is foglalkoztat a kérdés, pláne mert én egyedülálló vagyok, igen csak rá vagyok szorulva a pénzre. De én úgy döntöttem, tanulok. Inkább ez, mint hogy elmenjek három műszakba és sose lássam a gyerekem, meg egyáltalán, ki vigyázna rá, ha én délután vagy éjjel dolgozom? Én elmegyek egyetemre, nappalira, ha lejár a gyed-em. Különben meg lehet élni így is, persze fel kell vennem a diákhitelt, de én mondom neked, meg lehet élni így is. Neked is ajánlom, tanulsz valamit, amivel majd jobban el tudsz helyezkedni, és azért amíg suliba jársz, rugalmasabban tudod csinálni a dolgaidat. Csak egy gyors számolás, hogy miből is lehet megélni annak, aki gyerek mellett egyetemre jár: 30.000 diákhitel + 20.000 szociális támogatás (ezt az egyetem adja minden hallgatónak, akinek gyereke van), 12.700 (vagy 13.700) családi pótlék. Ez eddig 62.700 forint. Na most ha van férjed, és ő dolgozik, akkor ez a pénz nem olyan kevés ám. Nekem nincs férjem, de mégis ki fogunk jönni belőle, hála az égnek a szüleim támogatnak havonta egy kisebb összeggel, nem sokkal, de kb. pótolja a gyerektartást, amit nem kapok.
2008. szept. 15. 07:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Az első gyereknél felmerült bennem is ugyanez és még sok más annak ellenére, hogy biztos munkahelyem volt, ahová vártak vissza. Ez egy természetes dolog. Ha van erőd, tanulj valamit, már jó távoktatások és levelező oktatások vannak. Ha nem akarsz tanulni, és van egy kicsi esélyed valahol elhelyezkedni, akkor tudom javasolni, hogy ha bölcsibe/oviba megy a pici, jelentkezz be a munkanélküli központba, és mint kisgyerekes álláskereső jogosult leszel a start kártyára. Ez a munkáltató számára jelent kedvezményeket.Éppen azért hozták létre, mert sok munkáltató azt gondolja, hogy a kisgyerekes anyukák nem egész emberek, így viszont kedvezőbb feltételekkel alkalmazhatnak...
2008. szept. 15. 08:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló vagyok, a bölcsi általában reggel fél 7-től este fél 5-ig van. Ha ilyenkor kell dolgozod esetleg, akkor valakit meg kell kérned, hogy hozza-vigye a picit, vagy valakit fogadni kell... De ahhoz, hogy ezt a gyerek is elfogadja, neked is el kell fogadnod!
2008. szept. 15. 08:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Később az lesz hogy egy klubban fog ülni az ölébe valami mexikói édszes ribancok fűvet szív teker
2010. jan. 23. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!