Pici korkülönbség (15-18 hónap) esetén kisebb a testvérféltékenység esélye? Vagy pont, hogy jobb ilyen szempontból a 3-4 év korkülönbség?
Nagyon kicsi korkülönbségnél lehet hogy kevésbé viseli meg a gyereket mert még nagyon pici a nagy is, fel sem fogja mi történik körülötte, így teljesen összenőnek, míg egy nagyobb gyerek már tud emlékezni hogy milyen volt mikor még csak ő volt az egyedüli gyerek.
De a 12-15 hós korkülönbség nagyon nehéz lehet, én biztos nem tudnám végigcsinálni.
És persze nagyban gyerekfüggő is a dolog, van akit jobban megvisel, van akit kevésbé. Arra is kell figyelni hogy amikor jön a kistesó akkor lehetőleg ne legyen más nagy változás a nagy életében pl. ne akkor kezdje az ovit pont, ne akkor legyen költözés stb.
Én is azt mondom, hogy nem annyira a korkülönbség hanem inkább az egyéniség számít. Nálunk pont 2 év a különbség, nagyon felkészítettük a gyerekünket a kistesó érkezésére. Ennek ellenére én még ilyen brutál testvérféltékenységet még nem láttam. Most már 6 hónapos a kistesó és még most is veri, üti, löki, rádobja...minden pillanatban résen kell lenni.
Tehát esetleg a nagyon pici (1 év alatti) korkülönbség tud számítani, vagy pedig mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!