Van valakinek Mia ismerőse, gyereke? Mi a véleményetek? Tapasztalatok?
Semmivel se rosszabb,mint a Lea(kalappal)...
Nekem tetszenek a rövid nevek(Zora,Maja,Lea,Zoé stb.)és egyáltalán nem asszociálok semmire.
Az előbbi említette a Lea nevet, tényleg, ennyi erővel cikinek érezhetné bárki a LEO nevet is... A "LE" eljöljárószó miatt...
Mégse jut sokaknak automatikusan ilyen eszébe.
Nekem tetszik a Mia. :)
Megint én vagyok, igen, ezeket hasonlóan látjuk, hogy a legtöbb névre rímel valami, és emiatt nem feltétlen kell parázni, nos, egyébként eszembe jutott most, hogy pl pici gyerekek ismernek RENGETEG FÉLE név csúfolót.
(Az más kérdés, h erkölcsileg ki tartja helyénvalónak ezeket a hagyományozódott rigmusokat, ki nem, és miért. Neten rákereshettek, pl "óvoda névcsúfolók", vagy ilyesmi kulcs szavakkal.)
Na most, ha rengeteg, több száz, köztük hagyományos, elterjedt keresztnévre is létezik névcsúfoló, akkor ezen talán nem kellene annyira izgulni, hogy jaj mit fognak szólni...
Bár, abban igazat adok, h akadnak kivételek, mint alapjában szinte minden téren:
pl aki a Taksonyt említette, meg pár ilyen név még, hogy egyetlen betű eltéréssel eléggé hátrányos a hangzásuk (együttérzésem!), meg vannak sajnos viccben elterjedt, vagy viccesen eleve elterjedt nevek, mint pl az Ödön (Ödönke) (amire mellesleg aztán tényleg rímel is pár kellemetlen dolog),
azonban, többségében nincs miért aggódni e tekintetben, szerintem, mert valamilyen szinten így is, úgy is, a legtöbb kertesztnévre rímel valami, kellemetlen és kellemes dolog is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!