Adnátok az anyósék által favorizált nevet ami egyébként nem rossz, de túl gyakori és idegesít a hozzáállásuk?
Amióta kiderült a neme a "nevén" nevezik, már egy neves hímzett törölközőt is beszerzett, pedig szó se volt róla hogy tényleg ezt adnánk, bár a férjemnek tetszik.
Nem rossz név egyébként de nem szeretnék top 10 nevet adni, a szomszéd kislányt is így hívják, van egy tizenéves lány is a lépcsőházban (és csak 4 emeletesben lakunk), 2 barátnőmnek is ez a neve, egy a kislányának adta...
Még ha ez lenne a kedvenc nevem akkor is hogy jönnek ahhoz, hogy gyakorlatilag eldöntsék a nevét, elterjesszék a rokonok között? Már azon vagyok hogy csak azért sem, pedig terhesség elején még felvettem a listámra.
Maga a név tetszik és illik is a vezetéknévhez de nem szeretnék gyakori nevet adni, akkor már vannak más gyakori nevek, amik jobban tetszenek.
Plusz a magánakciójuk miatt nagyon pipa vagyok, jóban vagyok velük de múltkor is mentem át, ott volt anyósom barátnője, kérdezi, hogy hogy van a kis Nóri. Nézek rá bután, először le se esett, aztán kiderült hogy anyós már tényként tálalta a nevet neki. Kösz.
Még csak pár hetes voltam amikor már összeírt nevekkel jött hozzánk, bekarikázgattam róla ami nem volt rossz -valóban köztük volt a Nóra- és írtam hozzá ami épp eszembe jutott, de azóta sok minden kiesett és jöttek újak is. Ő meg a karikázottak közül kiválasztotta, hogy az jó lesz.
Aranyosak hogy ilyen izgatottak, csak anyósom elég beleszólós-intézkedős típus és sokszor túlzásba viszi, ez már tőle is sok.
Tuti, hogy nem adnám, amit anyós terjeszt.
Ez a ti gyereketek és a neve is a ti döntésetek, nem az övék. Ha elterjesztett egy másik nevet a rokonságban, akkor magát teszi hiteltelenné, titeket ez ne zavarjon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!