Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Monogramos kérdés? Ezért...

Monogramos kérdés? Ezért változtatnátok a baba nevén?

Figyelt kérdés
Februárra várjuk a kislányunk. Kiválasztottuk az Alíz Diána keresztneveket. A vezetékneve M-betűs. Így a monogramja M.A.D. lesz. Emiatt változtatnátok a nevén? Arra is gondoltam, hogy megcseréljük a két keresztnevet. Diána Alíz az A-betűk miatt nem hangzik rosszul?
2015. nov. 30. 11:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

8as: mad = örült

9es: Igazad van. Nem tudom, hogy egyéb nyelvben van-e jelentése. :)

2015. nov. 30. 12:15
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a Mad men (Reklámőrültek) jutott eszembe, szóval poénosabb lenne ha fiatok lenne :D

De amúgy meg nem 3 betű miatt fog más személyisége lenni a kislánynak, szóval szerintem hagyjátok, ha ez tetszik.

2015. nov. 30. 12:25
 13/18 A kérdező kommentje:

Egy szótár így fordította:

mad

Melléknév:

• bolond, őrült

• dühös, haragos, veszett

• haláli, izgalmas, dögös

Az izgalmas, dögös jelentés nem is rossz. ;)

Amúgy igazatok van, meg a páromnak is. A név nagyon tetszik mással meg nem kéne foglalkoznom. :)

2015. nov. 30. 12:30
 14/18 anonim ***** válasza:

Ezen nem változtatnék. Ha magyarul jelentene rosszat, akkor igen. De valakit ez sem zavar.

Volt SZ.A.R. monogrammal rendelkező kolléganőm. :)

2015. nov. 30. 12:58
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

a nevemben a sorsom akkor állna meg ha nem születése előtt választottad volna a nevét

mint az indiánok előbb megszületik e gyerek és majd később kap nevet a tulajdonsága alapján

2015. nov. 30. 13:03
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
A napokban volt itt egy hasonló kérdés, ha jól emlékszem, az anyuka azon aggódott, hogy a születendő kisfiúknak, akinek a Farkas Alex Szabolcs nevet szánták, szintén elég... öhm, érdekes lett volna a monogramja. Sokan lebeszélték őket emiatt a dologról, érthető módon, de szerintem ez a ti esetetekben nem indokolt. :) Azért még mindig sokkalta vállalhatóbb lenne a M.A.D. monogram, ami csak angolul bír negatív jelentéssel, mint mondjuk egy olyan monogram, mint a példában szereplő kisfiúnál a F.A.Sz., ami viszont magyarul is elég kellemetlen lehet.
2015. nov. 30. 14:31
 17/18 anonim ***** válasza:
87%

Ha nem angol nyelvterületen éltek akkor semmi hátránya nem fog származni a gyereknek. (ha meg költöztök is, akkor a gyerek A.D.M lesz)

Nem változtatnám meg a nekem tetsző sorrendet ilyen butaság miatt.

2015. nov. 30. 15:18
 18/18 anonim ***** válasza:
79%

Én emiatt biztosan nem módosítanék.

Nekem a monogramom B.A.D. , de ez őszintén szólva 16 éves koroig fel sem tűnt, sőt, a szüleimet is újdonságként érte, amikor elújságoltam nekik .. :)

Nem érzem úgy, hogy ez hatással lenne az életemre, nem igazán jellemző rám a "bad" melléknév.

2015. dec. 1. 02:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!