Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szedett valaki szülés utáni...

Szedett valaki szülés utáni depresszióra Xanaxot és Cipralexet?

Figyelt kérdés
Tényleg nincs hatása a szoptatáson keresztül a babára?
2015. nov. 7. 10:21
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Kizárt!

A Xanax az egyik legdurvább nyugtató, komoly függőséget okoz, biztos, hogy átmegy anyatejen keresztül.

A betegtájékoztatóban is benne van, hogy ugyan csak kis mennyiségben, de átmegy az anyatejen keresztül.

Természetesen indokolt esetben orvosi utasításra gondolom lehet használni, de tudj róla, hogy nagyon hosszadalmas, kínszenvedős lesz az elvonás, ha majd abba tudod hagyni.

2015. nov. 7. 10:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, h mekkora a baba. Egy nagyobb gyereknek a xanaxtól nem lesz sztem baja. Cipralexből egészet kell szedni? Xanaxból RS-t? A kezelőorvos tudja, h szoptatsz?
2015. nov. 7. 11:06
 3/8 anonim ***** válasza:
xanaxot nem szabad szedni szoptatás alatt! átmegy a babába is! olvasd el a laírását! én szedtem xanaxot sokáig depresszió és szorongás miatt, és nem szadab még kis mennyiségben sem a babába jutnia!
2015. nov. 7. 11:09
 4/8 A kérdező kommentje:
7 hetes a baba és természetesen tudja a kezelőorvos, hogy szoptatok. A Cipralexből 4 napig felet, utána egészet kell szednem, a Xanax retardból és a "normál" Xanaxból pedig 1-1-et. Az orvos szerint nyugodtan lehet szoptatni mellette, amit nem is vonok kétségbe, csak érdekelne mások tapasztalata.
2015. nov. 7. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Én a xanaxot nem szedném. Depresszióra a cipralex való inkább. MInden gyógyszer átmegy az anyatejen, nem biztos, hogy vállalnám a szoptatást, ha szednem kell!
2015. nov. 7. 15:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem vagyok orvos, nem is akarom kétségbe vonni a szaktudasat, de az uncsitesomnak orvos irt fel olxan gyógyszert, amit szoptatás mellett tilos szedni, mert súlyos fejlődési rendellenességet okozhat. A patikus nem is adta ki neki, amikor visszament a dokihoz, es felelősségre vonta, az csak megvonta a vállát és annyit mondott, hogy akkor ne szedje...

En szoptatás mellett biztos, hogy nem mernék xanaxot szedni.

2015. nov. 7. 18:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! A gyógyszereket felíró pszichiáter nagyon meggyőzően állította, hogy biztonságos ez így. A Xanax azért kell, mert sajnos nem tudtam aludni. Volt, hogy éjjel maximum egy órát tudtam aludni.A háziorvosom is jóváhagyta a kezelést, ezért csinálom.
2015. nov. 8. 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:
"Az alprazolam kis mennyiségben jelenik meg az anyatejben. A gyógyszer alkalmazása alatt nem javasolt szoptatni."
2015. nov. 8. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!