Egy lázas beteg gyereket, ha a lázcsillapító levitte a lázát, akkor lehet levegőre vinni, vagy nem szabad?
lázas 39 fokos. Lemegy a láza 36,9-re te lejjebb nem. Torokgyulladása van és másfél éves.
hogyan okozok neki kevesebb kárt? ha viszem levegőre a kertbe, vagy nem?
Vidd ki nyugodtan az udvarra, ha van. Vigyél ki neki folyadékot. Vagy időzítsd a pihenés idejére a levegőzést, és told ki babakocsiban, hadd aludjon a levegőn.
És szellőztess gyakran.
pont ma volt én gyermekem is 39 fokos, reggeltől kúszott neki folyamatosan felfelé(foga jön, három is)
2 órán át volt magas hővel, ekkor kapott Germicif kúpot a hűtöfürdőután, ami ugyan levitte egy kicsit, de szabályosan jajgatott a baba, és sírt egyfolytában, a kúp is, csak 30-40 perc múlva vitte le, végig sírta
szerintem nem sok értelme hagyni lázasan
utolsó,azért 39 fokos lázat "illik" csillapítani,ez már megviseli a gyereket..
Kérdező vidd ki nyugodtan,legyen sokat levegőn,mikor nincs láza..Nekünk a dokink is minden egyes alkalommal elmondja,hogy amint nincs lázuk és van rá lehetőség, minél többet legyenek a szabadban.
kérdezőnél is 39 fokról volt szó...
az előttem levőnek szólt, aki kérdezte ugyan miért vitte le a lázát ennyire..
Természetesen a 39 fokos lázát csillapítom. Délutántól már "csak" 38-rs ment le.
Tudom, hogy azt már nem kell tovább levinni.
Köszönöm a válaszokat
Remélem jobban lesz holnapra.
Mikor kórházban voltunk (sokszor) nekem mindig azt mondák az orvosok, hogy amíg le nem megy a láza tartósan, addig ne vigyem levegőre. Állandó hőmérséklet kell neki, úgy könnyebben gyógyul vagy mittudomén.
Nem is beszélve arról, hogy valószínűleg fertőz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!