Terhesen érdemes Angliába költözni?
A párommal elhatároztuk, hogy Angliába költözünk. Most 12 hetes várandós vagyok.
A párom már élt kint néhány évet, ő jól beszéli a nyelvet, és én is kicsit elpötyögök.
A terv az, hogy ő előre megy, barátai segítségével szerzett munkahelyre, én pedig követem őt kb 2 hónap múlva.
A kérdésem az, hogy mivel már akkor nagy pocakos leszek, nem kezdenék el dolgozni kint, így számíthatunk-e valami segélyre? A lakásbérlést meg lehet-e oldani úgy, hogy páromnak is csak pár hónapos munkaviszonya lesz, mert nem szeretnék egy olyan házba szülni, amit idegenekkel kell megosztani.
Végül van egy kutyánk és egy cicánk, akik mindenképpen velünk költöznének. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Köszönöm a válaszokat!
..szemem előtt googlizta ki a körzeti orvos hogy mi lehet a bajom.
Majd a terápia: igyon több vizet!
Nagyon nagyon gondoljátok meg. Szerintem esélyetek sincs. Kutyával, macskával, gyerekkel nem fogtok albérletet kapni. Ha kaptok is, aranyáron egy patkánylyukat. Amiért a férjednek heti 60-70 orát kellene dolgozni. Feltéve, hogy marha jol fizetö állást kap. Minimálbéres állással ez esélytelen. Álmodni se lehet Angliában normális életröl szerintem, kár Németországhoz hasonlitani. A gyereknek a bölcsi annyiba kerül oránként, mint amennyi a minimálbér, vagy több. Tehát te nem fogsz dolgozni jo ideig. 4 évesen kezdi a sulit, az már egy fokkal jobb talán. De amugy a férjed szerintem nem fog tudni eltartani titeket. Vagy dolgozhattok felváltva, egymást egyáltalán nem látva.
Tudom, miröl beszélek, mi is ebben a helyzetben vagyunk. Amint lesz pénzünk házra, már jövünk is haza.
Nem tudom, írták e már, de két évig nem vagy jogosult csak az alanyi jogon járó dolgokra. És a gyes nem tartozik közéjük. Összesen 20 fontot fogsz hetente kapni a gyerekre...ennyi jár alanyi jogon. 8 éve élek itt. Lehet lehurrogni azokat, akik kerek perec leírták, mire számíthat a kérdező, de fölháborító a kérdés, ezért rá az ilyen válasz. Mert igen, a kérdésben az van, hogy nem dolgoznék kinn, kaphatok e támogatást? És mégis mire föl?
29 hetet kell dolgoznod terhesség alatt úgy, hogy a terhesség megkezdése előtt már legalább 1 héttel ott kell dolgoznod. Itt nincs olyan, hogy táppénzre kiírnak...2 vetélésem volt a két egészséges terhességem között, nem kaptam táppénzt, végig nyomtam 36 hetes koromig a fizikai melót. Munkanélkülit min 2 év munkaviszony után kapsz.
Kutyát macskát eleve nem minden albiba fogadnak el, ahogy gyereket se mindenhol. Lakásbérlés tényleg egyre nehezebb, vidéken min 3-6 hónap munkaviszony, sok helyen ha ketten bérelnétek, elvárnák, hogy te is dolgozz. Ki van csukva, hogy 3-12 hónapon belül saját önálló albitok legyen. Arról nem is beszélve, hogy a szülést nem tudom, hogy nektek ki kéne e fizetni. Valami olyat hallottam, hogy tán ha a férjed dolgozik akkor az ő tb-je állja a te szülésedet, ellenben több tíz ezer font.
Állítólag diplomád van, gyerekeket okítasz...hát remélem nem az életre. Elég nagy felelőtlenség lenne így kijönnöd.
Kizárt dolog, hogy ez összejöjjön, minimum az állatokról le kell mondanotok, de kizárt, hogy egy fizetésből fenn tudnátok tartani magatokat önálló albiba, pláne egy nagyobb városban, de még kisvárosban sem.
Nem kell ahhoz ismerni egyik ország helyzetét se, hogy tudd, esélytelen a dolog. Csak józan paraszti ésszel végig kéne gondolni, hogy vajon van e olyan hlye ország, amelyik tárt karokkal várva knylna a sggt bármelyik kis családnak, amelyik hasonló körülmények között pottyantja oda a gyerekét...durva megfogalmazás, de 100%-ig igaz....a feltételezés is, hogy sikerülhet, mélységesen felháborít.
Leírták sokan: ez a lehető legrosszabb ötlet.
Egész lakás bérléséhez referencia, jövedelemigazolás kell, vagy kifizetsz egyszerre hat hónapot, plusz egyhavi előleget, plusz kétheti admin feet.
Akkor lakhatsz úgy, hogy nincs hat idegen.
Nekünk ez kellett pár éve, csak mert még nem voltunk kint három éve.
Háziállatot rögtön tuti, hogy nem engednek, a gyerekvállalás meg itt drága mulatság, nincs ingyenes ovi, bölcsi (nem azért dolgoznak az anyukák félállásban, mert annyit keres a férj, hanem mert annyi a bölcsi, mint amit egy nap keresne..
).
Alanyi jogon jár kb havi 80 gont a gyerekre, pelenkára elég.
Nagyon el vagy tájolva, ha azt hiszed, hogy ki tudsz jönni rögtön úgy, hogy saját albérlet, állatok, s még gyerek is.
Amúgy az orvosi szolgáltatás és az oktatás itt röhejes, a magyar toronymagasan felette van.
15-ös, hogy jön ide összetartás? Leírtuk neki a helyzetet, ez bizony esélytelen (mi, akik itt élünk tisztaban vsgyunk vele).
Mit kéne mondanunk, gyere nyugodtan, arany életed lesz?
Vagy a nagy összetartás jegyébrn költözz be hozzám, párostul, gyerekestül, állatostul? Én saját lakásban lakom, de ide se férnének el, nemhogy az általános, szobát bétlek kintiekhez.
Meg miért is kéne egy idegent befogadni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!