Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesen érdemes Angliába...

Terhesen érdemes Angliába költözni?

Figyelt kérdés

A párommal elhatároztuk, hogy Angliába költözünk. Most 12 hetes várandós vagyok.

A párom már élt kint néhány évet, ő jól beszéli a nyelvet, és én is kicsit elpötyögök.

A terv az, hogy ő előre megy, barátai segítségével szerzett munkahelyre, én pedig követem őt kb 2 hónap múlva.

A kérdésem az, hogy mivel már akkor nagy pocakos leszek, nem kezdenék el dolgozni kint, így számíthatunk-e valami segélyre? A lakásbérlést meg lehet-e oldani úgy, hogy páromnak is csak pár hónapos munkaviszonya lesz, mert nem szeretnék egy olyan házba szülni, amit idegenekkel kell megosztani.

Végül van egy kutyánk és egy cicánk, akik mindenképpen velünk költöznének. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Köszönöm a válaszokat!

2015. okt. 5. 11:01
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ott senkit nem érdekel a diplomád meg h itthon dolgoztál már.

Te írtad, ezt nem lehet félreérteni:

"nem kezdenék el dolgozni kint, így számíthatunk-e valami segélyre?"

Szóval igenis segélyért mész ki, nem kell itt h ü ly é nek nézni senkit.

2015. okt. 5. 13:00
 22/37 anonim ***** válasza:
53%
Az utolso hely lenne anglia a hova mennenk..plane terhesen nem
2015. okt. 5. 13:01
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

A lényeget előttem leírták, még ha nem is mindig a legmegfelelőbb hangnemben. A kérdéseid alapján nem jött le, hogy 6 éve diplomáztál, és pedagógusként dolgozol, mert ha így van, akkor azért gondolom tudod, hogy otthon is mi kell egy gyerekvállaláshoz, mi alapján adnak bármit is.

A lakhatással kapcsolatban tudok hozzászólni a kérdésedhez, egyik legjobb barátnőm 2 éve kint él a párjával. 4 éve dolgozik kint, és egy szobát bérelnek egy házban, ahol ugyan van külön fürdőszobájuk (van olyan szoba a házban, amihez csak közös tartozik), de a konyhát és a társalgót meg kell osztaniuk a többi lakóval (asszem talán 6 szoba van a házban). És még örülnek, hogy olcsón megússzák, kb. olyan 5-600 font között van a lakbérjük. Nem tudom, hogy hova mennétek, az ő esetében ugyan nagyvárosról van szó, de nem Londonról, ahol még rosszabb a helyzet. És mindenhonnan csak ezt hallom, hogy max. szobát bérelnek, lakás csak hororr áron, vagy vidéken van, és a szobánál is hálásak, ha olyat találnak, ami nem a legrosszabb környéken van.

A biztosítás drága. Ha Németországba mennétek, még azt mondanám, oké, ott elég összeházasodni, és akkor a párodon keresztül legalább biztosítva vagy, így meg, ha úgy döntesz, hogy kimész, és nincs munkád, akkor fizetheted a borsos biztosítást, ha egyáltalán köthetsz, mert terhesekkel már nem szoktak. Úgy meg egy vizsgálat is drága, a szülésről meg ne is beszéljünk akkor.

A kivétel az, ha a párod olyan jól keresne, hogy a fentebbiek közül egyik sem lenne probléma, akkor azt mondom menj. Bár így, hogy nem beszéled annyira anyelvet, az orvoshoz kell majd, hogy elkísérjen mindig a párod, hogy fordítson, és a születésnél sem leszel könnyű helyzetben. Én nagyon meggondolnám.

2015. okt. 5. 13:11
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
*szóval 2 éve vannak együtt, és 4 éve él kint
2015. okt. 5. 13:12
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

A testvérem 4 éve ment ki. Rögtön terhes lett. Utolsó hónapig fizikai munkát vállalt, hogy kaphassanak a babával való otthonlét alatt lakástámogatást meg még vmit amit nem tudom ők hogy neveznek kint.

