Liána, Liliána, Lilianna, Lilien, Linett, Lina, Linka, Lilibell, Lu- na nevek tetszenek?
Liána nem tetszik, egyrészt, mert a lián jut róla eszembe, másrészt ismertem ilyen nevű csajt, és nem igazán kedveltem.
A Liliána nem rossz, csak annyi Lili van, mint égen a csillag.
Lilianna szintén Lili ugyebár, csak még azzal megfűszerezve, hogy örökké el fogják írni a nevét.
Lilien tetszik, csak itt is az a baj, hogy Lili lesz belőle, amiből meg rengeteg van.
Linett szerintem nagyon szép, most már talán kezd is megszokottá válni magyar nyelvterületen is.
Lina egész jó, bár akkor már inkább a Karolinát adnám, és azt becézném Linának.
Linka nem tetszik, úgy hangzik, mint a link :)
Lilibell kimondottan nem jön be, olyan kis idétlennek tűnik nekem kimondva.
Luna: ez nálam telitalálat, imádom ezt a nevet :) Sajnos a férjem nem így gondolja, úgyhogy nem lesz Luna nevű kislányunk.
Lilien vagy Liána tetszenek, a többi kicsit erőltetett (főleg a Lilibell és a Linka).
Ugyan felsorolva nincs, de a Lilia nevet is adnám.
Liána, Liliána nagyon szépek.
A felsoroltak közül Luna a beste, imádom. :)
Ezek közül csak a Linett tetszik.
Liána, Liliána: ismerősök már adták a gyereküknek, nem tetszik.
Lilianna: túlzásnak tartom. Akkor már inkább külön írva adnám.
Lilien: ez a "még elmegy" kategória, közömbös.
Lina: komolytalan név, , becenév. Ha így akarnám hívni, akkor olyan nevet adnék, amit így lehet becézni, de felnőtt korában nem kell cikinek éreznie. Ráadásul gyerekkorában (P)inának csúfolnák.
Linka: ez a Lina becézése, komolytalan, csúfolható név (Dinka).
Lilibell: akkor már legyen inkább csak Lili, felesleges a végére a "bell", csak azért, hogy különlegesnek tűnjön. A kisebbség szokott olyan neveket adni, amitől azt hiszik kitűnik a tömegből a gyerekük.
Luna: kutya-macska névnek jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!