Ha rajtatok (vagyis a szülőkön) kívül szinte senki másnak nem tetszik a családban az a név, amit a születendő gyereknek választottatok, az mennyiben befolyásolja a döntéseteket?
Már ha befolyásolja egyáltalán? :)
Mennyire számít nálatok a család véleménye? A párodon és rajtad kívül van még valakinek beleszólása a baba nevébe? Mondjuk a tesóitoknak, szüleiteknek, nagyszülőknek esetleg?
Van köztetek olyan, akinél a család nagyon ellenezte a választott nevet, és csak nektek (neked és a párodnak) tetszett (nektek viszont nagyon)? :)
Mi lett végül? Azt a nevet kapta a gyerek, amit választottatok neki, vagy engedtetek a nyomásnak?
Minket sem befolyásoltak. A kislányunk Lorena, és az apai nagyszülők ki voltak akadva, hogy ezt a nevet mégis melyik szappanoperából vettük?... Mondanom sem kell, mindenki másnak őrülten tetszik a név, a legtöbben Lorinak vagy Lorkának becézik a lányunkat.
Tehát nem befolyásoltak.
Nem kell ezt megvitatni a családtagokkal szerintem. Amikor kérdezték a nevet, mindig azt mondtuk, h még nincs eldöntve.
Nincs annál lehangolóbb, mikor a 10 hetes terhesen csillogó szemekkel bejelentitek a nevet, tök boldogan, mert mindkettőtöknek tetzsik, a nagyi meg húz egyet a száján, a sógornő konkrétan kiröhög és mire hazamentek, elmegy a névtől a kedvetek, viszont semmi mást nem találtok, aminek ugyanúgy tudtok örülni.
Majd megtudják a nevét az sms-ből, miszerint Sós Andriska megszületett. Lehet ízlelgetni, gyakorolni, szokni, mert változni nem fog.
Én nagyszülö vagyok, a lányomék úgy tettek, ahogy az elös mondta.
Nekem a terhesség alatt eszembe jutott egy csomó név, ami nekem tetszik, de megtartottam magamnak, mert nem az én hatásköröm.
A lányomék amit választotttak, az elsöre meglepett, mert ez a név sosem jutott volna eszembe, eleinte furcsa is volt - nem ellenszenves vagy csúnya, csak más, mint a emgszokottak -, mára meg teljesen természetes, hogy öt így hívják.
Nekem az a véleményem, hogy ebbe beleszólni nem kell, nem is szabad, és aki ilyenen cirkuszol vagy veszekszik, az igen primitív, ostoba valaki.
De jó olvasni egy normális gondolkodású nagyszülő véleményét is! :)
A mi választott neveink sem tetszettek a nagyszülőknek, de egész jól elfogadták végül. A dédipapa bosszantott egy ideig azzal, hogy a kisebbik lányunkat nem a nevén szólította, hanem egy hasonló hangzású hétköznapibb néven. Az akkor 3 éves nagyom minden alkalommal kikérte magának, márpedig az ő húgát nem úgy hívják! :)
A harmadiknak sem lesz szokványos neve, a család még bem tudja, ha kérdezik majd elmondjuk. A véleményük meg pont nem érdekel. ;)
Kérdező szerintem teljesen jó nevek, nyugodtan maradj ezeknél.
Dobj be helyettük vmi újat,még jobban megosztót amin rágódhatnak (pl. Orália és Herkules) majd a végén amikor megszületett közlitek h Bálint/ Anna lett és tapsikolni fognak örömükben:)
Ó, ez nem is rossz ötlet! :D Köszönöm szépen a tippet, lehet, hogy tényleg ezt fogjuk csinálni. :D
Tetszett egyébként még egy-két név, de azokat is mindig leszóltál. Lánynevek közül nagy kedvencem volt pl. sokáig a Léna és a Leila (szerintem mindkettő gyönyörű, dallamos és nőies név, nem túl gyakori, de nem is olyan extravagáns, hogy az embereknél kiverje a biztosítékot), de persze azokat is nagyon lehurrogták. :(
A Léna túl divatos, túl szlávos vagy túl oroszos, túl rövid és túl "becenév"-szerű volt; a Leila meg túl "star wars"-os és "Leia hercegnős", túl sznob, túl extravagáns/kirívó/urizáló/burzsuj és túlságosan "kutyanév" jellegű volt.
Néha az érzem, mintha nekik semmi se lenne elég jó. Még anyósom a legnormálisabb (ő az egyetlen, aki támogatja a családból az Anna nevet), de még ő is rendszeresen felhozza, hogy ha lányunk lesz, milyen jó lenne a gyereknek az ő nevét, vagy az én édesanyám nevét is megkapnia... én meg nem vagyok híve a szülők és nagyszülők után való elnevezésnek, többször el is magyaráztam neki, hogy szeretném, ha a gyereknek majd saját neve lenne, nem valamelyik rokontól "örökölné", de így is folyton emlegetni, hátha... :D
Nagyon nehéz így ragaszkodni egy névhez, ha közben a rokonok meg állandóan igyekeznek róla lebeszélni, de hát az ember úgyse tud olyan nevet kitalálni, ami mindenkinek tetszene. :)
A Bálint meg az Anna szerintem tökéletes, ha a család okoskodik, akkor keressetek két borzalmas nevet és azt mondjátok mindenkinek, akkor azok hözöngenek és utána megkönnyebbülnek, ha ezek közül valamelyik lesz a tényleges.
De vitatkozni nem érdemes, oda se hallgassatok rájuk és föként ne beszéljetek másokkal a nevekröl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!