A kicsi egy éves korában tudtak elköltözni külön egy szobás lakásba, hogy végre ne indiaiakkal kelljen közös konyhában lenni. Ekkor vissza kellett mennie dolgozni, hogy neg tudjanak élni. A kicsire felváltva vigyáznak. Hazaér ebéd után a szemétszállításnál dolgozó pedagógus diplomás férj, hogy testvérem a gyorsétterembe induljon dolgozni. Semmit nem találkoznak egy nap, de így van megoldva, hogy a gyerek otthon lehessen és külön lakásban éljenek. Szeretnének kimenni Londonból, mert ott nagyobb lakófelületet kapnának ugyanennyi pénzért. A várandósságot utálta kint. Az első 12 hétben meg se nézték, általánosságban sokkal kevesebb vizsgálat volt, ami neki nem adott biztonságot, de a magán uh ugysnakkor drága volt.

A gyüjtögetett pénzük elmegy a hazajárkálásra..

Én sokfelé dolgoztam külföldön, elmondhatom, hogy kint is szorgalmasan kell dolgozni, hogy jobb életet élhessen az ember. Sőt, szerintem külföldön kell csak igazán oda tennie magát az embernek, hogy annyival többre vigye, hogy megérje.

És olyan dolgokat is mérlegelni kell, mint más éghajlat, más kultúra, más ízek és babával más nemzeti identitású lesz a gyerek, nem lesz ott család, barát, akik baba mellett nagyon kellenek.Mérlegre kell tenni, valóban több lesz e így is a végén.

Sok változás és nehézség beilleszkedni, de ha elhatároztátok magatokat sok sikert kívánok nektek az új élethez!

2015. okt. 5. 13:41
 26/37 anonim ***** válasza:
85%

Meg amit jo ha tudsz, hogy a bolcsode nagyon draga.

Gyest ertelemszeruen nem fogsz kapni mert az csak min. 1 ev munkaviszony utan jar ( akkor is csak 9 honapig es minimalis osszeg ).

Ha nem tudtok egy fizetesbol megelni, ami csak akkor lehetseges ha a ferjednek hiperszuper jol fizeto munkaja van, akkor neked is el kell menni dolgozni.

A bolcsode fizetos, nem is keves, atlagban 100 £ egy napra ( egy kavezoban fele ennyit sem keresnel, bar nyelvtudas nelkul nem vesznek fel kavezoba,max mosogatni ) . 3 eves kor felett van heti 15 ora ingyen ovoda. Ami akarhogy is nezzuk, napi 3 ora.

Ugyhogy en meggondolnam ketszer is. Inkabb akkor gyertek mikor a gyerek nagyobb, 5 eves kortol mar ingyenes az iskola. Addig te is megtanulsz angolul, es el tudsz menni dolgozni.

2015. okt. 5. 13:49
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
egy kis fordított helyzet a tanulmányozás végett: egy ismerős (osztálytárs)- londoni család, apuka itt dolgozott a brit nagykövetségen (nem voltak túl szegények:): el voltak képedve, milyen jó és olcsó a magyar oktatás és zeneiskola. Mielőtt visszamentek a nagyobbik gyerek három (!) idegen nyelvet és két(!) hangszert tanult - azt mondta az anyuka, egyébként nem veszik be egy jó középiskolába sem, amiből mehetne majd tovább. Aki nem teljesít különleges, magas követelményeket jó lesz a gépies munkákra.
2015. okt. 5. 14:07
 28/37 anonim ***** válasza:
8%
Ne csodálkozz a hangnemen,sok a hormonzavaros p.csa :)
2015. okt. 5. 15:06
 29/37 anonim ***** válasza:
77%
Most nem azért, itt mindenki ki van akadva, hogy a 0ra odamegy, és miket el nem vár... nem azért, de ez itthon sajnos így van... szoclakás, családi, gyes... szóval itt az ékes bizonyítéka, hogy a magyar rendszer milyen nevetséges... ugye?
2015. okt. 5. 15:24
 30/37 anonim ***** válasza:
26%

A magyar rendszer sok mindenben veri az angolt.

2 példa: egészségügyi ellátás és oktatás.

Sokan inkább hazarepülnek kivizsgáltatni magukat, az Angol egészségügy miatt. Nekem pl a sze

2015. okt. 5. 16:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!