Szerintetek lehet így nevelni egy gyereket?
Szerintem ez nem jó látásmód, ez egy véglet, és általában az ilyen gyerekek esznek nagyobb korukban rengeteg édességet, pont azért mert kis korukban tiltották.
Nem értem hogy néha-néha mért ne ehetne egy kis szelet csokit, főleg pl. szülinapkor, karácsonykor?? Attól semmi baja nem lesz, főleg ha nem tonnaszám tömi magába.
Tudod, a tiltott gyümölcs mindig finomabb... ráadásul az óvódába is visznek be más gyerekek édességet pl. szülinapra, szóval úgyse tudod tiltani, max annyit érsz el vele hogy mindig vágyódni fog utána egyre jobban és ha egyszer megkapja még többet eszik belőle.
Ahogy előttem írták: tiltani szerintem butaság, mértékkel lehet enni édességet.
Te sem eszel soha semmit amiben cukor van? SZülinapodon nem eszel tortát?
Többen jól leírták előttem, és osztom a véleményüket, hogy a mértékletesség a jó megoldás. Persze nyilván lehet úgy nevelni egy gyereket, hogy soha nem ehet semmilyen édességet, csak akkor az ovit, iskolát is meg kell válogatni, mert nemhogy a Mikulás hoz édességet a gyerekeknek, de ebéd után is kapnak ilyen-olyan szeletet időnként, és azt gondolom, ha mindig csak nézi, ahogy a többiek falatoznak, az elég rossz érzés lehet.
Mi úgy csináltuk, hogy hároméves koráig nem evett édességet, azután ovis lett, és átálltunk a mértékletességre, ha kapott pl. Mikuláskor, akkor is megszabtuk, hogy mennyit ehet belőle egy nap. No meg szerencsére nálunk a nagyszülők is partnerek ebben. A szülinapi zsúrokon pedig tortája volt, de pl. nem édességeket meg chipseket raktunk ki a gyerekeknek, hanem szépen „zsülienre vágott” zöldségeket, sajtot – a legjobb ebben, hogy voltak szülők, akk elképedve nézték, hogy a gyerekük, aki otthon életében nem evett még répát meg karalábét, itt boldogan tömte magába. Szóval ez sem megoldhatatlan ügy.
(Egyébként a férjemet és a testvéreit úgy nevelték, hogy hatéves korukig egyáltalán nem ettek édességet – viszont most, felnőtt korukban kétpofára tömik magukba. Persze lehet, hogy semmi összefüggés a kettő között, de mindenképp érdekes.)
Annyit még hozzátennék, hogy a tapasztalataim szerint az embernek rengeteg elképzelése, elve van, mielőtt megszületik a gyereke – aztán ezekből szépen lassan majd' mindet feladja. :) Szóval szuper, hogy ilyen mélységekben tervezgetitek már a jövőt, de az is fontos, hogy legyetek rugalmasak, ha egy-egy elvről kiderül, hogy nem működik, vagy nem úgy, ahogy elképzeltétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!