Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez csak engem "bánt" vagy...

Ez csak engem "bánt" vagy dühít? Anyós téma.

Figyelt kérdés

2 gyerekem van, egy 5 éves lány és egy 17 hónapos fiam.

A lánynak mindig több mindent vesz, de nem is ez a lényeg.

Múltkor mondja vesz, a kicsinek felsőt, mondom, jó 86os kell. Erre 122est hoz, ugye vissza viszi, mert hatalmas, helyette hoz 80ast. A fiam nyakáig csúszik, mert ugye kicsi, a fiamnak meg elég nagy a pocakja, mondtam olyat hozzon aminek az alján nincs patent, mert az mindig felcsúszik. 1szer volt rajta, amíg itt volt, folyton húzogattam szegénynek le a pulóverét.

Kinéztem egy rénszarvasos sapit neki a Brendonban, erre Ő tegnap vett neki valami kötött(utálom a kötöttet, de ezt is tudja), macisat.

Meg 98as overallnadrágot és 92/98as pulcsit, mikor megint elmondtam neki hogy most kezdi a 86os méretet.

Miért van az hogy mindig figyelmen kívül hagyja amit kérek?

Mert egyébként nincs vele bajom, tényleg mindig segít, jön amikor hívjuk, nincs köztünk vita.

Nem szeretném megbántani, csak bánt, hogy mindig olyat vesz amit szinte nem is tudok a fiamra adni, pedig tudom, hogy jó szívvel veszi, mert imádja az unokáit.

Meg tudom, hogy nem sovány a fiam (82 cm és 11,7kg), de mindig megjegyzi mindenkinek, hogy díjbirkózó, meg, hogy az a lényeg, hogy tele legyen a hasa. Pedig nem "hájas", van egy kis pocakja, de inkább "husisnak" nevezném.

Köszi

2015. okt. 29. 13:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"fiamnak meg elég nagy a pocakja"

"van egy kis pocakja"

...

Ami kicsi, azt meg kell köszönni, és mondani hogy kedves, de ez már kicsi.

Ami nagy, azt meg eltenni, mert úgyis belenő.

Én soha nem problémáztam ilyeneken, mert amire szüksége van a gyerekemnek, azt megveszem én, amit anyós hoz, az úgyis plusz. Tehát tök mindegy, hogy jó vagy nem.

"erre Ő tegnap vett neki valami kötött(utálom a kötöttet, de ezt is tudja), macisat"

most neked vette, vagy neki???

"Miért van az hogy mindig figyelmen kívül hagyja amit kérek? "

Nem kell kérni semmit, és akkor nincs konfliktus. Hozzon amit jónak lát, aztán valami lesz vele.

2015. okt. 29. 14:06
 12/20 A kérdező kommentje:
Persze neki hozza, de ami nekem nem tetszik azt bem is adom rá, amíg nem lesz elég nagy hozzá hogy megmondja mit vesz fel és mit nem ;)
2015. okt. 29. 14:13
 13/20 anonim ***** válasza:
41%

Meg kell köszönni aztán vagy ráadod vagy nem! Sose értettem ezen mit kell problèmázni....ez legyen a legnagyobb gondod...nekünk anyósom nem hoz semmit,az unokàit se ismerte,meghalt sajnos!!!! :( Örülj,hogy veletek lehet mèg,ne ezen problèmázz hogy macis sapit hozott a rènszarvasos helyett!!! Na meg örülj,hogy visz valamit!

Én,ha kapunk megköszönöm,mondjuk kicsi ruhát sose kaptunk! Inkább nagyobbat,abba meg majd belenő! Ami nem annyira tetszik itthon ráadom!

2015. okt. 29. 14:38
 14/20 anonim ***** válasza:
78%

"Kinéztem egy rénszarvasos sapit neki a Brendonban, erre Ő tegnap vett neki valami kötött macisat."

Ezt sem tudom értelmezni. Most te elvárod, hogy anyós vegye meg azt, amit kinéztél, vagy mindenből csak 1 lehet a gyerekednek, és ha van macis sapi, akkor már nem veszed meg a rénszarvasost???

2015. okt. 29. 14:55
 15/20 anonim ***** válasza:
69%
Sztem.is felfujod. Orulj hogy szereti es megy es vasarol neki gondol ra stb... az en anyosom 8 honaposan latta a fianat utoljara pedig 5 percre lakik es elotte se vett neki semmit. 15 honapos a fiam.
2015. okt. 29. 15:47
 16/20 anonim ***** válasza:
ha nagy valami akkor tedd el és bele fog nőni hamar ,én lányom is kapott egy nyári ruhát a rokonoktol ami szép volt de nagy volt rá de eltetem és következő nyáron már jó is lett.sapi bol meg miért nem lehet 2 db egy macis és egy rénszarvasos is .lányomnak 3 sapija van .
2015. okt. 29. 16:50
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem, természetesen én vesz meg neki a sapit, csak mondtam neki milyen jó a sapi a brendonban, erre ő vett egy tök olyat amit ő gondolt anélkül hogy megkérdezte volna, hogy egyáltalán kell-e. És mivel nem fogja rajta látni, biztos megkerdezi hol van. Meg aztán szereti felemlegetni mit vett, mert bezzeg Ő ezt meg ezt vette....
2015. okt. 29. 17:53
 18/20 A kérdező kommentje:

És szerintem ha valakinek veszek valamit, akkor nem emlegetem fel neki, hogy mert bezzeg én ezt meg azt vettem neked/neki. Meg folyton azzal van elfoglalva hogy az én szüleim mit vesznek/vettek, mindig túl akar tenni mindenkin.

A jövőre oviból ballagó lányomnak táblagépet akart venni ballagásra, mondtam, szó sem lehet róla, egy 6 évesnek nem kell táblagép. Nem nagyon fogjuk felfújni ezt az ovis "ballagást", nem is tartunk semmi ebédet, 4en elmegyünk valahova es ennyi. Majd ha suliból ballag.

2015. okt. 29. 17:58
 19/20 anonim ***** válasza:
"Mama, mit szólnál, ha együtt vennék Pistinek ruhát? Tudod, hogy fel tudjuk rá próbálni? Nehéz különben eltalálni a méretet...A múltkor annyira szép felsőt vettél, nagyon nagyon tetszett, csak képzeld nem volt rá jó a mérete. Nem lenne gond, ha segítenék választani?
2015. okt. 30. 14:03
 20/20 anonim ***** válasza:
Én nagymamám is ilyen. Összevásárolgat felesleges/rossz minőségű/rossz méretű dolgokat. Az ezzel a baj, hogy feleslegesen kiszórja a pénzt, pedig kevés a nyugdíja, inkább magára kellene költenie. Megköszöntem mindent, ami jó volt használtuk, ami nem (pl. bolhapiacról összeszedett cumi) azt kidobtuk. Ami még nagy rá félretettük későbbre, ami kicsi, az "lehet, hogy a következőnek jó lesz". Persze van, hogy pl .a vékony póló télen lett volna jó, a bunda meg nyáron. De az ilyen mamáknak, dédiknek szerintem nem is lehet megmagyarázni, főleg ha idősebbek. Azaz ő hiába költi el a kis nyugdíját, nekem ugyanúgy meg kell vennem a babának az évszakhoz megfelelő, méretben jó ruhát.
2015. okt. 30. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!