Mit mondanál a néhány éves gyerekednek, ha egyedül neveled, és nem tudod, ki az apja?
én ismerek ilyen szitut... oviig azt hitte a gyerek , hogy a nagypapája az apja, anyuka szerint majd rájön hogy nem mint a mikulásra...
hja persze anyuka nem szűz :)
anyukának volt egy listája a pasikról, de persze annyira nem biztos azért a fogamzás napja... Egy apukajelölt se vállalta a dnstesztet, anyuka kitalálta hogy egy nála sokkal fiatalabb fiú az apa, ez a mese maradt végül. De igazából senki se tudja kivel sikerült be a gyerek. anyuka se.
előbb utóbb nyilván ki fog derülni az egész majd a gyerek előtt is. a nem tiszta dolgok mindig kiderülnek. Csodák nincsenek. Persze lehet hogy majd csak felnőttkorban. mert ha nem mozog sokfele, akkor tartani fogja magát a szegény áldozat az anya, és elhagyta a fiatal felelőtlen apa terhesen. Aztán 18 éves korában ha meglátja a ygerek a saját anyakönyviét, meg majd felteszi a kérdéseket, miért a dédi neve van beírva az apa helyébe, őt miért nem keresték sose. stb.
szóval aki azt írta, hogy aki nem tudja ki a gyereke apja, az írt igazat. nem fogja a gyerek lelke érdekelni az anyát. kitalál valami kamut, ami neki megfelelő és ennyi. gyerek le van tojva.
hja, a kérdésre. én bevallanám.mindig a gyerek szintjén válaszolnék a kérdésekre. sose hazudnék. Ha hazudnék anyaként ilyen szituban, akkor elvenném még az anyát is a gyerektől, nemcsak apja nem lenne.
Attól mert szült vki, nem lesz anya. az attól lesz, hogy törődik a gyerekével. lelkileg is. És igazat mond.
16-os ezért írtam, hogy a Józsi az apja! :)
Van aki úgy látom értelmezi is amit a kérdező írt....
Nem tudom, miért olyan mókás sokak számára a kérdés, na de mindegy.
Ha ilyen helyzetben lennék, teljesen egyszerűen és világosan megmondanám, hogy sajnos nem tudok a kérdésére válaszolni, mert nem tudom, hogy hívják az édesapját, és bemutatni sem tudom őket egymásnak, mert nem tudom, hol lakik.
Később pedig meg lehet mondani a gyereknek, hogy miért alakult ez így, végül is csak van valami oka a dolognak. Mármint szerintem azért azt tudja egy nő, hogy mikor kivel feküdt le szerintem. Olyan persze van, hogy egyszerre több apajelölt is van, sőt, olyan is, hogy inkább hagyja a fenébe, nem nyomoz, hogy melyikük az, de erre is meg szokott lenni az oka az illetőnek. Ezeket az ember a már nagyobb gyerekével meg tudja beszélni, ha a gyereket érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!