Egy félig ázsiai kislány mennyire számíthat csúfolódásra oviban és általános iskolában?
Ha Bp-en laktok, legrosszabb esetben beiratod a kínai iskolába, ott biztos békén hagyják. De nemzetközi magánsulikban sem hiszem, hogy gond, csak ugye az elég drága.
Barátnőmnek is ugyanígy ázsiai félvér a lánya, ráadásul barátnőm nem is tud magyarul, de a sima magyar körzetes bölcsiben eddig nem volt még gond.
Ovis korban nem jellemző a kiközösítés ilyen formája.
Az inkább kisiskolás korban kezdődik és akármi miatt megtörténik. Én is voltam kiközösítve (teljesen normális gondolkodású, jó tanuló, jó magaviseletű, barna hajú és szemű átlag kislányként a szemüvegem miatt...)
Én is félvér vagyok de már 30 éves, régebben még nem voltunk sokan, ma már szerintem annyi félvér/külföldi származású van, hogy nem emiatt fog kilógni valaki. Azt nem írtad hol laktok, talán falvakban számít még furcsának a dolog.
Ovis koromban voltak csúfolódók de ott sokan azért nem szerettek mert 4 év alatt 5 különböző óvodába jártam és én voltam a "betolakodó" új. Valaki simán cigánynak gondolt, majd kisiskolás koromban még a tanár is kínainak könyvelt el.
Az első sulimban sok barátom volt, a másodikat utáltam, az volt a világ legrosszabb osztályközössége, a kis klikkek kölcsönösen gyűlölték egymást vagy kipécéztek egy-egy közellenséget, sokáig engem is cikiztek (aztán összefogtam egy másik cikizett csajjal akin az égvilágon semmi érdekes nem volt), úgy emlékszem az elsődleges fogás nem a származásom volt hanem a hajam, a szemüvegem, a ruhám... szóval aki gúnyolni akarja a másikat az a legátlagosabb társán is talál fogást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!