Anyukák, nektek kell egyedül lenni a gyerekkel?
A férjem néha külföldre megy, most is épp ott van pár napot.
Nem félek, mert jó környéken lakunk, és kint van a ház falán a riasztó, láthatja mindenki.
Éjszakára beriasztom a földszintet, ott nem alszik senki. Ha megszólal a riasztó, max. öt perc alatt itt vannak a biztonságiak (párszor már véletlenül teszteltük). Nekem is csak egy gombnyomás a telefonon, hogy jöjjenek.
De mostanában olyan feszült vagyok, ha bejönnek egy illetéktelen, talán személyesen vágnám agyon. :P
Kérdező, egy kutya nem lenne jó?
Ezt a "milyen világban élünk" dolgot ne... Mindig ilyen világban éltünk, betörés, lopás azóta van, mióta emberi faj.
De ez ellen könnyű védekezni: a redőnyöket húzd le, a bejárati ajtót pedig cseréld le öt pontos biztonsági ajtóra. Azon csak tankkal mennek át.
Hogy megnyugtassalak: régebben volt egy ismerősöm, akiről köztudott volt, hogy betörésekkel is "foglalkozik". Egyszer egy társaságba kerültünk, néhány ital után rákérdeztem, hogy ez mégis hogy működik, a másik oldalról adjon már biztonsági tippeket.
Mondta, hogy alapvetően csak olyan helyre mennek be/tesznek komolyabb erőfeszítést, ahol TUDJÁK, hogy megéri. Tehát egy találomra betörőt a lehúzott redőny és a sima biztonsági ajtó már biztosan visszatart. Ugyanis azzal zajt csap, sok idő bejutni. Ezt senki nem kockáztatja meg azért, hogy lehet, hogy egy zsebrádiót tud csak elvinni.
A leggyakoribb betörési forma a besurranás: azaz nem zárják be az ajtót, a betörő besétál. Hozzám törtek be így. Elfelejtettem bezárni az ajtót. Én a hálóban aludtam, reggel feltúrt lakásra mentem ki. Persze a biztosító se térítette a kárt, mert önhibából tudtak bejutni.
És lásd, élek, végigaludtam a betörést. Mindez Budapest belvárosában, egy társasházban történt.
" a bejárati ajtót pedig cseréld le öt pontos biztonsági ajtóra. Azon csak tankkal mennek át. "
Ez tévhit, kérdezz meg egy szakértőt! Mi most cseréltettük, ezért tudom. Nincs igazán biztonságos ajtó. Vannak ötperces, tízperces és tizenötperces ajtók. És nem kell hozzá tank.
12-es, nem pont így működik. Sajnos van az a szint, ahol a 80 évest agyonverik 500 Ft-ért a saját házában. Talán a te ismerősöd elit betörő, remélem, hogy inkább ilyenek vannak, de akinek valakijét a legalja támadja meg, az nincs ezzel kisegítve, hogy oda törnek be, ahova "megéri".
Kérdező: Én hetente több éjjel is egyedül vagyok a gyerekekkel, nagyon igyekszem körültekintő lenni. Van kutya, biztonsági ajtó, még fegyverem is. Szomszéd nincs, nem vagyunk frekventált helyen. Én nem vagyok teljesen nyugodt, őrültektől nem tudod magad megvédeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!