Láttál már vicces vagy értelmetlen keresztnév-párosításokat?
Azokra gondolok,akik két keresztnevet adnak,és a kettő nem illik egymáshoz.
Például:
Annamária Éva (mintha 3 nevet kapott volna)
Annamária Mária (mi értelme van?)
Annamária Anna (ez sem jobb)
Anna Mária (egész életében egybe fogják írni)
Annamária Annadóra (no comment)
Annadóra Annaliza (no comment)
Lilla Virág (lila virág)
Katalin Kitti
Dóra Dorottya
Sára Sarolta
Blanka Bianka
Nóra Dóra
Lia Lea
Rita Zita
Katalin Katinka
stb. ezek változatok egy névre,valamint rímelő hasonszőrű nevek
aztán pl. Tótkomlósfalussy Vilhelmina Izabella
hogy szegény gyereknek esélye se legyen leírni a nevét sehova,és különben is mindenki annyit ismer belőle,hogy 'Iza'
na meg a Bella Izabella (...)
Ha eszedbe jutnak még ilyenek,vagy ha láttál is ilyet,írd meg!
Anna Mária a fiam nagymamája :)
sose írták vagy mondták egybe...
egyébként furcsa névpárosítás szerintem.....
Bár nem ismerek de amit írtál abból levezetve:
Izabella Annabella
Hanna Anna
Johanna Hanna
Helka Helga
rengeteg ilyen névpáros van, de szerintem ritka hogy valaki egyszerre adja egy gyereknek. Inkább ikrek esetén fordul elő ez gyakrabban.
Ismerősöm lányai Blanka, Bianka, vagy egy gondozott testvérpárom Alina, és Liána.
Kusnyerikné Pap-Klára Márta Ágnes - egyik volt tanárnőm neve.
Ilyen Katalin Kitti meg Sára Sarolta párosítással találkoztam, de ami nálam kiveri a biztosítékot, azok a "beszélő nevek".
Van ismerősöm Fekete Kamilla névvel, meg Veres Piroska, szomszéd néni Tüskés Róza, Harangozó Ajándékkal is találkoztam már, de az összes közül számomra a legnevetségesebb egy ovis kislány neve: Erdővölgyi Tündér, öccse meg Farkas.. hát, gratulálok a szüleinek.
A másik amin felkaptam a fejem, az a hírességutánzó nevek, ismerek Petőfi Sándort meg Adi Endrét is (em írtam el, pontos i-vel írja ez a család), de Kossuth Lajos is lakik a szomszéd faluban, oviba jár egy Kelemen Anna is. Én nem tudom mi jár az ember fejében amikor ilyen nevet ad a gyermekének, de kíváncsi lennék rá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!