Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tartásdíj csökkentés?

Tartásdíj csökkentés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A páromnak az előző kapcsolatából született gyermekük.A páromnak a havi keresete 150000 Ft körüli de ez mindig változik,a bíróság havi 30000 Ft tartásdíjat állapított meg plusz hétfő szerda pénteken itt alszik szombaton meg hazamegy. de akkor hozzá teszem nem voltunk együtt mikor ezt megállapították. Azóta megszületett a közös gyermekünk így tartásdíj csökkentés szeretnénk elindítani csak nem tudjuk hogyan kezdjünk bele és mekkora sikerrel járna ez? a bírósági költések is mennyi stb?Ebben szeretném a segítségeteket kérni köszönöm előre is

2015. nov. 27. 13:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
30000 Ft nem sok, nem hiszem, hogy ezt még csökkenteni fogják úgy, hogy csak két gyereke van a férjednek. 3. gyerektől szokták figyelembe venni ezt a tényt a bíróságon.
2015. nov. 27. 13:59
 2/14 anonim ***** válasza:
42%
A fizetese 50%-at osztjak el a ket gyerek kozott, szoval akar meg emelhetnek is rajta egy 5ezrest. De miert a mar meglevo gyereken akartok sporolni?Lusta voltal dolgozni hogy kapj rendes CSAD-ot meg GYED-et? Azert 30ezer nem egy kiugro osszeg,minek vallaltatok kozoset ha nem tudtok megelni?
2015. nov. 27. 14:00
 3/14 anonim ***** válasza:
79%
Ezt nem fogják csökkenteni, mivel a gyerektartás min. a nettó bér 20%-a. 150 ezernek a 20%-a 30 ezer Ft. Ennél kevesebbet hova fizessen? Havi 20 ezerrel előrébb lennétek? Nem hiszem, hogy sok esélyetek van, hiszen az első gyerekének is megjár az apjától annyi, mint az új gyereknek. Ez sajna ilyen. Max. 15%-ig mennének le talán, de kicsi az esélye.
2015. nov. 27. 14:04
 4/14 anonim ***** válasza:

Bemész a bírósági panasznapra és ingyen elmondják neked, hogy mit kell tennetek,

de:

30 ezret nem fognak csökkenteni úgy, hogy 150 nettót keres. Ebből 30 bőven jut a közös gyereketekre is, márpedig ugyanúgy kell támogatnia mindkettőt.

2015. nov. 27. 14:05
 5/14 A kérdező kommentje:
Bocs nem a meglévő gyereken akarunk spórolni.Lusta nem vagyok mert van állásom de a kicsi miatt Gyeden vagyok .Negatív kommenteket kerüljük már el ha lehet.Az okunk teljesen meg van rá de nem is részletezném mi igen is sokkaljuk azt a 30000 Ft- ot amikor mindenhéten itt van az anyuka nem a gyerekre költi mi még azon a pénzen felül ruháztatjuk etetjük stb
2015. nov. 27. 14:07
 6/14 anonim ***** válasza:
56%

Bírom ezeket az "anyuka nem a gyerekre költi" megállapításokat. Mert gondolom a lakhatást, a számlákat, az étkeztetést megoldja valahogy - és akkor máris a gyerekre lett költve. A 30000 Ft nagyon kevés, ezt neked anyaként pontosan tudnod kellene.

Ha meg annyi gond van az anyukával, akkor nyugodtan lehet kérvényezni, hogy nálatok legyen a gyerek. Gondolom, akkor jobban járnátok anyagilag...

2015. nov. 27. 14:24
 7/14 anonim ***** válasza:
72%

Ha apuka kéthetente vinné el csak a gyerekét, akkor a volt párja havi 50 ezret is elkérhetné.

Amúgy mennyi idős a gyerek? Mennyi idős a közös gyerek?

2015. nov. 27. 14:26
 8/14 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem elég csúnya a hozzáállásod. Tudom, persze a gyerek anyja egy link tróger, aki a párodat húzza le, nem költ a gyerekre... gondolj màr bele, ha lelépne a párod, akkor olysn sok lenne az a 30 ezer a gyerekedre???

Ahogy írták. Neveljétek ti a gyereket, ha jobban tetszene az a lehetőség...

Nekem gusztustalanok az ilyen nők, mint te. Gondolom duruzsolsz is a fulebe...

2015. nov. 27. 14:31
 9/14 anonim ***** válasza:
62%

ha leszel az ex akkor ugye sokallod majd a 30e-t???

gusztustalan az egész!

2015. nov. 27. 14:40
 10/14 anonim ***** válasza:
41%

Akkor miert nem nevelitek ti?

Ha nem foglalkozik vele az anyja akkor felugyelet miatt pereljetek ne csokkentesert...

Akkor meg a csaladit meg az adokedvezmenyt is felveheted utana meg gyerektartast is. De tovabbra se ertem miert kell kozos gyerek ha a mar meglevo fix kiadasok is gondot okoznak,mindegy hogy ez a gyerektartas vagy a pluszban gyerekre koltott penz.

2015. nov. 27. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!