Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Értik ezeket 2 éves gyerekek?

Értik ezeket 2 éves gyerekek?

Figyelt kérdés

Horror filmre gondolok, mert apa szereti, de a gyerek itt játszik a szobában és néha nézi. Érthet belőle valamit?Nem látnám, hogy fél vagy zavarná, jókat nevet?

Szerintetek?

/nem lehordást várok/

2010. márc. 15. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A hangosabb jelenetekre biztosan felfigyel és a hirtelen ijesztő képekre is.Még lehet,hogy nem fogja fel 100%ban amit lát,de a csúnya képek megragadnak és rosszat álmodhat.
2010. márc. 15. 17:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom érti-e, de szerintem ilyen korban már az erős hanghatásokkal párosuló durva, vagy ijesztő képek már lehetnek hatással rájuk. Szerintem nem kéne, hogy nézzék. Sokszor olyan apróságok is meg tudják rázni a kis lelküket, hogy az ember nem is gondolná.
2010. márc. 15. 18:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy érti, de megijedhet tőle, rosszat álmodhat, stb. Én is imádom a horrort, de csak akkor nézem, ha alszik a gyerek, vagy nincs itthon. Nem véletlenül korhatárosak, és én ezeket be is tartom. Jó, felőlem 16-17 évesen nézhet horrort ha akar, de egy kisgyerek szerintem ne nézzen 18 éven felülieknek ajánlott filmet. A volt párom a fiának mindent engedett nézni kicsi korától, hát igen érdekes gyerek lett belőle...6-7 évesen arról magyarázott, hogy hogyan kell embert belezni, meg ilyenek. Jó, tudom, a kérdés arra irányult, hogy egy kétéves érit-e. Nem tudom, az én fiam két éves, és érti azt amit a tévében lát. Nem figyel rá folyamatosan, de oda szokott nézni, és akkor mondja is, hogy mi történik. Szóval szerintem várni kéne a horror nézéssel addig, amíg a gyerek elalszik. Nem lenne jó, ha ehhez hozzászokna, mert vagy félni fog, vagy pedig túlságosan is immunis lesz az ilyen dolgokra, és szerintem egyik sem jó.
2010. márc. 15. 19:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

az én 16hónapos (múlt) fiam a minimaxon adott meséken is néha sírva fakad.pedig ott állatkák,babák sikítanak,mert épp csúsznak lefelé....vagy az a snikerses reklám,mikor a néger manusz rákiabál a futballistára-azon is sírt.nem tudom mit szólna a horrorhoz?!

szerintem teljesen nem fogja föl,de biztosan raktároz belőle valamit...és ki tudja pár éven belül mi jön elő belőle.

2010. márc. 15. 20:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem a lényegét érti, de a kép- és hanghatások rossz hatással lehetnek rá. Ez nem akkor jön elő, amikor látja, hanem pl. rosszat álmodik, vagy eszébe jut akkor, amikor meglát egy nagy fekete autót, vagy egy kalapos embert a sötétben. Már ilyenkor hihetetlen fantáziájuk van. Nekem is lassan 2 éves a fiam, ő pl. retteg attól, ha egy olyan autóba kell beszállni, ami nem a miénk. Vagy fél a sárkánytól, pedig csak egyszer látott egy mozgó (elemes) játéksárkányt. Hiába a fantáziájuk és a memóriájuk nagyon élénk. A fiam még olyan dolgokra is visszaemlékszik, amiket tavaly februárban, 10 hónaposan látott (pl. egy kutya az utca végén megugatta)
2010. márc. 16. 08:57
 6/7 anonim válasza:
100%

Az én lányom 8 éves, de én még neki sem engedek ilyet. Nem tudják feldolgozni még az ott látott akár pár másodperces hangokat, képeket, rossz irányba alakítja a képzelőerejét, a gondolkodását is.

Nálunk is szereti ezeket Apa, de abban az időben, amikor a gyerek még ébren van, otthon van, ki van csukva, hogy nézze. Ha akarja vegye fel videóra, aztán éjjel nézheti...

2010. márc. 16. 14:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Csatlakozom, inkabb ne nezzetek, amikor o is ott van. Nem akkor felhet tole, viszont megmaradhatnak benne negativ dolgok.

Az en fiam most mult 15 honapos, ev vegen kezdtuk megnezni a Gyilkos elmek evadokat. Elotte is neztuk eleinte, de azutan kozos dontessel abbahagytuk, csak akkor neztuk, amikor o mar melyen alszik. Szerintem a negativ hangsulyt mar siman erzekeli.

2010. márc. 16. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!