Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha beteg lenne a szomszédod...

Ha beteg lenne a szomszédod kicsi gyereke és nem lenne náluk fűtés, áthívnád magatokhoz úgy, hogy nálad is lenne egy kisgyerek?

Figyelt kérdés
2015. okt. 3. 14:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Máshogy próbálnék segíteni. Nekem is először a villanyradiátor jutott eszembe, de ha villany sincs náluk, akkor próbálnék keresni olyan ismerőst akihez átmehetnek és nincs kicsi gyereke ha nekik nincs ilyen.

A saját gyerekem egsézsége fontosabb.

2015. okt. 3. 15:06
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Mi voltunk az "elszenvedői" az esetnek, náthás volt a lányom, 16 fok volt nálunk, ez tavaly télen történt.

Akkor icipicit nehezteltem a szembeszomszédra, de egy év távlatából úgy gondolom, fordított esetben én sem kockáztattam volna a sajátom egészségét még úgy sem, hogy lett volna külön szoba elszállásolni a beteg gyereket. (mármint náluk is, és nálunk is ha a fordítottját nézem a szitunak)

Kíváncsi voltam, mások hogyan vélekednek erről.

2015. okt. 3. 15:13
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem, azért nem tél van, 20 fok körül van kint, nem fog megfagyni. Nálunk sincs még fűtés és nem fagyunk meg. Télen, minusz 10 fokban más lenne a helyzet, de ez még nem vészes hideg.
2015. okt. 3. 15:15
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat...

Én úgy gondolom, hogy a család dolga megoldani a problémát, nem a szomszédé. Ha nem tudja rokonnál elhelyezni a beteg gyereket, akkor kérjen kölcsön/vagy vegyen egy olyan eszközt, amivel megoldható a fűtés. A hősugárzók nagy része eszi az áramot, de a szieszta kályhákkal viszonylag könnyen (áram nélkül) megoldható legalább egy helyiség fűtése.

2015. okt. 3. 16:10
 15/18 anonim ***** válasza:

Írta a kérdező,hogy tavaly TÉLEN volt.

Viszont úgy gondolom,hogy erre elve fel lehet készülni. Tehát nem egyik percről a másikra tűnik el az áram, meg a fűtés. Előtte kellett volna rokonokkal, nagyszülőkkel leszervezni azt az egy napot. Nekem eszembe sem jutna,hogy ezt a szomszéd oldja meg helyettem.

2015. okt. 3. 18:33
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

H itt mindenki mennyire okos..

En segitenek, mert en tudom, h milyen az, ha nincs se aram,se futes.. villany radiator.xdxd nem eleg, h enne az aramot rendesen, de kb szart nem er.. az olyan, mint halottnak a csok.. Vagyis, helyesbitek, akkor segitenek, hatudnam azt, h Ok is ugyanigy segitenenek nekem, es csak is akkor.! Mi lenne, ha nektek lenne szuksegetek segitsegre , es nem lenne olyan ismeros,rokon se senki!! aki segitene.?? lehet , ( h nekik sincs) akkor megtudnatok.:D emberiseg telleg van bennetek SE..

mondjuk, csak az tudja meg milyen az 'olyan' elet, aki atelte mar, es aki atelte, nemhiszem, h ilyeneket mondana mint mindenki. Nyugodtan lepontozhattok, irhattok, de valaszolni nem fogok, mert ertelmetlen lenne vitatkozni. :) Szep Estet !

2015. okt. 3. 19:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Ilyen nálunk is volt, de hát ott a szomszéd sem tudott volna mit csinálni, mindenki másnál is pont olyan hideg volt, mint nálunk. NOVEMBERBEN álltak neki fűtéskorszerűsíteni, ráadásul volt olyan lakás, ahova nem tudtak bejutni, viszont azt mondták, addig nem tudják elindítani a fűtést, amíg nincs mindenhol megcsinálva. Marha jó volt, mert az akkor kétéves fiam épp meg volt fázva, ezért egész nap otthon is volt, bölcsibe ugye nem mehetett így. Csak hát otthon a hidegben meg esélytelen volt, hogy meggyógyul.

Én nem vártam volna, hogy valaki áthívjon magukhoz, mármint szomszéd, még ha náluk lett is volna fűtés. Inkább átmentünk anyukámhoz pár nap után, amikor már rájöttünk, hogy hősugárzóval is tarthatatlan a helyzet. Ha ez nem lett volna opció, akkor mentünk volna más rokonhoz, baráthoz. De nem olyanhoz, ahol kisgyerek van, beteg gyereket én sem vittem volna oda.

Ennek már hat éve, nem is ott lakunk már, de máig emlékszem rá, elég mély nyomot hagyott bennem, szidtam mindenkinek minden nemű felmenőjét, aki miatt nem lehetett ezt időben megcsinálni.

2015. okt. 4. 00:22
 18/18 anonim ***** válasza:
Egéséges mellé nem hivok át beteg gyereket.
2015. okt. 4. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!