Nektek melyik név tetszik jobban?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni, hogy nektek melyik név/nevek a szimpatikusabb/ak ? Fiúnévnél nekem a Boldizsár, férjemnek Bence. Volt egy név, az Ádám, ami mindkettőnknek tetszett, de elvetettük, mert Karácsonykor lenne a névnapja. Ha esetleg tudtok mondani valamilyen szépet (esetleg hosszabb nevet, mert a vezetéknév két szótagú) azt is megköszönném.2015. nov. 1. 09:50
1/18 anonim válasza:
Nekem ezek közül csak az Ádám tetszik. Nekünk is az lett volna a fiúnevünk. Szeptemberben is van névnapja.
Ha mégis muszáj választani a másik kettő közül, akkor a Bence.
2/18 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik az Áron (áprilisban van) és az Ábel, illetve a Marcell.
3/18 anonim válasza:
Nekem a Bence tetszik. Bár nálam abszolút nem lenne a névnap szempont, mondjuk mi nem is csinálunk akkora ügyet belőle.
Nekem kedvenceim még: Olivér, Milán, Alex, Marcell, Dániel.
4/18 anonim válasza:
Az Ádám tök jó, máskor is lehet ünnepelni a névnapját.
5/18 anonim válasza:
Szerintem is az Ádám a legjobb ezek közül. Engem nem zavarna, hogy karácsonykor lenne a névnapja is, de ugye nem vagyunk egyformák! :)
6/18 anonim válasza:
Mivel nem ünneplünk névnapot, így nem zavarna, hogy pont karácsonykor van Ádám-nap. Viszont nekem a Bence tetszik legjobban, utána az Ádám. A Boldizsár nem tetszik (Bárány Boldizsár ugrik be róla).
7/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az Áron is nagyon szép. A vezetéknév a-ra végződik, így nem tudom mennyire lenne szerencsés Á betűs név.
2015. nov. 1. 11:35
8/18 anonim válasza:
Nekem tetszik a Boldizsar nev, ismerek egy tunderi kisfiut ezzel a nevvel. 😊
9/18 anonim válasza:
Ádám névnap van szeptember 9-én is. :)
Amúgy ha muszáj ebből a két B-betűsből választani, akkor inkább a Bence, de szerintem az Ádám nagyon jó:)
10/18 A kérdező kommentje:
8 örülök, hogy nem csak nekem tetszik :) szerintem kisfiúnak és férfinek is egyaránt szép név. Míg a Bence inkább kisfiús. Csak ugye nem egyedül döntök, és a férjemnek nem igazán jön be a Boldizsár. Egyébként tetszett nekünk a Károly is, olyan nemes hangzása van, az egész család örült, hogy milyen szép, hagyományos mégis fennkölt nevet választottunk, mígnem anyósom el nem kezdte Karcsikázni. Mert szerinte egy kisfiúhoz túl komoly a Károly. Na akkor ejtettem a nevet, mert Karcsi formájában abszolút nem jön be. Ezután jött az Ádám, de aztán azt is közösen megvétóztuk. Úgyhogy tanácstalanság uralkodik nálunk :)
2015. nov. 1. 12:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!