Miért kell a munkáltatómnak a 91 napos adójárulékhoz
az orvosi igazolás?
Figyelt kérdés
Benne van a tájékoztatóban feketén fehéren hogy a munkáltatónak nem kell odaadni, nekik nem kell vele csinálni semmit, akkor meg minek?? Az én adóm, az én felelősségem, nem? Nem ők csinálják az adóbevallásom se. Azért vagyok dühös, mert szabadságon vagyok és felhívtak, hogy nem jól csinálták meg a bérjegyzékem, mert nem adtam oda az orvosi igazolást és hogy menjek be azonnal, vagy küldjem be anyukámat az igazolással, ha nem érek rá, ami persze nálam van nem anyunál... Nem mentem be természetesen.
azért kérik hogy tudják pontosan honnan számolhatják neked,ez nem bediktálás alapon megy...
2015. okt. 3. 20:29
12/15 A kérdező kommentje:
Nem is bediktálás alapján megy, egész hónaptól indul, függetlenül attól, hogy melyik nap töltöttem be. Különben meg engem büntetnek meg, ha nincs meg az igazolás, nekik ehhez semmi közük, ez az én adómból van. Amúgy mint írtam azért idegesít, mert már rég aláírták azt a papírt, akkor most miért kell.
2015. okt. 3. 20:37
13/15 anonim válasza:
A munkáltatónak semmi köze az orvosi igazoláshoz. Ha el is kéri, nem tarthatja meg, de igazából neki nem kell.
A Kérdezőnek csak az igénylópapírt kell kitölteni, azon kell kitölteni, hogy magzatra kéri és melyik hónaptól. Ennyi. Aláírások, párjának a munkahelye viszont le kell igazolnia. Az orvosi papír, csak a munkavállalónak kell 5 évig megőrizni.
Hogy neked miért kéri el, nem tudom, kérdezd meg őket, miért kell nekik? Nem vagy köteles odaadni, de az eredetit semmiképp ne hagyd náluk.
2015. okt. 3. 21:05
14/15 Vilcsianyuja válasza:
Nem világos számomra, hogy adtál-e le nyilatkozatot, hogy igényled a magzat után járó családi kedvezményt adott időponttól. Azt kell leadni, nem az orvosi igazolást. Nagyon jól gondolod, azt nem is adhatod ki a kezedből eredetiben, mert neked kell megőrizned az adóbevallásoddal együtt. De ha nagyon ragaszkodnak hozzá, hát másold le nekik.
A férjem a NAV-nál dolgozik. Tőle is bekérték, ráadásul eredetiben, holott nekik kellene a legjobban tudni, hogy nincs joguk hozzá...
2015. okt. 3. 22:26
15/15 Vilcsianyuja válasza:
Még egyszer átolvastam, bocs, most már világos, biztosan leadtad azt a nyilatkozatot, hiszen annak a kitöltési útmutatóját idézed. Nyugtasd már meg azt a túlpörgött bérszámfejtőt, hogy ha egyszer te leadtad azt a nyomorult nyilatkozatot, amin szerepel a te ékes aláírásod, hogy felelősséged teljes tudatában a valóságnak megfelelő adatokról nyilatkozol, akkor ő le van védve, akkor is, ha te véletlenül nem a valóságnak megfelelően nyilatkoztál. Mert az már a te gondod lenne. Nála ott lesz a számfejtésben a te nyilatkozatod, ami alapján KÖTELESSÉGE számodra érvényesíteni a családi kedvezményt. Ő a felelős, hogy az időben leadott nyilatkozat ellenére, a hülyesége miatt egy hónappal később tudod majd először érvényesíteni a kedvezményt az adóelőlegedből (persze majd az adóbevallásnál vissza lehet igényelni, ha tényleg nem hajlandók számfejteni a kedvezményt).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!