Mi a feltétele szerinted a gyerekvállalásnak?
stabil párkapcs, összetartás, pénz, munka
de ha azt nézzü mennyi csóró, egyedülálló is van...akkor ha azt nézzük, minimum, hogy magát fenntartani képes ember vállaljon gyereket, akinek felelősségtudata van és kitartó és a gyereke az első.
Stabil kapcsolat és stabil anyagi körülmények. Na ez mindenkinek mást jelent. Nekem a saját ház/lakás beletartozik, van akinek nem, de akkor is stabil munkahely az az alap szerintem. És van aki csak x forint megtakarítással érzi ezt az anyagi biztonságot.
Házasság nekem fontos, nélküle én nem vállaltam volna babát. Ez nálam nem évhez kötött. Nagyon jó a házasságunk, nekem ezen a téren nincs szükség 10 évre ahhoz, hogy biztonságosnak érezzem.
Stabil kapcsolat. Hogy ez mennyi idő, azt mindenki maga érzi, garancia pedig semmire sincs. 3 hónap után is lehet szakítani és 30 év után is. A lényeg az, hogy mindkét fél akarja a gyereket.
Életkor. 20-35 kozott. Bár a kor nem igazán lényeges, inkább az érettség számít.
Saját ház, autó. Nem kell. Ellenben kell egy stabil lakhel. Nem anyós, nem anyuka, önálló lakhely. Hogy ez saját ház vagy albérlet, azt mindenki maga dönti el.
Magas jövedelem. Az sem kell. Ellenben kell annyi, hogy ne legyen nélkülözés, a minimumnal azért magasabb színvonalon tudják ellátni a gyereket és ne okozzon gondot egy váratlan, relatíve nagyobb kiadás.
X millió forint megtakarítás. Megtakarítás kell. Az ideális az, ha van minimum fél évre elegendő tartalék, amiből akkor is meg lehet élni, ha mindketten munkanélküliek lesznek.
Aztán van az, aki X évesen véletlenül, vagy szándékosan teherbe esik és gyesre szül. ...
-stabil kapcsolat
-közös döntés (nem csak nő eldönti hogy akkor ideje)
-külön élet (nem anyósnál, nem anyukánál stb.)
-megtakarítás
-stabil(nak mondható) munkahely
-érettség!!!
-nem külső nyomásra gyerekvállalás
Szerintem az elsö helyen az anya erös elhatározása, hogy ö anya akar lenni. ès mindenképpen gyereket akar.
Második helyen a stabil jó párkapcsolat, de ez talán ami legtöbbnél hiányzik, és a baba születése után megromlik a kapcsolat.
Harmadik az anyagiak.
Negyedik hogy 19-40 közötti legyen.
- "10 év házasság"-a házasság fontos,nekem legalábbis....de nem kell ahhoz 10 évnek eltelni,hogy gyerek szülessen!
- Stabil kapcsolat nagyon fontos, enélkül én nem vállaltam volna gyereket!
- Életkort én 25-35 év közöttre tenném,mármint az első szülést!
- Saját ház és autó nekem fontos volt,de albérletbe és autó nélkül is elvannak sokan, szóval ez nem elsődleges!
- Magas jövedelem,helyett én a stabil munkahelyet mondanám,persze az lenne a legjobb, ha min. 200 ezer lenne a havi fizetés!
- A megtakarítás is fontos lenne, jó hogyha van,van mihez nyúlni bármi történik!
- Na és a legfontosabb szempont, hogy mindketten szeretnének gyereket,felkészültek legyenek rá teljesen!
- mindkét félnél munka, és kellő munkatapasztalat
- stabil, legalább 2 éve tartó párkapcsolat
- minimum fél-1 év együttélés, külön mindenki mástól
- 6 hónapnyi kiadásokra elegendő félretett pénz
- stabil munkahelyek, annyi jövedelemmel, amennyiből félre is lehet tenni havonta legalább 50-100e ft-ot a korábbi kiadásokhoz képest
- saját lakás, vagy olyan albérlet, ahol jó a viszonya főbérlővel, van rendes szerződés, és nem rakhat ki egyik napról a másikra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!