Miből mennyit vesztek?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy újszülött babànak kis ruhàkbol hàny darabot vesztek? Miből mennyit érdemes vàsàrolni? Csak tényleg azt szeretném ami szükséges! Van kelengye listam de nagyon kevésnek tünik,neten olvasgatom de ott meg egesz mas dolgok vannak irva! Az àgy,pelenkàzó,fürdetőkàd,baba kocsi mar meg vannak! Csak rzha téren vagyok tanàcstalan! Es még annyi hogy vegyesen vegyek 56os es 62 es ruhàt? Januàri baba lesz 😊
2015. okt. 22. 17:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én az 56-os ruhákat ajánlom, de vehetsz pár 62-et is.

10 rugi

10 body

3-4 pulóver

2-3 talpas naci

5 pár zokni

2 kocsikabat

Én ezeket vettem :))

36 hetes kismama

2015. okt. 22. 17:18
 2/11 A kérdező kommentje:
De jóó köszönöm szépen 😊.Szerinted textîl pelusból elég a 10 darab?
2015. okt. 22. 17:43
 3/11 anonim ***** válasza:

Én meg pont nem ajànlom az 56-os ruhàkat,abból ràérsz akkor is venni illetve vetetni ha tényleg kell.(Kisfiam a 62-est is csak kb 1 hétig hordta,szóval az is potya bevàsàrlàs volt,de jó nagy baba volt).

Ugyanìgy pelusból sem érdemes legkisebb méretűből felhalmozni sokat.

Ruha: 4-6 body rövid ujjú és hosszú ujjú is

5 rugi,vékonyabb

5 zokni ( ezt viszonylag sokàig tudja hordani)

Hàlòzsàk,ebből érdemes akàr 68-72-est venni( nekünk bevàlt)

2-3 naci és pulcsi

Én a babakocsiba overàllt vettem abból is 68-ast. Könnyű volt hasznàlni.

Ennél több mindent nem érdemes venni, majd akkor ha kitapasztaltad neked melyik a legpraktikusabb (én nem nagyon hasznàltam pl rugit,sokkal jobban bejöttek a kis nadràgok hosszúújjú bodyval,nekem ez volt az egyszerűbb)Rokonok is fognak hozni 1-1 darabot úgyis.

Könnyű szülést,jò babàzàst!

2015. okt. 22. 17:50
 4/11 anonim ***** válasza:
* utolsó vagyok,szerintem elég a 10db
2015. okt. 22. 17:51
 5/11 anonim ***** válasza:

Jó a kérdésed,mert képzeld én anno abba a hibába estem,hogy túl sok mindent vásároltam!Szintén januári születésű volt a kisfiam.Kaptam támpontot a vásárlást illetően,de mégis úgy éreztem,ez kevés lesz.Annyi szép ruhácska tök feleslegesen állt a szekrényben és volt olyan,amit valóban 1 alkalommal adtam rá a babámra.Igaz,a kistesónál remélhetőleg újra használhatom,de mégis,már tudom,hogy eltúloztam.

Én is azt tanácsolom,hogy vegyes méretben vedd a ruhákat,nagyon hamar kinövi őket.Azt se feledd,hogy ez egy kezdő ruhatár,szóval akár a szülést követő 1-2-3 hét alatt még beszerezheted,amiről úgy érzed,hogy hiányzik,vagy idő közben szükségesnek gondolod.

Ajánlanám még a puha,meleg takarót,vastagabb kiskabátot (ami ilyen kardigán szerű).

2015. okt. 22. 18:34
 6/11 anonim ***** válasza:
Én-mint 3 gyerekes anyuka-csak a textil pelushoz szólnék hozzá.Nekem 30 db volt/van.Szupergyorsan fogy...csak egy példa,újszülött baba esetében:1 db a babakocsiban,a feje alatt,1 db a kiságyban,1 db a pelenkázón,1 db az utazóágyban(ha van),1 db vállra téve,büfizetéshez,1 db a babahordozóban/beköthető mózeskosárban.Ahhoz,hogy ne moss(mossak naponta)nem elég a 10 db.Később is jó szolgálatot tesz,erre sokáig szükség van.
2015. okt. 22. 20:28
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat mindenkinek nagyon aranyosak vagytok! Azt mondta a védőnő is hogy ne vegyek túl sok ruhàt mert hamar méretet vâlt! Csak hàt nem tudtam igy kezdésnek mennyit kell venni,így màr legalàbb tudom! Ma is csak bolyongtam a boltba aztàn végül csak két kis talpas nadràgot vettem!😊😊
2015. okt. 22. 20:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is csak a textilpelushoz szolnék hozzá. Én vettem vagy 30at, ha nem többet. A többségét soha nem használtuk. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor bukott a fiam. Nekünk elég lett volna kb 3 db is. De nyilván babafüggö. Vennék 10et, és ha kell még, vennék még.
2015. okt. 23. 00:25
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is vegyes méreteket vegyél, mondjuk én nem szeretem ha lóg rajta a ruha!

Kezdésnek 56-os (ha nagyobb akkor lehet 62-el kell kezdeni, minkét gyerekem 51 cm-el született mi 2 hónapig használtuk az 56-os méretet)

- 7 db rugi, body, kispóló, kisnadrág+zokni (van aki ezt jobban szereti)

- 10 db textilpelus kezdésnek elég.

- Az overál az 62-68-as méret legyen, egy vastag és egy vékonyabb.

- Vékony és vastag sapka 1-2 db

- Vastag és vékony takaró babakocsiba 1-2 db.

- 2-3 db kardigán+vastagabb nadrág vagy rugi

- 2 db törülköző/kifogó

- 2 db gumilepedő+lepedővédő

2015. okt. 23. 14:52
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2015. okt. 24. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!