Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kezdhetünk próbálkozni...

Mikor kezdhetünk próbálkozni a 2. babával?

Figyelt kérdés
Most vagyok várandós az első gyerkőccel. Kis korkülönbséggel szeretnénk neki testvért több okból is (munkából egy alkalommal maradnék ki, bölcsibe nem kell járnia a nagyobbnak, mert a tesójával úgyis otthon leszek, jobban eljátszanak, stb). Ha megszületett az első, mikortól lehetünk védekezés nélkül együtt a férjemmel? A 6 hetes kontroll után már lehet? Vagy muszáj megvárni az első menstruációt (azt hallottam van akinek szoptatás alatt nem is jön meg). 2-3 hónap, 6 hónap, 1 év? Mennyit muszáj várni?
2015. okt. 9. 10:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, hogy alakul az első terhességed és szülésed. A 6 hetes kontrollon megkérdezheted az orvost, hogy kell-e és mennyit várni. Például ha császárral születik az első gyerek, úgy tudom, egy évet mindenképp ajánlott várni a próbálkozással. A menstruációhoz nem kell igazodni
2015. okt. 9. 10:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Ezt a szülészorvosodtól kérdezd, aki megvizsgál és ért is hozzá. Ne egy laikus fórumon.
2015. okt. 9. 11:00
 3/9 A kérdező kommentje:
Természetesen tőle is meg fogom kérdezni. Csak a következő vizsgálat 4 hét múlva lesz, addig is szeretnék tájékozódni.
2015. okt. 9. 11:02
 4/9 anonim ***** válasza:

előbb inkább várd meg, hogy bírod majd egy gyerekkel.

lehet úgy lefáraszt, hogy egy ideig eszedbe nem jut még egy.

amúgy nem biztos, hogy jó testvérek lesznek, nem ezért kell több gyerek.

2015. okt. 9. 11:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem először tapasztald meg milyen a babázás :) Nagyon sok mindentől függ, mikor érdemes vállalni a második picit: van-e segítséged, milyen a személyiséged, milyen személyiség az első gyermeketek.

Biológiailag előttem leírták nagyjából. Császáros szülés esetén célszerű a 2 évet kivárni a két szülés között, 2 évnél korábbi szülésnél szinte biztos a császár. Szexuális együttlét nem javasolt a 6 hetes kontrollig, ott a nőgyógyászod meg fogja beszélni Veled a védekezés módját vagy a továbbiakat, nálam erre mindig kitértek! Igen, szoptatás alatt sokaknak nem sikerül a teherbeesés, megint másoknak simán megy. Még nem tudhatod, melyik kategóriába esel, reméljük, sima ügy lesz :)

Nekem császár után pont két évvel született a pici, szintén császárral, a hegem nem bírta, pedig megpróbáltuk spontán. Az első év, különösen miután a kicsi is beindult, nagyon nehéz volt. A 2 éves kisfiamat úgy szoktattam bilire, hogy közben az újszülöttet szoptattam szinte - voltak necces pillanataink. Nem bántam meg a döntésemet, de nekem NAGYON nehéz a mai napig kétfelé szakadni, hiszen már 1,5 és 3,5 évesek, de bejött az ovikezdés, mindkettő anyás, bújna, az egyik még elrohangál, a másik már sétálni szeretne velem, az egyik épat már, a másik rombol még.... Nehéz. Segítség nulla. Imádom őket, de harmadikat nem vállalnék, max ha a kislányom is lesz 4-5 éves (legalább!).

2015. okt. 9. 12:28
 6/9 anonim ***** válasza:
A helyedben megvárnám a szülés kimenetelét (császár esetén életveszélyes is lehet, ha túl korán újra teherbe esel), illetve a babás mindennapokat, és csak azután gondolkoznék....
2015. okt. 9. 12:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Mi is kis korkulonbseget szeretnenk, utananeztem, es 9 honapot kellene varni, mert kb. annyi ido kell a testnek regeneralodni, ha minden rendben zajlott, es ha szoptatni szeretned, akkor nagyon kivesz az emberböl, ha egyszerre terhes, es szoptat, sokaknak ilyenkor azt tanacsoljak, hogy hagyjak abba a szoptatast. Szerintem a legkorabbi idopont, ami meg egyebkent szinten korai, az a baba 6 honapos kora. Akkor elkezdodik legalabb a hozzataplalas.

Viszont csaszarral tenyleg van, hogy 1 evet kell varni, es minden egyeb esetben is az orvos velemenye legyen a mervado.

2015. okt. 9. 13:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja meg a szoptatas befejezeset az elso babaval a veteles elkerulese miatt is szoktak javasolni, ugyhogy en nem vallalnam be tul koran a helyedben. Ha tapszeres baba lesz, mert nem akarod, vagy tudod szoptatni, avgy csak rövidebb ideig, akkoris ott van meg az a faktor, hogy a tested mit bir el, es megterhelo lehet egy ujabb terhesseg, ha tul gyorsan jon.
2015. okt. 9. 14:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Várd meg, hogy bírod majd a babával. :)

Mi is kis korkülönbséget terveztünk, de nem volt problémamentes sem a terhesség, sem a szülés, ráadásul a lányom egy igazi energiabomba. A nagyik azt mondták rá, hogy 5 emberes. (Úgy, hogy mindketten 3 gyereket fölneveltek.)

Most várjuk a tesót, szinte napra pontosan 5 év lesz a korkülönbség. :) Nem bántam meg, hogy így alakult, nem kellett kétfelé szakadnom, teljes figyelmemet a lányomnak szentelhettem, és most már elég nagy ahhoz, hogy megértse, mit jelent egy kisbaba. Ne várjon egyből játszópajtást. Már tervezi, mennyit fog segíteni. :)

Egyébként így pont itthon leszek, amikor majd kezdi az iskolát. :)

Arra ne adj, hogy jobban eljátszanak, mert nem biztos... De úgy legyen! :)

2015. okt. 9. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!