Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen állami támogatást...

Milyen állami támogatást kaphatnék egyedülálló anyaként?

Figyelt kérdés
10 hetes kismama vagyok, a helyzet az hogy a család segítős nő is azt javasolta vetessem el a picit. Mivel nincs jövedelmem, még egy év munkaviszonyom sem volt, így állítólag csak az a 13 ezer forint családi, és a gyes járna, ami osszessegeben irtó kevés pénz, nem beszélve arról hogy még lakás sincs ahova szuljem a kicsit. Nagyon nehéz ez az egész, mert a szívem azt diktálja, nem tehetem meg azt hogy én döntsek egy kis emberke sorsáról hogy élhet e vagy.... Az lenne a kérdésem, aki talán kicsit jobban informált,vagy járt hasonló cipőben, kérem írjátok meg ha tudjátok, esetleg milyen támogatásokat kaphatnék amiről nem tudok, és azt hol tudnám elintezni. Akárhányszor az abortuszra gondolok sírok, kivagyok, nagyon sajnálom ezt a picikét :( nem akarom hogy azért ne szülessen meg mert nincs miből felneveljem. Ezért kérek tanácsot. Előre is köszönöm 22/N
2015. okt. 1. 22:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hidd el, ha lenne más, a családsegítőben is mondták volna, nekik tudniuk kell ezeket.

De egyébként tényleg nem jár más, mármint ilyen havi pénzösszeg. GYES, családi pótlék, ezt kapod havonta. Minden más, ami itt említésre került, az nem rendszeres bevétel. Még a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény sem, nevével ellentétben, mivel ez már intézménybe járó gyerekeknek lett igazából kitalálva, bölcsiben/oviban/suliban ingyenes étkezést jelent, és évente kétszer párezer forintot, Erzsébet-utalványban.

Ami még tényleg járna, az a gyerektartás, de az nem megy egyik napról a másikra. Kell apai elismerő nyilatkozat, és még ha ez rögtön meg is van, akkor is hónapokig tart, mire a bíróság megítéli a gyerektartást. Anno én valamikor januárban adtam be a keresetet, és májusban volt tárgyalás (igaz, egy hónapot halasztódott az eredeti időponthoz képest, de akkor is), és még utána is idő, mire jogerőre emelkedik. Nos, ennek 7 éve, én azóta sem kaptam egy fillér gyerektartást sem, mert a végrehajtó nem tudta végrehajtani, viszont legalább tudom, hogy már több, mint egy millióval tartozik a kedves apuka. Sokra megyek ezzel a tudással, mondhatom :D De még ha meg is kapnád rögtön, akkor is várnod kellene hónapokig rá, mire a bíróságon tárgyalásra kerül a sor. Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha az apa nem akarja vállalni az apaságot? Akkor még apasági per, az megint jó sokáig el tud húzódni, és csak utána lehet a gyerektartásért perelni.

Egyébként megértelek teljes mértékben, tudom, hogy milyen nehéz ezt így, én is fiatalon lettem terhes, és egyedülállóként szültem, csak nekem annyi volt a szerencsém, hogy már két éve dolgoztam előtte, és egy évig lakhattunk is a szüleimnél, utána el tudtam költözni a fiammal albérletbe, mert ha nehezen is, de a gyed-ből futotta rá (némi szülői segítséggel).

De így, csak gyes-ből, hát nem tudom, hogy tudnátok megélni... Maximum az anyaotthont tudom még javasolni, ha sikerül bekerülni a baba születéséig. Ott egy, vagy maximum két évig lakhattok, így a lakhatásotok meg lenne oldva, a térítési díj minimális (a jövedelemmel arányosan állapítják meg), még marad is valamennyi pénzed, mondjuk pelenkára elég talán, kaját meg ott kaptok, az jár. Ha ez idő alatt sikerül munkát találnod, talán nem lesz gond, és talpra tudtok állni (ebben segíteni fognak az ottani dolgozók).

