Az első vagy a második trimeszterben menjek inkább fogorvoshoz?
Figyelt kérdés
Van egy lyukas fogam, 4-5 naponta fáj, elviselhető mértékben. A 9. hétben vagyok, inkább most nézessem/csináltassam meg vagy a második trimeszterben biztonságosabb?2015. nov. 23. 17:21
1/13 anonim válasza:
Ugyanolyan biztonságos bármikor. A röntgenen kívül mindent meg lehet csinálni terhesen is, nekem konkrétan gyökérkezelést sikerült. Ha fáj, pláne ne várj vele, ha bedurran sokkal több gyógyszerezést igényel, míg egy fogtömés konkrétan semmilyet.
3/13 anonim válasza:
Van olyan érzéstelenítő, ami nem káros a magzatra. Ugye nem gondolod, hogy érzéstelenítő nélkül gyökérkezeltek? :)
5/13 anonim válasza:
1 és 3-as. Köszönöm az információt, ezt megnyugtató tudni :)
6/13 anonim válasza:
Ha nincs hányingered, akkor akár holnap is mehetsz.
Én az első trimeszterben biztos, hogy nem tudtam volna végigülni öklendezés nélkül egy fogászati kezelést.
7/13 anonim válasza:
Szerintem mehetsz nyugodtan, csak jelezd az orvosnak, hogy kismama vagy!
Másodiknak pedig üzenem, hogy életemben nem kaptam még érzéstelenítőt fogtöméshez, és elhiheted sajnos nem 1-2 tömött fogam van.
8/13 anonim válasza:
Mindig kérek érzéstelenìtőt, én nem bìrom màshogy. 2. trimeszterben mentem, eddig 3-at tömtek. Még 1 van hàtra.
9/13 anonim válasza:
A helyedben már elmentem volna....ne húzd az időt!Van olyan érzéstelenítő,ami kismamának,szívbetegeknek való.Feltétlen mondd,hogy állapotos vagy!
10/13 anonim válasza:
Minél hamarabb. Ha vársz vele, csak tovább fog romlani a fogad. Kaphatsz érzéstelenítést most is, a fogorvos fogja tudni, hogy mit adhat. És legalább a kiskönyvbe is bepecsételi, hogy voltál nála, úgyhogy az ellenőrzést is letudtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!