Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukaként megtehetem, hogy...

Anyukaként megtehetem, hogy reggeltől estig itthon hagyom apukát a picivel?

Figyelt kérdés

9 hónapos, már csak reggel és este szopizik. Vágyom egy hosszabb kimozdulásra, barátnővel mondjuk fürdőbe, szaunázni, és beülni enni valahova.. Ezért rossz anya vagyok?

A férjem már volt párszor el egy napot, én is megtehetem vagy az anyának a gyerek mellett a helye?

Legszívesebben a férjemmel mennék, de ennyi időt nem hiszem, hogy ellenne a babóca a nagyszülőkkel.

Mit gondoltok?

2015. szept. 30. 09:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Nem apuka miatt, ő tudom, hogy megállja a helyét :) Az első pár hétben szülés után én is használhatatlan voltam a szoptatáson kívül, a férjem megoldott mindent!

Szóval tényleg attól félek, hogy megszólnak. Vagyis nem attól, hogy megszólnak, hanem hogy igazuk van.. Mikor én is látok kisbabás ismerős anyukát egyedül, rögtön az jut eszembe, hogy vajon mit csinál, kivel van a baba.. Bár lehet hogy csak irigy vagyok.. :-)

Szóval ezért gondoltam, mártír nem akarok lenni, pont erről szeretnék leszokni, de azt sem szeretném érezni, hogy rossz vagyok amiért néha elvágyom otthonról.

Én azokat megértem, akik dolgoznak, suliban vannak, ezért soha nem szolnék meg senkit, de én kikapcsolódni szeretnék, kiszakadni egy kicsit a babás napokból. Ez is normális érzés?

2015. szept. 30. 10:02
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

És őszintén: ki nem tossza le?

Engem is sorozatosan megszólnak. Most az van terítéken itt a faluban, hogy miért nem hozom el délben a nagylányt, ha úgyis itthon vagyok a picivel.

Szerintem az infónénik meg fognak bolondulni, ha megtudják hogy a férjem eljön gyedre. :D

Nézd, a gyerek nevelésében nincs olyan téma, amiről legalább egy ember ne mondaná azt, hogy rosszul csinálod.

De az általad felhozott téma két emberre tartozik. Rád és a férjedre. Ha nektek így jó, akkor csináljátok.

Mindenki más véleménye le van s.z.a.r.v.a. :)

2015. szept. 30. 10:14
 13/25 anonim ***** válasza:
Persze hogy megteheted,hiszen csak 1 napról van szó!
2015. szept. 30. 10:15
 14/25 A kérdező kommentje:
Igazatok van, köszönöm szépen! :)
2015. szept. 30. 10:21
 15/25 anonim ***** válasza:

Ha úgy látod, hogy a férjed helyt tud állni, akkor nyugodtan. Amellett, hogy feltöltődsz, a gyereknek is jobb, ha nem vagy mindig mellette, és kettejük kapcsolatának is jót tesz.

Én a fiam 6 hónapos korától továbbképzésre jártam heti 2 napot, nagyszerűen elvoltak az apjával.

2015. szept. 30. 10:39
 16/25 anonim ***** válasza:
66%

A gyerek nem azt jelenti, hogy feladd az életed, és csak neki ugrálj! 9 hónap, ugyan, simán mehettél volna előbb is. Ne legyen ekkora megfelelési kényszered a társ. felé, nekik úgysem lesz jó semmi, meg mindent jobban tudnak a gyerekkel kapcsolatban!

Ha NEKTEK megfelel, az a fontos xy véleményét szrjátok le, az első meg egy idióta :D

2015. szept. 30. 10:40
 17/25 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, köszönöm! :)
2015. szept. 30. 10:53
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én rendszeresen apukára és anyósomra hagyom a gyereket ha intézkednem kell, most 2 éves. Amikor 4 honapos volt el kellett végeznem egy tanfolyamot akkor is apával volt. Nagyon jol elvan mamaval és apával is :) 2-3 naponta simán ott hagyjuk anyósomnál ha egyutt kell intézni valamit, vagy boltba megyunk stb. Imád anyössal lenni, na meg persze nélkülem mert akkor mindent lehet amit en nem engedek :D nem vagy rossz anya, mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra :)
2015. szept. 30. 11:46
 19/25 anonim ***** válasza:
Persze, miért ne? Nem kell neked sem non-stop otthon lenni, ahogy a férjed megteheti, úgy te is. Ezt az "anyának a gyerek mellett a helye"-hülyeséget meg felejtsd el :) Szeressétek nagyon a babátokat, de gondoljatok magatokra is időnként, mert nektek is kell a kikapcsolódás. Mindkettőtöknek, nem csak az apukának!
2015. szept. 30. 12:10
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút megteheted.Minden családban ennek kellene a természetesnek lennie,de sajnos itthon a legtöbb nőnek az élet végét jelenti a gyerek,és a legszomorúbb,hogy nem is bánják.Sehova nem mennek gyerek nélkül,mert jaj,mi lesz vele.Tisztelet a kivételnek természetesen.
2015. szept. 30. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!