2015. okt. 2. 21:39
 12/18 A kérdező kommentje:
Jelenleg az unokanoveremeknel lakok egy picike szobában. De itt sem maradhatok sokáig mert kiszoritottam őket egyetlen szobába babajukkal együtt. Persze hogy van végzettségem. Érettségiztem plusz budapesti egyetemen tanultam állatorvosi asszisztens szakon. 1 évvel ezelőtt költöztem ki anyukamhoz osztrakba, azért hogy ő is dolgozni mehessen, így én tudtam vigyázni 1 évig a hugomra.De most egy ideje hazajottem mert ott eléggé magamba roskadtam és bedepiztem.itt megismertem ezt a srácot, még csak 4 hónapja vagyunk együtt. Elejétől kezdve hazudott a koráról, amit persze én el is hittem hisz úgy néz ki mint egy huszonéves érett férfi. De az igazság az, hogy még csak 17. Nos ezért nem szamolhatok rá! :( egyedüli megoldás, anyukám szerint. Ha visszamegyek, és az ottani gyámhatóság a keze alá vesz minket. Igaz hogy nagyon nehéz lesz/lenne mert panikbeteg létemre én senkivel nem tudok barátkozni, de nyilván a pici életét kell néznem nem a sajatomet. Még van időm dönteni, a műtétre jovoheten kérem meg az időpontot. De még mindig vacillalok, egyik felem így, a másik felem úgy gondolja.... Fogalmam sincs, tanácstalan vagyok.
2015. okt. 2. 22:18
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A 3. vagyok:hess vissza Ausztriába,ezek szerint van kiút!Rendeződni fog minden,hiszem!
2015. okt. 2. 23:01
 14/18 anonim ***** válasza:

én írtam, hogy nem lehetetlen, a legtöbb anya mindenre képes a gyermekéért. ezzel kezdődik az anyaság.

hidd el, van aki a nulláról is megcsinálná.

az időpontkérés kapcsán azt látni, nem bízol magadban.

2015. okt. 3. 14:37
 15/18 anonim ***** válasza:
11-es vagyok, ha így áll a helyzet, én is azt mondom, hogy menj vissza Ausztriába. Ott eleve lenne segítséged, hiszen anyukád ott lenne. Lenne hol laknod is. Még az sem biztos, hogy az ottani gyámhatóságra szükség lenne, de ha igen, akkor ott hatásosabb segítséget kaphatnátok. A baba születéséig (ha nincs gond) talán valamennyit még dolgozhatnál is, hogy több pénzed legyen. Na meg ott tényleg megfelelő tanácsadásban is részesülnél arra vonatkozóan is, hogy hogyan tovább, mit kezdj a helyzettel. Én nem ismerem az ottani viszonyokat, úgyhogy nem tudok mit tanácsolni, de egy ottani családsegítő tudná, hogy mik a lehetőségeid.
2015. okt. 3. 23:38
 16/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat! Úgy döntöttem vissza megyek Ausztriába, más kiutat nem Találok, az Igazság az hogy itthon szerettem volna élni mindenképp, de bizony itt a picike a hasamba és az ő érdekeit kell elsőre helyeznem. Ott anya otthonba mehetnénk tiszta gyönyörű környezetben, havi 800 euró járna ruhára meg saját igényre. Persze ebből lejonne 300 euró a havi kajaztatas nekem napi 3 szor, a picinek meg tápszer ha szükség lesz rá. Nehezen dolgozom fel, mert nem így képzeltem el az életemet 22 évesen, de úgy érzem nem vehetem el a csöppség életét. Köszönöm mindenkinek. :)
2015. okt. 4. 19:12
 17/18 anonim ***** válasza:
Na igen, azért egy osztrák anyaotthon nem olyan, mint egy magyar. Bár én azért inkább megpróbálnék önerőből boldogulni, vagy családi segítséggel, de ha ez nem megy, akkor még mindig jobban jársz az ottani ellátással, mint az ittenivel, és később, ha az otthonból kikerültök, jobbak lesznek ott a kilátásaitok.
2015. okt. 4. 20:03
 18/18 anonim ***** válasza:
külfölddel általában meg mindig az a baj, hogy egy szál rokon, igaz barát nincs ott és sokszor többet érnek mint a segélyek..
2015. okt. 4. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!