4 évesem zongorázni akar, hogyan induljunk ennek neki?
Figyelt kérdés
Aki jártasabb a témában,kérem segítsen.Soha nem játszottam semmilyen hangszeren,de talán egyetlen rokonom,ismerősöm sem.A kislányom megmagyarázhatatlan módon rajong a hangszerekért,és most kitalálta,hogy zongorázni szeretne (akart ő már mindenen játszani,de most csak a zongoráért könyörög). Nem korai elkezdeni?Én támogatnám ebben,de mivel nem olcsó egy zongora,vannak fenntartásaim,nem akarom hogy egy ilyen költséges dolog csak fellángolás legyen.Keressek magán tanárt,vagy hogy érdemes az ilyen kicsikkel ezt elkezdeni? (ha egyáltalán érdemes ilyen korban...)2015. okt. 9. 13:41
1/11 anonim válasza:
Ha van a környéken zeneiskola oda menjetek el, és érdeklődj utána.
Ha nincs akkor keress magántanárt, akinél egyáltalán ki tudja próbálni a zongorát ás pár alkalom után kiderül, hogy érdekli e egyáltalán.
2/11 anonim válasza:
Dehogy vegyel egybol zongorat... Irasd be egy tanarhoz.. Ha szereti es megy neki akkor par ev mulva kaphat otthonra zongorat
3/11 anonim válasza:
Szerintem, ha rajong a hangszerekért, és mindig másért rajong, érdemesebb lenne átfogóbb zenei élményt nyújtani neki. Járjatok neki való hangversenyre, zeneoviba, hasonló foglalkozásokra. Érdeklődj a legközelebbi zeneiskolában, hogy náluk hány éves kortól vesznek fel gyerekeket, van-e például lehetőség már nagycsoportos ovis korban zenei előkészítőre járni.
4/11 anonim válasza:
Isten őrizz egyből zongorát, vagy pianínót venni.
De szintetizátorokból már van olyan méret, ami egy négy éves kezecskéjéhez passzol. De ezt is egy zene oktatótól kellene megkérdezni előbb...
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,hát ennyIre értek én hozzá :)
Tetszenek neki a hangszerek,de kifejezetten csak zongorázni akar,fogalmam sincs hogy jött ez neki,de nem akarom letörni a lelkesedését.
2015. okt. 9. 14:18
6/11 anonim válasza:
Nézz utána a környékbeli zeneiskoláknak, és kérdezz rá, biztos hogy fognak tudni segíteni. Az én lányom is zongorázni akart már 4-5 éves korában is, én magántanárt kerestem neki, aki mondta, hogy ő ennyi idősen még nem javasolja egyből a zongorát. Így az első évben furulyázni tanultak, ezen keresztül megtanulta a zenei alapokat, a kottaolvasást, szolmizálást. Egy év után még mindig kitartott a lányom a zongora mellett, így rábólintottunk. Azóta is szereti, most 9 éves.
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is.
2015. okt. 9. 14:23
8/11 anonim válasza:
Szerintem épp zongorán jobb kezdeni, sokkal átláthatóbbá teszi az elméletet (ami még bőven ráér). Ha annyira szeretné vehetnétek egy elektromos zongorát vagy szintetizátort neki. Magán tanárt csak olyat érdemes akinek van tapasztalata ennyi idős gyerekekkel. Ha te gugliból megtanulsz kottát olvasni, és fogtok egy alsós énekkönyvet az is megteszi.
9/11 anonim válasza:
Én ének-zene általánosba jártam,kötelező volt hangszeren tanulnunk,a zongorát választottam.Még korai neki konolyan foglalkozni vele,az ének-zenések is csak 3-ban választanak hangszert,mert előbb meg kell tanulni kottátbolvasni.Én azt javaslom,vegyél neki egy szintetizátort,esetleg keress valakir aki tud kottát olvasni,és foglalkozna vele.Amennyire őt érdekli még,felesleges zongora tanárt fogadni,még kicsi hozzá,hogy komolyan foglalkozzon vele.Ha pedig 1-2 év múlva is tetszik neki,akkor el lehet gondolkodni,hogy tovàbb.Zenei általánosba iratni,vagy zeneiskolàba járatni.Most nem tudom mi a módi,de mikor én jártam,alap követelmény volt venni otthonra zongorát.
10/11 anonim válasza:
Előző vagyok.Szóval azt akartam írni,előbb tapasztaljátok ki,valóban tetszik e neki,mielőtt beruhaztok egy rendes zongorára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!